6 cijene koje možete (i trebali) uvijek pregovarati | BA.centerar.org

6 cijene koje možete (i trebali) uvijek pregovarati

6 cijene koje možete (i trebali) uvijek pregovarati

Tvoj prijatelj ne može zaustaviti hvali popust je dobila na njenom novom madrac. Ali tu je umjetnost natezanja - i počinje sa razumijevanjem koji troškovi su zapravo po dogovoru (i znajući kako da se lijepo pitati).

Columbia Pictures

CABLE

Danas, imate mnogo moć kada je u pitanju pregovara troškova vaše mjesečne bill.It ne radi se samo o HBO GO i Netflix; novi identične do kablovskih usluga parenje poput PlayStation Vue i Sling TV daju tradicionalne kompanije trčanje za svoj novac. Da li matematike na ostale usluge prije nego što birati dobavljača. Ako dokazati možete dobiti jeftiniji stopa (i reci im da ću uzeti vaše poslovanje drugdje, ako oni neće popustiti), imat ćete gornje strane u pregovorima troškova.

Americki ekspres

Vaša kreditna kartica april

Ako ste bili odani klijent dugi niz godina, obratite se dobavljaču kreditne kartice i zamolite ih da snizi kamatne stope. (U stvari, pod pretpostavkom da se redovne isplate, trebalo bi da se zalažu za to jednom godišnje). Ali prije nego što pozovete, neki guglati saznati šta druge banke nude. (NerdWallet pruža veliku overviewof najbolje niskim interes kartice.)

Columbia Pictures

NOVI MADRAC

Iznenadili biste se koliko se mrdaju soba old-school cigle i malter madrac radnje imaju kada je u pitanju pregovara troškova prodaje. Imaju ciljanu cijenu na umu prije nego što čak i kročiti u trgovini - i biti spremni da odem, ako prodavac ne mogu ispuniti taj broj. (U razumnim granicama, naravno). Također nikad boli spomenuti konkurenta stope na sličnim brendova.

Zakasnjenje

Nema gore osjećaj nego nedostaje uplatu na račun za struju i imaju Pony se 25 $ za grešku. Sljedeći put, ne uzimaju taj trošak u ležećem položaju. Javi se na telefon i napraviti svoj slučaj. (Probajte nešto poput "Tako mi je žao - upravo smo se vratili sa odmora i tako neorganizovano Da li bi naknadi troškova samo ovaj put!?")

Airbnb RENTALS

Samo zato što je iznajmljivanje navedene su na $ 175 po noći ne znači cijena je postavljen u kamenu. Prije nego što rezervirati, nikad ne boli na poruku domaćina i saznajte da li postoji neki migolji sobi. (To je jednostavno kao dodirom Kontakt Hostin je O ovom Listingsection.) Objasnite vašoj situaciji i broj noćenja ćeš biti tamo. U većini slučajeva, domaćin će srušiti cijenu, pogotovo ako to znači zagarantovano najam za sobu.

Fox 2000 Slike

Teretani ČLANSTVO

Ovo je više o vremenu nego bilo šta drugo. Ako ste novi klijent (ili član dugogodišnji), pristup trenera o radnim danom, krajem mjeseca. Evo i zašto: Teretane obično imaju kvote članstvo da moraju zaključati u svaki mjesec. Ako upravitelj nije pogodio svoj cilj, oni će biti više vjerojatno da zadovolji vaše potrebe. Što se tiče radni dan, to je o pronalaženju menadžer sa malo zastoja: Bez vikenda linije, oni će biti više vjerojatno da stavi dodatno vrijeme u pronalaženju stopa koja se uklapa u vaš budžet.

Povezane vijesti


Post Novac

7 Porezne odbitke koje niste znali da možete uzeti

Post Novac

Evo koliko će svima u životu učiniti ovu prazničnu sezonu

Post Novac

7 aplikacija za brzu hranu koja vas nagrađuju besplatnom hranom

Post Novac

Kako pobjeći ubistvom

Post Novac

5 stvari vezane za novac koje treba da uradite u septembru

Post Novac

6 kreativnih načina za uštedu novca u februaru

Post Novac

4 besplatne web stranice koje možete povjeriti brzo generirati svoj kreditni rezultat

Post Novac

7 milionskih novina morate sada da prestanete da verujete

Post Novac

Kako naučnik na hranu u Chicagu podržava svog muža na platu od 65.000 EUR

Post Novac

5 stvari koje će uvek reći kada tražite povišicu

Post Novac

5 stvari koje treba kupiti u crnom petak (i 5 stvari koje treba preskočiti)

Post Novac

6 kreativnih načina za uštedu novca u maršu