7 Greške ATM-a koje možete napraviti | BA.centerar.org

7 Greške ATM-a koje možete napraviti

7 Greške ATM-a koje možete napraviti

Upravo ste završili divnoj večeri kada primijetite dvije najdosadnije riječi ikada pisati na meniju: samo gotovina. Ali, kao što brzaka na bankomatu, učiniti sve da se ne napravi ovih sedam grešaka.

Dobok / Getty Images

Podizanja gotovine sa bankomata Bez Vestibul

Znate bankomata koji se uklopiti u malo stakla prostoriju u kojoj morate prevučete karticu da biste dobili pristup? Oni su dobri. Oni su ekstra sigurno i manje podložni skimming-odnosno kada kriminalci priložiti čitači lažne kartice ili tastature saznati detalje naloga. Ako morate koristiti samostalni ATM, budite sigurni da ga dati jednom-over koji će provjeriti ništa sumnjivo.

Milenko Bokan / Getty Images

Zaboravljajući da zaštiti svoj PIN

Ne, ne radi se samo o tom tipu, u skladu iza vas. Letača nove nivou će ići tako daleko da se uspostavi kamere za snimanje PIN kao što je udario u. Dobra ideja? Koristite odriješene ruke da pokrije brojeve. Kada je u pitanju svoj novac, bolje biti siguran nego žao.

JimmyFam / Getty Images

Otvaranje vrata za drugi

Naravno, to ide protiv svakog vlakna vašeg bića, ali izlaganje ATM učtivosti otvaranjem (ili držanje) vrata za druge je prilično velika ne-ne. Radi se o sigurnosti: Prelaženje kartica bi dobili pristup do bankomata je mjera uspostaviti zbog vaše sigurnosti. Koristite svoje najbolje presudu, ali ignoriranje neko ko se petlja dobiti svoju karticu iz svojih novčanika je A-OK.

GuruXOOX / Getty Images

Bacajući priznanicu

Računala nikada griješimo, zar ne? Pogrešno. Jedan prijema ATM je najbolji dokaz transakcije treba da uočite grešku morate osporiti. Ne morate držati na to zauvek samo dok se povlačenja (ili depozit) briše. Imajte na umu: To je najbolje da se lomiti primitka prije nego što ga bacite. (Iznenadila bi se kakav je identitet lopov može učiniti samo tvoje ime i broj parcijalnih računa. Joj.)

Flyfloor / Getty Images

Pomoću kreditne kartice

To može osjećati sigurnije nego pomoću debitne kartice, ali APR na bankomatu podizanje pomoću kreditne kartice je do neba. (Da ne spominjem, mnogo puta ćete biti podvrgnut dodatne naknade gotovinom unaprijed transakcije.) Što je još gore, nema počeka na plaćanje kamate za kreditne kartice za podizanje gotovine. Zaključak: vanredne situacije na stranu, svoj debitna kartica je zapravo jedina kartica da biste trebali koristiti na bankomatu.

Twenty20

Ide sve do bankomata Samo da napravite depozit

To je vrijeme da se pridruže 21. Stoljeća: Zahvaljujući kamere na telefonima, mobilni depoziti su službeno povjetarac. Samo preuzeti aplikaciju vaše banke i prijavite se na svoj račun. Da bi depozit, jednostavno potpisati ček, a zatim utisnite Slika od prednje i zadnje. Jedino upozorenje: To je dobra ideja da se drže na fizičkom ček dok depozit briše. Ista stvar kao primanja: To ti je jedini dokaz treba ništa biti digitalno nije u redu.

Twenty20

Ne bori naknadama

Astronomske naknade ATM dogoditi. Nikada ne ustručavajte se nazvati svoju banku i gurnuti natrag. Ako ste dobar kupac (i lijepo objasniti činjenicu da ste imali nula opcija na raspolaganju), u većini slučajeva, oni će ti uslugu i povrat naknade. Hej, $ 3, tu i tamo, dodaje se.

Povezane vijesti


Post Novac

Život je dobar kada ste bez kreditne kartice

Post Novac

6 stvari koje se uvek prodaju u decembru

Post Novac

Pokrenite sopstveni posao

Post Novac

Ove će biti najtraženije poslove 2030. godine, prema istraživanjima

Post Novac

Kako staviti 500 EUR u džep svaki mjesec

Post Novac

7 milionskih novina morate sada da prestanete da verujete

Post Novac

10 tajni ljudi koji imaju budžet

Post Novac

5 jednostavnih načina da se vrate tokom praznika

Post Novac

Kako čikaka čine 47k EUR stvarno živi

Post Novac

8 radnih mesta u zahtevu i koliko plate

Post Novac

8 načina da se uštedite na odmoru

Post Novac

Top 6 novca naglašava (i kako da se zaustavi od njih)