7 načina da nikada ne platite ATM takse | BA.centerar.org

7 načina da nikada ne platite ATM takse

7 načina da nikada ne platite ATM takse

Restoran je samo gotovina, što znači da nemaju drugog izbora nego da udari se na sjenoviti bankomat u leđa. Ali, uh, one out-of-mreže naknade stvarno dodati gore. (Razmislite o tome: A $ 2 Naknada za ATM + 2 $ naknadu povlačenje samo da uzme $ 20 znači da si granatirali od dodatnih 20 posto.) Evo, sedam načina kako bi bili sigurni to više nikada ne ponovi.

TRAŽI za banku BEZ ATM NAKNADE

Mnogo banaka (kao što su Fidelity i Charles Schwab) ne naplaćuje naknade za podizanje gotovine na out-of-mreže bankomata. Još bolje, oni će vam nadoknaditi sve troškove ste udario (kao što je u to shady restoran ATM).

ASK za Cash Back

Ne mogu naći u mrežu banaka u blizini? Ako postoje druge stavke za domaćinstvo treba da pokupi, to može biti vrijedno pokušavaju locirati CVS ili dućana koji vam omogućava da koristite debitnu karticu za podizanje gotovine bez naknade.

Windows Central

Koristite svoj telefon'S ATM LOKACIJA FINDER

Većina aplikacija banka sada dolaze sa zgodnim lokacija tražilo, tako da možete koristiti svoj pametni telefon za brzo pronaći najbliži bez naknade ATM. Jednostavno priključite vašu adresu (ili koristite GPS) da vidite listu obližnjih lokacija.

Pokazi vrijeme

Pitajte svog BANKA o svojim ATM PARTNERI

Ovo je posebno korisno ako putujete u inostranstvo ili odlaska u grad u kojem vaše banke ne radi. Nazovi da vidim da li vaša ustanova je povezana s bilo kojim partnerskim institucijama koje vam neće naplaćivati ​​naknade za podizanje gotovine.

Držite HITNE STASH u novčaniku (OR RUKAVICE COMPARTMENT)

A 20 $ račun koji je ušuškan za gotovinu samo situacijama možete izaći iz zaglavljivanja. Samo se pobrini da je stvarno iz vida. Ideja je da se zaboravi da je tu... Dok nastaje pravi za hitne slučajeve.

PRONAĐITE sa prijateljem GOTOVINA I VENMO NJIH

Ovo genij aplikacija se može koristiti za više nego samo dogovorili da podelimo račun za večeru. Sljedeći put ste bezgotovinskog i jedina opcija je bankomat van mreže, pogledajte ako možete naći prijatelj / rođak / kolega da te uočiti, a zatim ih digitalno vratiti, minus naknade.

POZOVITE i boriti se protiv OPTUŽBE

Last resort: Ako je vaš jedina opcija je da pogodi do bankomata da ste puni gazilion naknade, dobiti na telefon sa svojim banci sljedeći dan i gurnuti natrag. Objasnite da ste imali nula opcija i potrebno ih je da se odrekne optužbe. Obično, ako je vaš račun u dobrom stanju, oni te pustiti.

Povezane vijesti


Post Novac

Cela hrana, trgovac Joes, Aldi: Ovde su sve kupovine koje trebate znati

Post Novac

5 greške koje biste mogli tajno raditi na poslu

Post Novac

Da li je stvarno pametno da se pridružite finansijama sa svojim partnerom?

Post Novac

Ovi gradovi u SAD imaju najbolji stambeni fond

Post Novac

4 se bore za sve parove kada kupuju svoj prvi dom

Post Novac

6 kreativnih načina za uštedu novca u maršu

Post Novac

3 puta je u redu da razgovarate sa tvrdim brojevima koji finansiraju sa svojim prijateljima

Post Novac

Kako raditi od kuće bez gubitka uma (ili vašeg posla)

Post Novac

8 iznenađujućih načina da ne potrošite milion dolara ove praznične sezone

Post Novac

7 načina da smanjite troškove vašeg računa mobilnog telefona

Post Novac

6 tajni ljudi koji svoj rođendan kupuju ranije

Post Novac

Kako žena iz Minnesote koji zarađuje 107 k EUR stvarno živi