6 najboljih saveta za svakodnevnu uštedu | BA.centerar.org

6 najboljih saveta za svakodnevnu uštedu

6 najboljih saveta za svakodnevnu uštedu

Znaš da treba da se doprinosi na svoj 401 (k) ili stavlja na stranu uštede fond koledž klinac. Ali, kada je u pitanju svakodnevni štednje, misliš svojom glavom na pravo? Naša izvršni urednik, Jillian Kvinta, nedavno je na financijske guru Jean Chatzky je sjajan novi podcast HerMoneyto govori o lakih načina da sačuvate malo tijesta kao što ide svojim poslom. Proverite epizodu ovde i neke od najboljih uputstva u nastavku Jillian je.

Twenty20

Make Your Own Coffee

Znamo, znamo - da si čuo ovo. Ali čuje nas. Ako kupite $ 4 latte svaki dan, to je 120 $ mjesečno. Izrada vlastite obično košta oko 30 centi dnevno (ovisno o tome koliko pijete i koliko fancy vašem ukusu su). To je 9 $ mjesečno. Je li ti Starbucks zaista vrijedan $ 111?

Twenty20

Naručite piće u baru

Izlazak na večeru s prijateljima je fabulous.unless piju mnogo više nego vi i želite da ravnomjerno podijeliti račun. Preduhitri u nezgodnom trenutku naredivši pića ispred vremena u baru. Na taj način svako plaća svoj način, a vi ne morate da granatira se za Tracy $ 12 Tequila Sunrise.

Twenty20

Uključite novac praćenje u igru

Pozivam sve obsessives. Umjesto stavljanja sve svoje energije u Pokemon Go (nije da nema ništa loše u tome), kreirati Google doc ili Mint.com tabelarni pratiti svaki dolar ćete provesti za cijeli tjedan. Nakon tjedan jedan, vidi da li možeš pobijediti svoj rezultat snižavanjem vaše troškove. Imate li partnera? Neka to bude konkurencija!

Twenty20

Kupiti muške proizvode

Jeste li znali da trgovine i proizvođači će dizanje cijene za čak 50 posto samo zato što nešto dolazi u roze? Za stavke poput britve, tijelo sapun i uređaj, uzeti u obzir ide sa verzijom dude-ciljane i štedi sebi nekoliko dolara u tom procesu.

Twenty20

Kupiti butina mesa

Kada je u pitanju perad prolaz, trebalo bi da razmetanje na kvalitetu (da, free-range), ali štedi na rez. Osobno, mi bismo uzeti bedra meso preko mesa dojke bilo koji dan.

Twenty20

I kupiti sve što možete u rinfuzi

Ne samo da možete uštedjeti više putovanja u Target... To također može uštedjeti stotine dolara tokom ove godine. I ne radi se samo o tome da 120 rolni toalet papira. Mali, lako-store stvari kao što su četkice za zube i tamponi su veliki bulk kupi, kao što je alkohol, koji će također dobro doći kada nazdravimo za sve vaše pametno uštede.

Povezane vijesti


Post Novac

6 stvari koje se uvek prodaju u avgustu

Post Novac

6 načina ocenjivanja kupoprodaje kada ste ostavili sve kupone kod kuće

Post Novac

7 stvari koje radite pogrešno kada tražite povišicu

Post Novac

9 načina za ocjenu jeftinijih hotelskih soba

Post Novac

6 stvari koje se uvek prodaju u decembru

Post Novac

6 stvari koje se uvek prodaju u maju

Post Novac

7 dobrotvornih organizacija koje će ove godine dati

Post Novac

6 savjeta za dobijanje najboljih ponuda za crni petak

Post Novac

8 stvari koje se uvek prodaju u februaru

Post Novac

6 stvari koje se uvek prodaju u maršu

Post Novac

Kako žena iz Minnesote koji zarađuje 107 k EUR stvarno živi

Post Novac

Vodič za Bitcoin: Sve što vam treba znati o kriptocurrency-u koja uzima oštar svet