7 načina da se ne zajebavate na grupnoj večeri | BA.centerar.org

7 načina da se ne zajebavate na grupnoj večeri

7 načina da se ne zajebavate na grupnoj večeri

Sve što je želio bilo malo QT sa svojim BFF da nadoknadim o radu / bebe / The Bachelor. Ali, prije nego što vi to znate, vi granatiranje od $ 87.65 za "share" računa, kada sve što je naređeno je bio Cobb salatu i čašu vina. Evo, sedam načina kako bi bili sigurni to više nikada ne ponovi.

PONUDA napraviti REZERVACIJU

Ona koja organizira ima zadnju riječ o izboru restorana. Volontiranjem za koordinaciju logistike, možete odabrati mjesto sa opcijama menija koje su u okviru vašeg budžeta (ogroman trošak za uštedu, bez obzira da li podijeliti račun ili ne).

ORDER VAŠE piće u baru

Provjerite matematike na bilo kojem računu večera: Booze je mjesto gdje vaš novčanik uzima najveći hit. Predloži radi krug ili dva u baru prije nego što sede za hranu. Postoji, to je manje neugodno da plati pojedinačno, i svatko može otići u tabeli sa punim (i platio) čašu vino.

UVIJEK nositi gotovinu

To je najlakši način da točno platiti udio. To je rekao, ne samo do automata i pokazati se sa svežnjem od dvadesetih godina. Planirajte unaprijed - ili pitajte barmena da promjena - tako da imate desetine, petica i singlova prije nego što sjesti.

Sony Pictures

ORDER obitelj-style

Dijeljenje gomila stvari je još jedan jednostavan način da izjednače na terenu financijske igru ​​kada je u pitanju račun večeru. Na primjer, ako si za talijanski, naručite salatu, a pasta jelo i par pizza, a zatim proći ploče svima. Kada je račun stigne, osjećat ćete se dobro o čak split.

ALI SPEAK UP ako to nema smisla ZA VAS

Grupe želi da naruči gomilu pizza. Ti gluten-netolerantne. Ne samo primiti s osmijehom. Predloži oni podijeliti troškove pizze, a vi ćete ići svojim putem s limunom piletina za vas, a vi sami.

OSLONITI BILL-CIJEPANJA APLIKACIJE

Najdosadniji deo nikl-i-diming ček je zapravo matematika. Aplikacije poput Tab čine ga povjetarac izračunati ono što svaka osoba duguje. Jednostavno napravite Slika na stavkama prijema, a zatim dodirnite za odabir stavke koje su vaše - kao krmenadla. Aplikacija će potom dodati do pojedinca iznosi (porez i vrh su faktor u, previše) tako da svako može čip u (ili koristite Venmo) da kašlje se upravo ono što duguju.

Universal Pictures

SET presedan

Što se nas tiče, to je do osobe koja je provela više da ponudi da plati više. Dakle, sljedeći put ti si taj koji je naredio odrezak frites i Merlot dok su svi ostali dijele mozzarella štapiće, napravite trenutku plaćanja vašeg fairshare. Vaš drugari će primijetiti i slijediti odijelo.

Povezane vijesti


Post Novac

Kako žena iz Minnesote koji zarađuje 107 k EUR stvarno živi

Post Novac

7 načina da izađete iz radne rute

Post Novac

6 stvari koje se uvek prodaju u avgustu

Post Novac

Žene fudbaleri dobijaju 40 puta manje od muškaraca

Post Novac

30 načina za uštedu novca za namirnice ovog mjeseca

Post Novac

8 stvari koje prvi put kupuju kuće nikad ne shvataju

Post Novac

7 stvari koje radite pogrešno kada tražite povišicu

Post Novac

6 tajni ljudi koji svoj rođendan kupuju ranije

Post Novac

6 savjeta za pretvaranje bočne vreve u karijeru (od nekoga ko je to uradio)

Post Novac

6 cijene koje možete (i trebali) uvijek pregovarati

Post Novac

5 greške koje biste mogli tajno raditi na poslu

Post Novac

Najbolja karijera za vašeg šefa