6 Gotov novac greške dosta svako čini | BA.centerar.org

6 Gotov novac greške dosta svako čini

6 Gotov novac greške dosta svako čini

Ponosni ste na tome dobro prijanjanje na financije... Ili zar ne? Evo, šest grešaka možda biti odluka. (To je u redu - ona su lako popraviti.)

Universal Pictures

NE imaju solidnu STRATEGIJA za plaćanje dugove

Naravno, što je minimalna mjesečna plaćanja na kreditne kartice je dobra polazna točka, ali ako se ne fokusiraju na veliku sliku - kao što je ukupan iznos duga i koliko vaše April dodaje da je - možete ozbiljno povrijediti vaš krajnji rezultat. Bolji pristup: Držite čineći vaše mjesečne uplate, naravno, ali saberi se na tačno koliki je dug, tako da možete doći sa planom za plaćanje ga. (Na primjer, grudva pristup, gdje nokautirati najmanji dug prvi, ili lavina, gdje start karticu sa najvećim april)

Ste previše troše (ili zaboravi da budžet za) poklone

Ne, mi ne govorimo samo o blagdana, već zabava (i ne uvijek očekuje) slavlja koje niču tijekom cijele godine, kao i diplomski vašeg nećaka, tvoj rođak venčanje, vaš BFF je 40. Rođendan. Možda ne bi pratili ovih troškova, ali $ 50 ovdje i 100 $ tamo stvarno dodaje se. Ostati na vrhu to, pokušajte dodajući posebnu budžetsku liniju za poklone ili sebi potrošačke kapu na prilikama za druge. (Hajde, vi ste znali da je vjenčanje u Tulsi za eona.)

American Empirijski Slike

Koristite debitnu karticu rezervirati najam automobila ili u hotelskoj sobi

Dokle god ga zamijeniti za vašu kreditnu karticu kada provjeriti, sve je u redu, zar ne? Pogrešno. Izrada putne rezervacije na debitne kartice - čak i ako plaćaju stvarni račun s kreditne kartice - može dovesti do velikih naknada prekoračenja. Evo i zašto: Mnogo iznajmljivanje-automobilskih kompanija, hotela i stavio čekanje na nalog u obliku povratni depozit do 15 dana dok se ne mogu pomiriti sve optužbe (room service, mini bar, itd.) A pošto računarski sistemi se polako, oni ne uvijek shvatiti da ste platili sa drugom karticom. Rezultat? Ograničen pristup sredstvima u tekućem računu do pola mjeseca.

Plaćaš previše banaka NAKNADE

Čuvajte se tih 2 $ naknade ATM. Ona može doći kao iznenađenje, ali zapravo mnogo financijskih institucija (kao što su Fidelity i Charles Schwab) da vam neće naplatiti "Perks" kao što su čekovi i out-of-mreže podizanje gotovine. Nađi njih. Prebaciti na njih. Ili prijete da će napustiti svoj trenutni banke ako se ne odreći naknade.

NE da automatski uplatu na UŠTEDE

Ovo je prvi i jedini put da je to dobra ideja da "set i zaboravite." Odrediti količinu dolara ti ugodno stavljanje na stranu jednom ili dva puta mjesečno, i upozoriti svoju banku da automatizirati depozita. Vi ćete biti iznenađeni koliko brzo možete akumulirati pozamašnu ravnoteže, koje možete sačuvati za hitne slučajeve... Ili provesti na odmoru u Parizu.

VAŠE ime nije na hipoteku ili automobilom NASLOV

Naravno, vi i vaš supružnik suvlasnici kuće i automobila. Ali ako, iz bilo kojeg razloga, samo jedan od vaših imena nalazi se na vlasnički list, to bi mogao biti prilično izazov riješiti svoju imovinu u sudu trebalo je problem (kod kuće ili automobila ili vaš odnos) obistiniti. Ažuriranje papirologija nije tako teško kao što mislite: Jednostavno kontaktirajte zajmodavca ili DMV kako bi dobili loptu valjanje.

Povezane vijesti


Post Novac

4 besplatne web stranice koje možete povjeriti brzo generirati svoj kreditni rezultat

Post Novac

Whoop! Ikea je upravo povećala minimalnu platu

Post Novac

Evo kako proći - očistite svoje finansije (i uštedite do 300 EUR ovog meseca)

Post Novac

To je i donacija odmora

Post Novac

Evo koliko će svima u životu učiniti ovu prazničnu sezonu

Post Novac

9 tajni mame koji savladaju ravnotežu između rada i života

Post Novac

Kako žena iz New Yorka, koja iznosi 95.000 EUR, troši svoj novac

Post Novac

Dakle, koliko je bogat Kim Kardashian stvarno?

Post Novac

8 puta treba tražiti povraćaj novca (i šta to reći)

Post Novac

9 žena u Njujorku dele savete za promenu igre koje su oblikovale svoju karijeru

Post Novac

Uštedite novac sa ovim 9 aplikacija

Post Novac

6 stvari koje se uvek prodaju u novembru