5 sneaky Uber hacks koji će vam uštedjeti ozbiljan novac | BA.centerar.org

5 sneaky Uber hacks koji će vam uštedjeti ozbiljan novac

5 sneaky Uber hacks koji će vam uštedjeti ozbiljan novac

Naravno, Uber je naša linija života... Osim kada vidimo da početak skok cijene na spike. D'oh! Dobro je što ima dosta trikova za smanjenje strme troškove Uber. Evo, pet najvažnijih znati.

Twenty20

Promjena lokacije

Naravno, poenta pozdravljaju je Uber je pogodnost, ali mnogo puta, ako hoda samo nekoliko blokova ili ulicama više, možete uhapsiti jeftinija dogovor. Evo i zašto: u nekim krajevima poznati po svojim velike potražnje (otuda prenapona cijene). Dakle, umjesto da se traži na Uber kad stojite na ulici sa trendy restorana / barovi / trgovina u gradu, prošetajte nekoliko blokova preko, a onda vidjeti gdje se cijene stoji.

Podijeliti FARE

Ako vi i vaš prijatelj se dijele trošak Uber kuće, ne samo joj prođe 20 $ za pokrivanje pola i pozvati ga na dan. Funkcija uber-a "Fare Split" čini povjetarac da podelimo karticu. Opcija se pojavljuje u trenutku osoba koja je zatražila Uber počinje u vožnji. Dokle god tvoj prijatelj ima aplikaciju, sve što treba da uradite je da priključite telefonski broj vašeg prijatelja da je pozove podijeliti račun. (FYI, to će vas koštati dodatnih 25 centi po osobi biste koristili ovu uslugu, ali to je mnogo jeftinije nego Prelistavam za gotovinu ili preplaćivanjem kada nemate manji računi.)

Twenty20

SET UP DRUGI UBER RAČUNA

Ovaj trik je malo lukav, ali radi ako imate i osobne i radne e-pošte. Jednostavno postavljanje drugog članstvu sa Uber, a vi ćete biti u mogućnosti da otključati promo kodove i ponudama (kao što je $ 20 popusta) koji postoje samo za nove korisnike. Rezultat.

Twenty20

UPIT odgajivač RIDE HOME

To je nelogično, ali kada skok cijena je na vrhuncu, uzimanje Uber XL zapravo mogli koštati manje nego ako je tražio Uber X. Okrenite dugme na dnu ekrana da pisne sve svoje mogućnosti fare prije donošenja odluke. To bi moglo smanjiti samo $ 6 do $ 10 popusta troškove, ali ipak, novac = spašeni.

Najgorem slučaju, dodirnite "SURGE kap" OPCIJA

Ako cijene zaista su pulsirajuće visoka, Uber ima sistem koji vam heads-up putem pop-up. Na dnu obavijesti, vidjet ćete opciju: Obavijesti me ako Surge Završava. Ako imate vremena za čekanje ga dodirnite ovaj i Uber će vam poslati upozorenje u narednih 30 minuta, u pravu kada su cijene pada.

Povezane vijesti


Post Novac

Kako baciti večeru za večeru za 100 EUR

Post Novac

8 najvećih radnih trendova za 2018

Post Novac

17 ponuda za crni petak nećete želeti propustiti

Post Novac

10 zbunjujuća objašnjenja o poreskim obrascima

Post Novac

Koji četvrti u Čikagu imaju najbolje ponude za iznajmljivanje?

Post Novac

Evo koliko će svima u životu učiniti ovu prazničnu sezonu

Post Novac

10 tajni ljudi koji imaju budžet

Post Novac

7 parovi treba da imaju sve parove

Post Novac

6 stvari koje se uvek prodaju u decembru

Post Novac

Splurge ili scrimp: Muški poklon vodič

Post Novac

11 finansijske obaveze za očekivanje majki

Post Novac

5 jednostavnih načina da se vrate tokom praznika