7 načina da smanjite troškove vašeg računa mobilnog telefona | BA.centerar.org

7 načina da smanjite troškove vašeg računa mobilnog telefona

7 načina da smanjite troškove vašeg računa mobilnog telefona

Vaš mobilni telefon je nužnost, što je razlog zašto nikada ne obeshrabruju u granatiranju od velike dolara za pokrivanje računa. Ipak, nekoliko manjih podešavanja može ići dug put kada je u pitanju smanjenje ukupnih troškova.

Twenty20

Uvijek (uvijek) Prijavite se na Wi-Fi

Bilo da ste na poslu ili salon za nokte, koristeći Wi-Fi može značajno offset skupa podataka višak račune. Evo i zašto: Wi-Fi ne računaju se podatkovni plan, što znači slanje fotografija tekstova ili FaceTime poziva je besplatan dok ste prijavljeni U stvari, većina mjesta recimo, biznisa i konferencija-čak će post. Mreže i lozinke, tako da znam da je na raspolaganju za upotrebu. (Ako ne, nikad boli da pitam.)

Twenty20

Napraviti telefonske pozive pomoću računara

Ako vaš plan mobilni telefon dolazi sa ograničenim minuta, koristite laptop za upućivanje poziva za besplatno zahvaljujući programe poput Skype i Gmail. (Da, možete koristiti uslugu e-pošte za upućivanje poziva dok koristite novim Google Hangouts funkcija). U nekim slučajevima, poput Skype-osobi koju zovete također mora imati račun, ali to je vrijedno toga ako to znači smanjenje vaše mjesečne troškove mobilnog telefona.

Twenty20

Iskoristite Free Texting Apps

Ista stvar kao telefonske pozive: Ako je vaš plan pametni telefon ograničava broj tekstova možete slati mjesečno, a naplaćuje težak naknada za odlazak preko, preuzmite besplatnu texting aplikacija (Šta je App besprekorno na oba iPhone i Androida) i chat nazad sa prijatelji-slike uključeni-za besplatno.

Isključite automatsku Preuzimanja

Možda nećete shvatiti, ali vaš telefon može biti stavljanje ozbiljan trag u vašim podacima dodatak jednostavnim redovno ažuriranje aplikacija u pozadini. Za korisnike iPhonea, postoji jednostavan način da se ovo ne događa: Samo otvoreni Podešavanjaa dodirnite iTunes i App Stores, onda idite na Koristite Cellular Data i prebacite na Isključeno. I dalje možete ažurirati aplikacije kad si se vratio na Wi-Fi, ali na ovaj način nikada nećete koristiti plemenitih podataka da se to uradi.

Twenty20

I ažurirati Vaše postavke za Auto-Play Facebook Video

Da, još jedan skup podataka suck: Samo otvori Facebook aplikacije na telefonu, dodirnite "više" gumb (to izgleda kao tri složen linije) u donjem desnom uglu i spustite se do Settings. A pop-up izbornika će se pojaviti na kojoj možete dodirnuti Postavke naloga. Tu ćete vidjeti opciju za video zapise i fotografije. To je gdje možete podesiti postavke auto-play. (Preporučujemo Wi-Fi veze Samo, FYI.)

Twenty20

Prebacite telefon na Airplane Mode kada putujete

Rominga su najgori. A pouzdan način da ih izbjeći je da se ide u vaš bilo kada postavke da si u području s točkicama usluga ili na odmoru u inostranstvu-i uključite režim rada u avionu. Ne brinite, možete birati ga vratiti na onog trenutka kad je usluga ponovo (ili Wi-Fi vezu).

Reći NE Pricey Mobitel Ugovori

Last resort: To ovisi o vašim potrebama mobilni telefon, ali ako znate stvarno treba samo in-case-od-hitne pozive, sve glavne mobitel usluga (kao što su Verizon) ne nude-ugovor prepaid planova koji koštaju znatno manje po mjeseca počinio na ugovor na dve godine. Naravno, morate iskašljati gotovinu za pokrivanje punu cijenu telefona, ali planove plaćanja za uređaje na raspolaganju. Plus, ne zaključani u skup usluga znači da možete usporedbu shop za bavi kad god želite.

Povezane vijesti


Post Novac

Kako žena iz Minnesote koji zarađuje 107 k EUR stvarno živi

Post Novac

10 najjeftinijih gradova u Americi

Post Novac

7 načina da povećate svoju karijeru bez izgovaranja umrežavanja riječi

Post Novac

6 stvari koje se uvek prodaju u novembru

Post Novac

10 skupih stvari koje su u januaru koštale mnogo manje

Post Novac

8 najvećih radnih trendova za 2018

Post Novac

Vaš krajnji vodič za svadbene poklone: Koliko ćete dati za svaku situaciju

Post Novac

7 načina da se ne zajebavate na grupnoj večeri

Post Novac

Kako naučnik na hranu u Chicagu podržava svog muža na platu od 65.000 EUR

Post Novac

Kako da pogoršate svoje finansije u 32 jednostavna koraka

Post Novac

Pacijenti, sobe za meditaciju i besplatan doručak: Najbolji (i najgori) 7 radna mesta u Los Angelesu

Post Novac

5 novčane greške koje možete učiniti tokom praznika