5 razgovora koje morate imati s roditeljima o novcu | BA.centerar.org

5 razgovora koje morate imati s roditeljima o novcu

5 razgovora koje morate imati s roditeljima o novcu

Za 30 i više godina, bilo je san svojih roditelja: oni će se povući u Boca Raton. Ali prije nego što su prodati kuću i automobile i snijeg ventilator, postoji pet teme novca u vezi trebalo bi da razgovaraju.

Peabody Essex Muzej

Statusu svoje mirovine

Naravno, njihov plan je u penziju, ali je dobro da dobijemo osjećaj zajedno na upravo ono što ćete morati da se udobno živjeti kroz svoje zlatne godine. Sjesti s njima i procijeniti koliko će mjesečno primate od njihove mirovine u odnosu na mjesečne troškove i učiniti svoje najbolje mapirati budžet. Tvoji roditelji mogu obeshrabruju na dijeljenje svoje financijske informacije u početku, ali da bude jasno da je razumijevanje njihove krajnjoj liniji, vi ćete imati bolje šanse na predviđanje neočekivanih troškova i izradu prilagodbe samo u slučaju da ponestati.

The Berry

Svoje sklonosti za dugoročno CARE

To može osjećati neugodno, ali imajući to convo dok tvoji su još uvijek u tip-top formi može ublažiti stres i pritisak niz put. Glavna stvar koju trebate shvatiti: ako žive sami više nije u kartama, oni preferiraju staračkom domu ili privatne kućne njege? Njihov odgovor će vam pomoći istražiti mogućnosti osiguranja (FYI, novi hibridni policiesmay vam mnogo bolju ponudu nude) i da se pomiri sa tim kako ćete sve dogovor s njim emotivno.

Patrick / Flickr

NJIHOVA IN-CASE-of-HITNE LISTA

Tvoja mama spominje "Dianne finansijske planer" u gotovo svakom telefonski poziv, ali u nevolji, nikada ne znate njeno prezime, a kamoli njen broj. To je razlog zašto je to pametno da napravi popis sa svojim roditeljima od ključnih kontakata... Ne samo Dianne, ali i njihovi doktori, advokat i računovođa.

China Times

I njihove volje

Podsjetite svoje roditelje da određeni korisnici o politici osiguranja, penzija i investicije zapravo adut instrukcije su možda ostavio u njihove volje. (Nije da ne volim tatine detaljan opis onoga što se radi sa svim svojim golf klubova). Ako raspravlja korisnici ih čini neugodno, ističu da oni ne moraju da vam kažem imena; oni samo moraju biti sigurni da sve svoje dokumente utakmici i da su up-to-date.

Benjamin Hochman / Twitter

Posljednje, ali ne i najmanje važno, njihove lozinke

Znaš šta je bilo gadno? Ne mogu da pristupe svojim informacijama zaliha... Ili internet bankarstvo... Kada za to dođe vrijeme. Zamolite ih da se napravi popis kako zapravo se prijavite na sve njihove različite financijske račune i sakriti ga na sigurnom mjestu tako možete ga pronaći kasnije... Mnogo, mnogo, mnogo kasnije.

Povezane vijesti


Post Novac

8 stvari koje nikad ne smete stavljati na leto

Post Novac

Koliko se savladati u nezgodnim situacijama

Post Novac

10 zbunjujuća objašnjenja o poreskim obrascima

Post Novac

6 najboljih radnih mesta za rad od kuće

Post Novac

Život je dobar kada ste bez kreditne kartice

Post Novac

6 najboljih saveta za svakodnevnu uštedu

Post Novac

4 razloga za iznajmljivanje automobila (i 4 razloga za posedovanje)

Post Novac

Pokrenite sopstveni posao

Post Novac

6 savjeta za dobijanje najboljih ponuda za crni petak

Post Novac

8 načina štednje na letnjim putnim putovanjima

Post Novac

Ispao mi je kreditni rezultat od 590 do 815

Post Novac

Vodič za Bitcoin: Sve što vam treba znati o kriptocurrency-u koja uzima oštar svet