5 stvari koje će uvek reći kada tražite povišicu | BA.centerar.org

5 stvari koje će uvek reći kada tražite povišicu

5 stvari koje će uvek reći kada tražite povišicu

EEP, svoju preporuku sa svojim šefom je službeno u kalendaru, a ti pecanje teško dobiti povišicu. Ali, ako ne pripremim (i probe) za convo, to je mnogo teže biti siguran da će se stvari idu svoj put, zarada-mudar. Evo, kako srediti razgovor tako da dobijete bump koju zaslužujete.

Twenty20

Fokusirajte se na Zašto Vi to zaslužujete (Versus Zašto vam je potrebna)

To je sve o tvom okvir uma. Na sastanku se drži skriptu koja objašnjava zašto ste earneda povećanje plaća (ovo je vrijeme da viče sve vaše priloge) umjesto zašto je potrebno da svoj dan u dan (gah, kiriju samo povećala, a ti si nervozni oko plaćanja računa). Vaš šef nije odgovoran za vaš budžet, ali ona je odgovorna za prepoznavanje-a nagrađuje vas novčano-za rast.

Twenty20

Imaju tri Značajna dostignuća Memorisana

Sasvim je prirodno da se osjećaju nervozna ulazi u komentaru tako prep ćete zapisivati ​​tri značajne prekretnice dobili ste u proteklih godinu dana. (Na primjer, te je doveo u novom poslu koji povećala dnu liniju ili kompanije potpuno prikovan za obuku koji novozaposlenog.) Naravno, možete donijeti komad papira u referentnom, ali ćete osjetiti mnogo više samopouzdanja ako probe ova dostignuća i napamet specifičnosti za više prirodni tok razgovora.

Twenty20

I objasniti kako oni dostignuća Pomoć Big-Picture Company Ciljevi

Vaš rad pitanja, nema sumnje. Ali kada je riječ o pregovorima plate, to je sve o izražavajući kako vaš rad povezuje na ono što je pred nama. Opet, da li domaći i uzeti jedan korak natrag: Koja je najvažnija inicijativa za svoj odjel te godine? Možda je to povećanje prihoda ili gradi iz vašeg tima. Razgovarajte sa svojim uticaj na širu sliku i detalje kako iznad i izvan ruže.

Twenty20

Izbaciti određeni broj

Naravno, to je strašno stvar kvantificirati, ali imajući zahtjev zarada na umu je korisno za dobivanje vaš šef na istoj strani kao i vi. Nekoliko stvari koje treba imati na umu: Ne želim da pitch povećanje koje je toliko van bazu koja ga otuđuje nikome. (FYI, većina povišice su između jedan i pet posto.) Također je potrebno da se pripreme za kontra ponudu ili flat-out br. (Ako povišicu nije u kartama, tražiti da utvrdimo vremenski okvir za kada je moguće da se ponovo.)

Twenty20

Ponoviti koliko voliš Job i Koja je Ahead za tvoju ulogu

Bez obzira na to kako je razgovor ide, važno je da pokažete svoje investicije u kompaniji i podsjetiti vaš šef vrijednosti vas dovesti do timu. Sada idi dalje i pitati za ono što ste zaslužili!

Povezane vijesti


Post Novac

Koliko se savladati u nezgodnim situacijama

Post Novac

5 stvari koje uvek idu na prodaju u oktobru

Post Novac

6 kreativnih načina za uštedu novca u februaru

Post Novac

Top 6 novca naglašava (i kako da se zaustavi od njih)

Post Novac

Kako žena iz Bostona čini 65 k EUR stvarno živi

Post Novac

7 aplikacija za brzu hranu koja vas nagrađuju besplatnom hranom

Post Novac

9 poreskih olakšica treba da znaju svaki vlasnici kuće

Post Novac

11 finansijske obaveze za očekivanje majki

Post Novac

Evo šta bi izgledalo budžet za vjenčanje 25k EUR

Post Novac

5 dobrotvornih donacija koje niste znali su odbijene od poreza

Post Novac

Bonkers satovi, fancy dartboards i druge cool ideje poklona koje će voleti

Post Novac

5 jednostavnih načina da se vrate tokom praznika