6 poteza koje svaka žena treba napraviti do 40 godina | BA.centerar.org

6 poteza koje svaka žena treba napraviti do 40 godina

6 poteza koje svaka žena treba napraviti do 40 godina

Naravno, imate popis novca-dos duge milje, ali osim uštede više (i manje troše), koji drugi finansijske ciljeve bi trebalo da se utvrđuje da ostvari prije velikog 4-0? Provjerili smo sa Kimmie Greene, potrošač novca stručnjak za Mint, će vam pomoći da postavite svoj finansijski plan.

Twenty20

Trebalo bi da Automatizujte Sve

Da, tu je uvijek povremeno situaciji koja još uvijek zahtijeva da platite čekom, ali budućnost je bezgotovinsko, što znači da (ako već niste) da je vrijeme da prihvate auto račun platiti, dame. Mislim više nego samo za struju i kabel račune; automatizujete štednje, uz aplikaciju kao što je Digit, koji vam pomaže da bulk svoj fond za malo u vrijeme svake sedmice.

Twenty20

.i moći recitirati Vašu kreditnu rezultat iz memorije

EEP, to je strašno stvar da prati iz dana u dan, ali to je ključni dio vaše financijske portfelja i onaj koji može imati veliki utjecaj na vaš život. Slučaj u točki: dobar rezultat (700 i više) ćete dobiti najbolje stope na stvari poput stambenih kredita i osiguranja. Ali, ako ne redovito provjeriti svoj broj, to je puno teže uhvatiti-i ispravan-nepreciznosti koje bi mogle biti dovođenje svoj rezultat dole.

Twenty20

Vi treba da uspostave Vaš dugoročne štednje Ciljevi

Ste oduvijek željeli uzeti godinu dana slobodno i putovati svijetom. Ili pokrivanje troškova vaše kćeri školarine u potpunosti. (Nije mala stvar.) Bez obzira na cilj, ono što je najvažnije je da imate jedan i da ti redovno revizije vaš budžet i redistribucija gotovine kako bi vaš uštede snove.

.i pregovarati Bilo Kratkoročni krediti

Ne samo kreditne kartice-ako ti i dalje se bave studentske kredite, sada je vrijeme da se dobiti na telefon da vidim da li mogu refinancirati ravnotežu i zatvorimo nižu kamatnu stopu. Šanse da se osigura jedan je u vašu korist sada kada imaš godina redovnog plaćanja, da ne spominjemo čvrste kreditne rezultat, ispod pojasa.

Vi treba da imaju "Money Talk" sa roditeljima

To nije lako, ali znajući stvari kao svoju ušteđevinu statusa i da li ili ne oni imaju dnevni će-će pomoći vam dati bolje razumijevanje njihovih budućih planova i finansijske obaveze su (i) mogu imati na niz put.

.i opšti osećaj penziju ciljeva

Sanjajući život u Boca? Bacite pogled na trenutnu uštedu penziju i koliko daleko da dobije prema svoj san. (Tako da sam mogao kupiti dvosobni apartman, ali ne i na plaži vilu...) Marka prilagodbe na svoj 401 (k) ili IRA po potrebi, i pazi na nagradu: Oni 17:00 večera na bazi švedskog stola neće jesti sami.

Povezane vijesti


Post Novac

5 Čikago žene dele svoje najveće radne greške (kako biste ih izbjegli)

Post Novac

5 mesta nikada ne koriste debitnu ili kreditnu karticu

Post Novac

5 stvari vezane za novac koje treba da uradite u septembru

Post Novac

7 parovi treba da imaju sve parove

Post Novac

6 stvari koje se uvek prodaju u junu

Post Novac

12 ne može propustiti cyber ponedjeljak poslove

Post Novac

8 načina štednje na letnjim putnim putovanjima

Post Novac

8 tajni genijalnih štediša

Post Novac

7 načina štednje novca na starbucksu

Post Novac

7 dobrotvornih organizacija koje će ove godine dati

Post Novac

7 stvari koje se uvek prodaju u septembru

Post Novac

Život je dobar kada ste bez kreditne kartice