6 neradnih novca govori o rasporedu za januar | BA.centerar.org

6 neradnih novca govori o rasporedu za januar

6 neradnih novca govori o rasporedu za januar

Počnimo sa kratkim oda januara: Nakon više-zakazana sezone godišnjih odmora, mjesec dolazi kao miran protuotrov, priliku da se naša kolektivna sh ** zajedno pred nalet 2016. Pogodaka teško. Dodajte nekoliko ključnih finansijskih razgovara sa dnevnog reda i to je također vaša prilika da spasi velike (i napreduju) u Novu godinu. Evo, nekoliko razgovora staviti na svoj kalendar.

Razgovarajte Porezi sa Vašim računovođa

Moglo bi se kao daleko, ali April dolazi. Izbjegavajte kao last-minute dama zakazivanjem sastanka sa Mort računovođa sada (ili ložiti TurboTax, što god želite). Vaš status rano-ptica će vam dati dodatno vrijeme za pronalaženje papire od poslodavaca i samo će vam pomoći da uštedite više novca na duge staze. (Mort je mnogo pedantan o istraživanju porezne olakšice i itemizing primanja kada ne žure, zar ne?)

Razgovarajte 2016 Ciljevi sa Vašim Boss

Većina kancelarije su ukupno zamućenja u decembru (taj praznik stranka... Oy), što januara idealno vrijeme za hapšenje 30 minuta na kalendar svog šefa kako bi razgovarali o prioritetima i ciljevima velikih slika za narednu godinu. Samo da bude jasno o vašim namjerama kada e-mail, i ne zaboravite da dođu pripremljeni. (Napomene o prošlim performanse i budućnost područja od interesa koji odgovaraju ciljevima kompanija nikada nije povredio.)

Talk Kratkoročne o (i planove za odmor) sa Vašim SO

Vidi, oboje želimo ići u Provansi ove godine, ali ako ne početi planirati sada, to će biti ponavljanje 2015. Godine, sa neutrošenih dana odmora progoni svoje snove. Dogovorite convo sa svojim medom sada da shvatim vremena, očekivanja i realna troškova, a onda na posao štedi za veliki put. (Mi smo ljubitelji zajedničkog računa da i ljudi koriste za čuvanje mali dio mjesečne zarade.)

Talk dugoročne štednje sa Vašim Financial Planner

Mnogo povišice (i bonuse) dolazi do na kraju godine, što sada savršeno vrijeme da ponovo strateške štednje i investicija - kao klinac koledž i penzije računa. Stručnjak može pomoći da realno sagleda svoju budućnost i preraspodjelu novca tako da ostane na pravom putu. (Ne možete priuštiti planer? Provjerite sa svojim poslodavcem da vidimo šta slobodnih resursa koje on pruža.)

Razgovarajte Mjesečna zapisi sa Vašim kablovski operater

Ponoviti nakon nas: Vi cannegotiate bolju stopu. Ali, prije nego što se strašna kablovske kompanije na telefonu, radi domaći i saznajte koje promocije oni nude za 2016. Godinu Na primjer, brzo pretraživanje na web stranici Time Warner doveo nas je da mjesečni ugovor to je $ 25 manje nego što smo si trenutno plaća za internet i TV. Koristite tu informaciju kao moneta za potkusurivanje. Ti si lojalan kupac, na kraju krajeva.

Talk "Nova godina, New You" Cijene sa teretani

Fitnes klubovi su poznati po padu njihove cijene u januaru. Ako tražite da se pridruže, sada je pravi trenutak. Teretane su pod pritiskom da privuku nove članove, i oni će učiniti gotovo sve da te zaključati u na veoma niskoj stopi. Ali ako ste već član, nemojte pretpostavljati ne postoji ništa što možete učiniti - menadžeri imaju više Wiggle sobu na početku nove godine. Tako nastavi: Lace up one patike i govore vaš um.

Povezane vijesti


Post Novac

7 aplikacija za brzu hranu koja vas nagrađuju besplatnom hranom

Post Novac

9 načina da uštedite novac na računu za električnu energiju

Post Novac

Evo kako proći - očistite svoje finansije (i uštedite do 300 EUR ovog meseca)

Post Novac

12 ne može propustiti cyber ponedjeljak poslove

Post Novac

Kako staviti 500 EUR u džep svaki mjesec

Post Novac

8 stvari koje prvi put kupuju kuće nikad ne shvataju

Post Novac

5 pitanja za intervjue, uvek bi trebali biti spremni odgovoriti

Post Novac

7 parovi treba da imaju sve parove

Post Novac

6 poteza koje svaka žena treba napraviti do 40 godina

Post Novac

Pokrenite sopstveni posao

Post Novac

6 ciljeva kupovine Perks koje ste imali Nema ideje postojanja

Post Novac

8 načina da se uštedite na vašem sledećem odmoru