7 milionskih novina morate sada da prestanete da verujete | BA.centerar.org

7 milionskih novina morate sada da prestanete da verujete

7 milionskih novina morate sada da prestanete da verujete

Sve što je hteo da je pitam teta Sheila o Vašem 401 (k). Sljedeća stvar koju znam, ona ide dalje i dalje sa finansijskim mišljenja koja izgleda kao od kao i njen 1998 Volkswagen "New Beetle".

Evo, sedam novac mitovi možete - i treba - ignorisati. (Žao mi je, teta Sheila.)

Mit: svi dugovi treba posvetiti Off Prije Ušteda

Naravno, visoke kamatne kreditne kartice su najgore, ali tako da se nađete bez novca u štednju treba odjednom izgubiti posao. Razmisli o tome: Ako nemate hitan fond, kako ćete ikada razbiti ciklus dug? (Otplata kreditnih kartica bez novca izdvojiti znači da pokrenete rizik od vraćanja natrag u plastičnim samo da plati za nepredviđene troškove.) Umjesto toga, bolje je da se redovno plaćaju dugove dok Socking dalje razumnom štednje (recimo, $ 5K ). Zatim, nakon što dostignete cilj ušteda, možete dvostruko dolje na ostatak duga. Također, FYI, noseći dug nije uvijek loše. Ako napravite redovne isplate, to pokazuje kreditori si financijski odgovoran, što vam može pomoći da osigura kredite, kao hipoteku, niz put.

Mit: Iznajmljivanje Is Like bacanje para

Nije nužno. U mnogo načina, ti si štedi novac, jer ne morate da granatira se za dosadne (i skupim) troškovi kao što su popravci, uređenje, uklanjanje snijega, topline i tople vode - a ponekad čak i dobiti besplatan pristup zgrade teretanu. Osim toga, samo zato što imate doma, profit se ne može garantirati da te iznenada morati prodati.

Mit: Plaćanje gotovinom Is Better Than Plaćanje Plastika

To je jedini pravi ako ne možete dobiti stisak na dug. Izrada kupovinu putem kreditnih kartica je često pametniji način da ide, jer vam daje priliku da pregledate sve vaše kupovine nakon toga. Još bolje, kupovina kreditne kartice obično nude sigurnost (kao što je mogućnost da ospori optužbe), da ne spominjemo cash-back nagrade, aviokompanija milja i tako dalje.

Mit: Otkazivanje kreditne kartice Pomaže Vašu kreditnu rezultat

Ne. Vaše kreditne rezultat zapravo uzima mali hit svaki put kada otkazati karticu (i veliki hit ako ne gomila odjednom), jer to utječe na vaše ukupno na raspolaganju kredit i korištenje stopa, dva glavna faktora kada je u pitanju obračun svoj rezultat. A bolji plan: Držite nuli-out kartice otvoren i neiskorišteni (dozvola odobrena da bi ga u leda u zamrzivaču) ili ograničite na ukidanje jedne kartice godišnje (konkretno, kartice sa godišnje naknade).

Mit: Ne bi trebalo samo da Investirajte u What You Know

To ovisi o tome kako iskoristiti ovu savjet. Ako ulaganje u ono što znate sredstva tone novca u firmi sa imenima li prepoznajete, ili još gore, kompanije koje su u vašoj industriji, to je loš potez. (To znači ignoriranje preokreta na širem tržištu). Ako to znači ulaganje u portfelj akcija koje ste istraživali studiozno, svim sredstvima, nastavi.

Mit: Uklanjanje crne maraka Vaš Credit Report Is Easy

Naravno, čisti računi mogu biti tvoj - samo treba da čekati sedam godina. Da, to je količina vremena negativnih informacija ostaje na računu, u skladu sa FICO. Jedini izuzetak od pravila je netačna informacija o kreditu (trebalo bi da slijedite ove stepsto se spor raščisti). Dobra vijest? Kolekcija koja je stara pet godina će utjecati na vaše FICO rezultat manje nego loš potez od prije pet mjeseci.

Mit: svoju djecu bi trebao biti vaš Top Financial prioritet

Što se tiče pružanja odjeću, hranu i krov nad slatke male glave, da, to je na tebi. Ali, ako imate da birate između štednje za njih da idu na fakultet ili svoju penziju, ulagati u penziju do kraja. Gledaj to ovako: Ne možete dobiti kredit za koledž. Ali ne postoje krediti za provesti Vaš zlatne godine u Boca Raton.

Povezane vijesti


Post Novac

5 načina za pronalaženje mentora (koji se ne osećaju potpuno neugodno)

Post Novac

6 stvari koje se uvek prodaju u maju

Post Novac

Koliko ovaj modni bloger provodi na njenoj garderobi (plus 7 drugih gorućih pitanja)

Post Novac

9 divno uspješnih ljudi koji nikada nisu završili fakultet

Post Novac

4 najbolje kreditne kartice za ljude koji ozbiljno vole bodove po kreditnim karticama

Post Novac

12 ne može propustiti cyber ponedjeljak poslove

Post Novac

Pokrenite sopstveni posao

Post Novac

Top 6 novca naglašava (i kako da se zaustavi od njih)

Post Novac

8 stvari koje prvi put kupuju kuće nikad ne shvataju

Post Novac

5 pitanja za intervjue, uvek bi trebali biti spremni odgovoriti

Post Novac

6 kreativnih načina za uštedu novca u maršu

Post Novac

6 najboljih radnih mesta za rad od kuće