5 stvari vezane za novac koje treba da uradite u septembru | BA.centerar.org

5 stvari vezane za novac koje treba da uradite u septembru

5 stvari vezane za novac koje treba da uradite u septembru

Od jeseni uvijek izgleda kao reset, nema boljeg doba godine kopča dolje i pokušati dobiti barem nekoliko vaših finansijskih patke. Mi smo suzio najvažnije novca stvarima vezanim za prelazak sa liste zadataka u septembru. (Zar ne osjeća se odlično biti tako daleko ispred krivulje?)

Twenty20

Pin niz zahvalnosti planove putovanja

The Hangover back-to-škole je stvaran. Ali da se na lopti o zahvalnosti sada (i način pred svojim kolegama zraka putnici obično učiniti početkom oktobra) mogu spasiti dosta novca. Da, to znači počevši puretina dan razgovora sa mamom i tetka i nemoguće-to-pin-down sestra-in-zakon o ranijim strani-uh-ali ako to znači da ćete imati svoj pick najoptimalnijeg ruta leta ( aka puta odlaska), to je vrijedno toga.

Twenty20

Komentar Vaš Prednosti

Većina kompanija ponuda otvorena upis za medicinske, stomatološke i još u jesen. Kao rezultat toga, to je uvijek dobra ideja da se ponovo upoznate sa zdravstvenim planovima ste se prijavili za i uzeti u obzir bilo kakve promjene želite da kad nisi ni pod kojim HR-sebi vremenskog ograničenja. Na primjer: Možda vam je potrebno da biste saznali o troškovima nove (i out-of-mreže) doc? Ili koje opcije imate za smanjenje vaše odbijaju? Septembar je idealno vrijeme da se dobiti na telefon sa svojim osiguravajuće društvo i bi se zajamčilo sve vaše potrebe.

Twenty20

Platiti Kvartalni Porezi

Quickie podsjetnik za sve one koji je samozaposlen: Vaš Procjenjuje se porezi zbog IRS 15. Septembra Naravno, to je gnjavaža, ali mnogo bolje da ga plati u komadima nego me udari sa masivnim poreski račun doći aprila naredne godine.

Twenty20

Dolazak na Vaš post-Ljetna ušteda

Vjenčanja u sendviču između juna i avgusta može uzeti danak na štednju ste stashing daleko. Koristite septembra do pregrupisati-i dupliraj na vaš budžet i potrošnja alkohola u slučaju da je potrebno da obnovite vaš hitan slučaj fonda. (Kao podsjetnik, stručnjaci više na Stash Wealthrecommend ima najmanje tri mjeseca "fiksne" troškove aka troškovi ne možete ignorisati ako izgubite posao izdvojiti.)

Twenty20

I početka Postavljanje Osim nešto gotovine za darivanja

Ponavljamo: Praznici dolaze. Dodavanje budžetsku liniju za sve to božićni poklon-davanje sada je pametan novac potez koji će vam pomoći da se smanji dug doći decembra. Čak i čak 100 $ mjesec dana (automatski direktan deponovan u nadimkom štednog računa oznakom "Božić gotovine" iz svake plate) može vam pomoći izgraditi jastuk za darivanja koji će vas provesti kroz nove godine.

Povezane vijesti


Post Novac

7 stvari koje se uvek prodaju u aprilu

Post Novac

Evo koliko će svima u životu učiniti ovu prazničnu sezonu

Post Novac

6 tajni ljudi koji svoj rođendan kupuju ranije

Post Novac

Savet od uspešnih žena u karijeri o tome kako da pregovarate o vašoj plati

Post Novac

6 stvari koje se uvek prodaju u maršu

Post Novac

5 pametnih načina ulaganja 1.000 EUR

Post Novac

6 najboljih saveta za svakodnevnu uštedu

Post Novac

Najbolji poslovi za ljude koji vole gledati televiziju

Post Novac

7 načina da se ne zajebavate na grupnoj večeri

Post Novac

Kako da pogoršate svoje finansije u 32 jednostavna koraka

Post Novac

6 načina ocenjivanja kupoprodaje kada ste ostavili sve kupone kod kuće

Post Novac

6 kreativnih načina za uštedu novca u februaru