7 dobrotvornih organizacija koje će ove godine dati | BA.centerar.org

7 dobrotvornih organizacija koje će ove godine dati

7 dobrotvornih organizacija koje će ove godine dati

Mislim da ne može napraviti razliku? Prema Davanje godišnji filantropije izvještaj SAD-a, gotovo tri četvrtine dobrotvornih donacija dolaze od pojedinaca - ne fondacije, korporacije ili Mark Zuckerberg. Ali sa toliko dostojan uzroka tamo, u kojoj su dovraga ti odlučiti gdje dati? Mi višnje izabrali sedam humanitarnih organizacija dostojan donacije ove praznične sezone. Evo, najbolji od najboljih.

The New York Times

Ako se ništa ne grije SRCE Kao da vidim DIJETE uspjeti.

Napravite donaciju Breds, organizacija volonter-based na Jamajci koji se fokusira na izlaganje djecu u sport, obrazovanje i poljoprivredu će pomoći jačanje akademski uspjeh. Za njihov najnoviji projekat, oni transformisao 17 ari ruralnog zemljišta u sportskom kompleksu pomoći deca uče kritičko razmišljanje i vještine rješavanja problema kroz phys ed. The bestpart? A whopping100 posto donacija idu direktno u programima (i ne, znate, administrativne gluposti).

AKO želite da pomognete RAKA pacijentima i njihovim porodicama.

Kao da se bave rakom nije bilo dovoljno, financijski teret koji dolazi s njim može biti izuzetno velika. Možete pomoći ublažiti troškove davanjem Family Reach, organizacija koja donira direktno na troškove života obitelji 'izvan bolničke račune (mislim namirnice, komunalne usluge i plaćanja hipoteka). Samo preuzmite aplikaciju da biste se kretali kroz individualnu porodice profilima i odlučiti točno gdje će vaši dolara ide.

Ako ti je stalo ŽIVOTINJA PRAVA.

Animal Equality je međunarodni grupa zastupanje da brani prava životinja diljem svijeta. Vaša donacija će pomoći organizaciju obavljaju farmi i klaonica istrage, pomno patnje životinja u cirkusima i ugasiti jeziva i nehumana komercijalne prakse ribolov.

AKO SI strastveni o izbjegličke krize.

Desetine hiljada ljudi su raseljeni tokom sirijske krize, i još mnogo toga su zarobljeni unutar zemlje i očajnički treba hitne hrane i pomoć zdravstvene zaštite. Donirati američki komitet za izbjeglice International, koji pomaže osigurati sklonište, čistu vodu i kanalizaciju, uz zdravstvene zaštite i obrazovanja pomoći porodicama dobiti novi početak.

Ako se brineš uništavamo planetu.

Upoznaj Acadia Center, neprofitna posvećena izgradnji čist, konkurentnog i ekološki održive ekonomije širom Sjeverne Amerike. Donacije gotoward general istraživanja, kao i ciljane inicijative poput modernizaciju energetskih mreža (bonus: to bi moglo pomoći smanjiti svoj račun za komunalne usluge) i pronalaženje načina za korištenje električne energije i alternativna goriva za smanjenje zagađenja dugoročno.

Ako želite NOVI način da se podrži naše trupe.

Ako mislite da se brinu za novorođenče zvuči teško, razmislite o tome kako ekstra bi bilo teško ako vaš suprug su bili raspoređeni ili ranjeni. Misija: Spavanje pomaže pružaju besplatnu preko noći novorođenčeta zaštite (od medicinska sestra ili nakon poroda medicinski tehničar) zaslužnim vojnih obitelji - tako da mama ili tata mogu dobiti sna koja im je potrebna za pružanje kvalitetne zdravstvene zaštite u toku dana.

AKO želite da se to i drugima O vredniji organizacija.

Dati jedan Sky projekta. Ova grupa - sastoji se od četiri zmajem i para-jedriličara - ima za cilj da putuje u Južnu Afriku i pucati visoko kvalitetne video o awesome neprofitne organizacije (uključujući i inicijativu sirotište i otvaranja novih radnih mesta) koji bi mogao imati koristi od više globalnih medija izlaganja. Trenutno radi na Kickstarter kampanje, tim treba da podigne $ 22K za finansiranje putovanja i video produkcija troškove 18. Decembra vrijeme da se povuče vašu kreditnu karticu je sada.

Povezane vijesti


Post Novac

Samo tri puta za prenos bilansa kreditne kartice

Post Novac

Kako podići netaknutu djecu

Post Novac

10 skupih stvari koje su mnogo koštale u padu

Post Novac

6 stvari koje se uvek prodaju u junu

Post Novac

5 stvari koje će uvek reći kada tražite povišicu

Post Novac

20 načina da sačuvamo 20 EUR ovog meseca

Post Novac

8 načina da se uštedite na odmoru

Post Novac

8 sneaky načina da postignete bolji ugovor na iznajmljivanju automobila

Post Novac

8 najvećih radnih trendova za 2018

Post Novac

Vaš krajnji vodič za svadbene poklone: Koliko ćete dati za svaku situaciju

Post Novac

6 kreativnih načina za uštedu novca u februaru

Post Novac

18 stvari koje nikada ne bi trebalo da kažete na poslu