7 neugodnih novčanih momenata i kako ih rešiti | BA.centerar.org

7 neugodnih novčanih momenata i kako ih rešiti

7 neugodnih novčanih momenata i kako ih rešiti

Grupa večere, kolege koji dugujete gotovina, kreditne kartice koje se odbio... Nema manjka "Sticky" novac situacijama. Evo, sedam najneugodniji oni i kako da se i sami iz finansijske džem.

Americki ekspres

Vaša kreditna kartica je upravo ODBIJENI

Nema ništa gore nego dining napolje i rečeno od strane vašeg servera da je vaš plastika nije dobro. U ovom trenutku, osim lica koje okrivljuju za magnetne trake. ( "Uh, ja sam, što znači da se zamjena kartica.") Zatim ponuditi dati kreditna kartica tvrtke prsten. Ako se ispostavi da si odbio jer si preko granice, bez panike. U najgorem slučaju, možete reći svojim kreditora želite da se odluče u na preko-limit naknade (ali mogu biti težak, FYI).

VAŠA NOSY TETKA PITA KOLIKO VAŠA mjesečnih troškova MORTGAGE PLAĆANJE

Imate dvije opcije ovdje. Mogli ste suknja pitanje ili taktično odgovoriti sa ne-odgovor: "Zapravo smo bili u mogućnosti da zatvorimo super-velika stopa." Ako ona drži pritiskom, trebalo bi slobodno biti direktno ( "Eh, mi nismo stvarno u dijeljenje tu informaciju ") ili stidljivo (" teta Sheila, tražiš jer želite donirati nešto novca? ").

Paramount Pictures

Vaš saradnik duguje NOVAC ZA RUČAK

Oboje ste naredili Cobb salate iz kancelarije, ali onda je odlučio da je lakše gurnuti jednu karticu. Ako je stalno zaboravlja da ti vrati, pucati joj e-mail podsjetnik ( "Hej! Samo sam htio da se nadovežem o našim ručak...") ili, ako znate da koristi Venmo, jednostavno je poslati zahtjev plaćanje za ono što duguje.

VAŠE PRIJATELJI SPLIT GRUPE VEČERA PROVERI RAVNOMERNO (ali da ne piješ)

Dvije riječi: Dovedite gotovini. (To čini mnogo lakše čip u tačan iznos dugujete.) Ipak, ti ​​si žena odrastao i treba osjećati potpuno besplatno da progovore o tome da dugujete manje. S obzirom da je račun već na stolu, to je u redu za početak sa ne-sudija-y šala. Pokušajte "Mrzim biti bol, ali ja odoh vino ovog mjeseca. Troše manje je prilično jedina privilegija. "

Ste zaboravili TO JE "CASH SAVJETI ONLY" NA Nail Salon

Vidi, to se događa. Ako imaju bankomata, koristite ga. Ili možete obilno izvini i obećavaju da svratim sa gotovinom kasnije. (Hint: Biti lijep je sve što je u ovim trenucima Budite iskreni i reći da ti je žao, i oni su možda i pustiti da ga napunite na kartici.).

Ste vozili do i od PLAŽE i žele novac za GAS

Ako ste bili na putu za 30 minuta ili manje, to je vjerojatno najbolje jesti troškove. (Vaš prijatelj će voziti sljedeći put, zar ne?), Ali ako si ti jedini sa autom ili onaj koji je stalno nudi da voze, kaže: "Mi možda trebati da biste pokrenuli fond za gas. Možeš li čip u za sljedeću tenk? "

Vama je postavljeno da doprinese GROUP GIFT, ALI mi se ne PITCHING IN

Naravno da bih volela da podrži svaki jedan od vaših drugara, ali 10 $ ovdje i $ 15 zaista počinje da saberete. Ako je grupa e-mail zahtjev od jednog poznanika, to je potpuno u redu da ga ignorirati. Ali, ako je blizak prijatelj ili kolega traži, ponuditi pitch na neki drugi način. ( "Ja sam kratko na sredstva ovog mjeseca, ali ne mogu potpuno orkestrirati pokupiti i umotavanja poklon.")

Povezane vijesti


Post Novac

Evo spiska svih prodavnica koje nude besplatnu dostavu ovog rođendana

Post Novac

Evo kako proći - očistite svoje finansije (i uštedite do 300 EUR ovog meseca)

Post Novac

Krivično pismo je to i ne

Post Novac

Evo koliko će svima u životu učiniti ovu prazničnu sezonu

Post Novac

5 savjeta za uštedu novca dok jedete

Post Novac

Kako pobjeći ubistvom

Post Novac

5 greške koje biste mogli tajno raditi na poslu

Post Novac

Kako žena iz New Yorka, koja iznosi 95.000 EUR, troši svoj novac

Post Novac

6 najboljih radnih mesta za rad od kuće

Post Novac

8 načina da se uštedite na vašem sledećem odmoru

Post Novac

8 sneaky načina da postignete bolji ugovor na iznajmljivanju automobila

Post Novac

Kako posjetiti Pariz bez potrošnje milion dolara