7 načina da izađete iz radne rute | BA.centerar.org

7 načina da izađete iz radne rute

7 načina da izađete iz radne rute

Voleo si svoj posao kada ste počeli, ali sada strah odlaska u ured. Ti je dosadno, naglasio ili nešto više od toga. Ti si u poslu kolotečinu. Ali, prije nego što počnete u potrazi za novi posao, pokušajte ovih sedam ideje za dobivanje glavu unazad u igri i ponovno otkrivaju zašto volite da radite ono što radite.

Twenty20

Shvatiti korijen problema Prije nego što možete izaći iz kolotečinu, morate shvatiti zašto si u njemu. To znači samoevaluativnog. Kada ste počeli osjećaj na ovaj način? Da li je to kada vaš rad bestie napustio kompaniju? Nakon loše primili prezentaciju? Promjena u odgovornosti? Također imajte na umu da je uzrok možda neće imati nikakve veze sa radom, jer lični stres može ući u svoj profesionalni život. Jednom kad identificirati uzrok vaše nesreće, da ćete biti bolje opremljena za hvatanje u koštac sa glave na.

Fokusirajte se na Self-Care Čini se prilično osnovne, ali vodeći računa o sebi može riješiti niz problema. To znači vodeći računa da ćete dobiti dovoljno sna, vježbanje i jesti pravo. Kada si zdrav i odmorni, ti si veće šanse da budu u dobrom raspoloženju u ukupnom poretku. Na poslu, provjerite je li vaš radni prostor je čist i uredan (nered rađa stres) i napraviti tačke ručaju dalje od ekrana računara.

Twenty20

Uzmite u jednoj sporednoj projekta Recimo da vaša devet do pet je u računovodstvu. To plaća račune, ali ti si ne nužno Jazzed o konceptu. Ono što ste zaista strastveni je fitness. Ako je to slučaj, smatraju pretvarajući ga u bočni projekt, recimo, dobijanje certifikacije predavati Spin nastavu vikendom. Ali tvojoj strani projekt ne mora da bude stvaram; to može biti tako jednostavno kao zauzima novi hobi kao što je izrada nakita ili fotografije ili podučavanje sebi novu vještinu poput kodiranje ili drugi jezik.

Naučiti nešto novo na radu, TooYou znaju ins i outs Vašeg posla, a ti si dobar u tome. Tako je dobro, u stvari, da bi mogao uraditi sa zatvorenim očima (čitaj: da ne inspiriše). Kada se to dogodi, pokušajte prosiriti vidike i izazov sebe naučiti novi vještina. Ako radite u prodaji, na primjer, dopre do nekoga u proizvodnji i pitati da vidim kako rade svoj posao. Ovo će vam dati novu perspektivu i može vas inspirisati da razmišlja kreativno u tome kako se približavate svoj posao.

Twenty20

Promijeni SurroundingsIf je moguće, pokušajte rad od negdje drugdje nego na kocki svaki jednom u neko vrijeme. Ako imate zajednički prostor s kauča ili udoban stolice, idi tamo. To je kratkoročno fix, naravno, ali je promena okoline može biti okrepljujuće.

Ne zaboravite zašto ste Wanted posla na prvom mjestu Pogotovo ako ste bili u poziciji za dugo vremena, to je lako zaboraviti zašto ste bili uzbuđeni zbog toga u početku. Što manje jaded ste, manje ćete pustiti stvari doći do vas i sretniji ćeš biti.

Twenty20

Uzmite nule, ako ne možete swing jednonedeljnog putovanje, planiramo brzo trodnevni vikend bijeg. Izlaska iz svoje navike, ako je samo za nekoliko dana, može biti upravo ono što vam je potrebno da obrišete svoj um i preusmeri. A ako ste radoholičar koji nakaze se o tome da od e-mail za jedan dan, opustite-vaše kolege neće voditi kompaniju u zemlju tokom osam sati bez tebe. To pina colada, međutim, samo bi te još produktivniji naredne sedmice.

Povezane vijesti


Post Novac

6 najboljih poslova za introverte

Post Novac

Kako žena koja ulaže 48k EUR troši svoj novac

Post Novac

7 načina štednje novca na starbucksu

Post Novac

4 razloga za iznajmljivanje automobila (i 4 razloga za posedovanje)

Post Novac

10 skupih stvari koje su u januaru koštale mnogo manje

Post Novac

Top 6 novca naglašava (i kako da se zaustavi od njih)

Post Novac

9 načina za ocjenu jeftinijih hotelskih soba

Post Novac

Sedam razreda za upis

Post Novac

Ovi gradovi u SAD imaju najbolji stambeni fond

Post Novac

8 finansijskih knjiga destilovanih u 50 reči ili manje

Post Novac

6 stvari koje mi je finansijski planer rekao da sam pogrešio

Post Novac

Evo šta bi izgledalo budžet za vjenčanje 25k EUR