6 stvari koje mi je finansijski planer rekao da sam pogrešio | BA.centerar.org

6 stvari koje mi je finansijski planer rekao da sam pogrešio

6 stvari koje mi je finansijski planer rekao da sam pogrešio

Bila sam zaposlena žena za deset i više godina. Imam 401 (k). I ušteda hitne radim teško bulk gore. Ipak, ništa nije moglo da me pripremi za financijske insightoverhaul sam iskusio kad je moj muž i ja sjeo i učinio duboko zaroniti u naš bankovni račun sa finansijskog savetnika prava stvar. (FYI, koristili smo ljudi preko na Stash bogatstva.) Cilj: Da bi naš sh ** uz konkretnu strategiju koja ne zahtijeva odricanjem svakodnevno Starbucks radi. Evo, ono što smo naučili u samo dvije sjednice.

Twenty20

Greška # 1: Podjela računima za struju

Kada sam platiti $ 80 za struju, moj muž koristi Venmo da mi pošalje $ 40. Ja isto kad on plati račun kabla. To je sve dobro i dobro, osim činjenice da smo u braku, a prema našim planer, to je prilično nemoguće raditi kao novac tim bez spojenog bankovni račun. Evo i zašto: nikal-i-diming jedni druge preko "fiksnim" (aka obavezno) troškova domaćinstva nosi tanke i brzo. (Ozbiljno, samo pitajte mog muža kad sam ga podsjetiti da mi duguje $ 7 za svoju polovinu kabine sinoćnje.) Oboje smo napraviti pristojne plaće i mislili smo da su stvari održava sajam držeći stvari čak. Ali to je mnogo manje posla (i lakše pratiti naš budžet za mjesec) sa zajedničkog računa za set troškove kao što su najam, namirnice, komunalije, izlazak, itd

Twenty20

Greška # 2: Nije Nicknaming Naša računa

Moj trenutni strategija ušteda: Imam svoj štedni račun sa svojim vlastitim novcem koji sam izdvojila za godina. Moj muž ima jedan. I onda imamo poseban zajednički uštede za gotovinu smo dobili na naše vjenčanje prošle godine. I jasno sva tri računa na različitim bankama. Naša savjetnika mudrost: Spajanje štedne račune za početak krckaju naš cilj ušteda za hitne slučajeve. (Prema Stash, moramo imati u vrijednosti fiksnih troškova aka troškova tri mjeseca 'ne možemo zanemariti ako je jedan od nas nije bio da izgubi svoj posao-izdvojeno). Nakon toga, to je sve o otvaranju zasebne zajednički štednih računa na meti na određene ciljeve. Pa možda jedan za naš put u Pariz naredne godine. I jedan za auto nadamo se kupiti. Po nicknaming odvojene račune uštede koje smo oboje doprinose zajednički, drži oči na nagradu. (FYI, otišli smo s Capital One je 360 ​​putnika, koji vam omogućava da podesite čak čini 25 odvojene uštede bez ikakvih dodatnih troškova.)

Twenty20

Greška # 3: Keeping o U cigle i maltera BANKE

Za ponavljanje, trenutno imamo tri odvojene štedne račune u tri različite banke. I dok ima smisla zadržati naš tekući račun u Chase, možemo zapravo dobiti veći APY krećući naše uštede na online račun visokih kamata. Na primjer: Ally Banka ima APY od 1,15 posto.

Twenty20

Greška # 4: Plaćanje Off My kreditne kartice u pogrešnom Order

Kreditne kartice dug je bane mog postojanja. U krajnjoj liniji, iz mog planer: Potreban mi je strategija koja se fokusira na otplatu karticu sa najvećom kamatnom stopom prvi. Brzi pregled niz kartica u novčaniku pomogla mi je prioritet. Prvi dug mi je potrebno da whittle dole? Moje J.Crew kreditnu karticu... Sa 21.99 posto april Jao. Sljedeći je kartica sa 5 posto April (razumnu kamatnu stopu, zapravo). I na kraju, karticu sa 0 posto april Od redoslijeda moj dug obaveze od najvišeg do najnižeg, ne mogu izaći pred dolara-mudar. (Napomena: Moje financijske planer me je podsjetio da, iako sam se koncentrisati moju lovu na kartici s najvišim april, i dalje sam imao da minimalna plaćanja na ostale kartice, previše.)

Twenty20

Greška # 5: Korištenje Moja Debit Card Too Much

To ide protiv moj način razmišljanja, ali moj debitnu karticu treba stvarno nikada biti moj go-to. Prema planer, najlakši način da pratite dnevno otkupi je da plati za sve na kreditnu karticu i platiti ga sve jednim udarcem. Evo zašto: Korištenje kreditne kartice jedan s nula balans-olakšava praćenje naš mjesečni potrošnje andcollect boda kreditnu karticu možemo pretvoriti u ciljeve štednje. Ostati na vrhu naše potrošnje, mi jednostavno moramo da držimo potrošnje kreditnu karticu unutar našeg mjesečnog budžeta, a zatim ga isplatiti u cijelosti na kraju svakog mjeseca.

Twenty20

Greška # 6: Štednja previše umirovljenika

To je bio šok: Moja finansijska planer nam je rekao da smo zapravo više-doprinosi naš 401 (k) plan. Vidite, navodno u 20-im i 30-im, to može biti zajednički brine da ne štedi dovoljno. (Definitivno top strah na mojoj listi.), Ali postoje i drugi faktori na prvo razmotriti, kao i koliko smo stari, naše stvarne ciljeve za odlazak u penziju i sve možda ćemo morati da osim u bliže budućnosti recimo, kuću. Nakon maxing naše kompanije 401 (k) odgovara (koje smo, naravno, treba da uradimo), naš planer našli smo bili zapravo ispred rasporeda u mirovinu u dobi od 65 u stilu. Naizmjenično, nismo imali gotovo ništa čuvaju daleko za posjedovanje home-bolje korištenje naše štednje u ovom trenutku.

Povezane vijesti


Post Novac

10 skupih stvari koje su mnogo koštale u padu

Post Novac

6 tajni žena koje uvek promovišu

Post Novac

18 stvari koje nikada ne bi trebalo da kažete na poslu

Post Novac

7 stvari koje se uvek prodaju u septembru

Post Novac

7 stvari koje radite to verovatno uznemiravaju šefa

Post Novac

Kako žena iz New Yorka, koja iznosi 95.000 EUR, troši svoj novac

Post Novac

Kako posjetiti Pariz bez potrošnje milion dolara

Post Novac

3 puta je u redu da razgovarate sa tvrdim brojevima koji finansiraju sa svojim prijateljima

Post Novac

7 načina štednje novca na starbucksu

Post Novac

7 milionskih novina morate sada da prestanete da verujete

Post Novac

Koliko ovaj modni bloger provodi na njenoj garderobi (plus 7 drugih gorućih pitanja)

Post Novac

7 načina da nikada ne platite ATM takse