7 parovi treba da imaju sve parove | BA.centerar.org

7 parovi treba da imaju sve parove

7 parovi treba da imaju sve parove

Datum noć je sve zabava i igre dok razgovor pretvara u potrošačke navike. (Da li je on zapravo samo ukazuju na nadogradnju njegove Xbox umjesto da se vidim tvoje bake?) Novi plan: Ako ste u ozbiljnoj vezi, pokušajte zakazivanja posvećen "datum novac" najmanje jednom godišnje. Jednostavno crack otvorite vino, a zatim sići i prljave sa bankovnih izvoda. Ovdje, sedam najvažnijih tema koje ćete želite razgovarati.

VAŠE stav o ODVOJENA PROTIV JOINT RAČUNI

Čak i ako ste imali sistem za uzraste, to je uvijek vrijedno prevrednovanja ako se radi za vas oboje. Na kraju krajeva, možda imate nove i bolje plaćen posao, možda je beba na putu, možda vaš suprug počinje da preziru svoj trenutni setup. Sjesti i vagati prednosti i consof udruživanje novca u odnosu držeći je razdvojiti. Onda smisliti plan za narednu godinu.

Vaše kreditne SCORE.AND Stanje duga

Naravno, nisi baš odgovoran za dug je obračunati prije nego što je znao, ali to će definitivno opustoši dugoročne štednje ili vaše šanse za dobivanje kredita niz put. Povući svoje rezultate jednom godišnje, sabrati ukupan iznos duga dugujete i stavi glave zajedno za strategiju kako bi ga otplatili (na primjer, snowball pristup).

VAŠE Navike trošenja

Ste previše troše na fensi sireva. On ne može da odoli karirane košulje. Viri na nedavne izjave banke zajedno će vam pomoći da odredite svoju slabosti i shvatiti gdje možete i smanjiti. (Zdravo, da $ 21-a-funta Gruyère kupiti dva puta mjesečno je ukusno, ali dodaje i do 500 $ godišnje. Ups.)

I koliko želite da sačuvate

Mislim da izvan vaše planove za odmor. Vas dvoje treba redovito provjeriti u o statusu vaše hitne sredstava, odlazak u penziju računa i investicija. Imaju za cilj ušteda (recimo, fond koledž) radite prema? Postavila cilj iznos za godinu dana unaprijed, a zatim izračunaj kako bi se utvrdilo koliko gotovine možete udobno izdvojiti po paycheck da ispuni da ukupni.

ODMORA CILJEVI

Rekli smo da iza njih, da ih ne zaboravimo. Razmotrimo ovaj zabavni dio razgovora: Oboje ste navesti vaše putovanje nade i snovi za narednu godinu i razgovarati o realno načina da ih se dogoditi. (Vidi: Gruyère moratorij.)

Platu

Nedavna studija iz Fidelity Investments to saznao od 2.000 parova ispitanih, 43 posto ne može ispravno navesti platu svog partnera. A 10 posto je bilo isključeno $ 25K ili više. Naravno, godišnji povišice, mijenja bonus strukture i neočekivane promocije čine ga teško pratiti, ali znajući svoj ukupni kombinirani prihod je jedini način da se stvarno ostvari napredak na dnu liniju.

Kada se vidi SEBE U 5, 10.OR 40 GODINA

Dakle, želite da imate djecu. Ili dobiti drugi dom. Ili se povući i postao profesionalni koza mazim. Bez obzira na vaše planove, važno je da ih razgovarati sa svojim partnerom tako da se dva od vas može napraviti finansijske aranžmane za budućnost. I kao svoje ciljeve razvija, godišnji razgovori će značiti manje iznenađenja u dugoročno.

Povezane vijesti


Post Novac

7 Greške ATM-a koje možete napraviti

Post Novac

6 savjeta za dobijanje najboljih ponuda za crni petak

Post Novac

Samo tri puta za prenos bilansa kreditne kartice

Post Novac

Sedam razreda za upis

Post Novac

Sofi može pomoći da vam uštedi novac

Post Novac

5 stvari koje uvek idu na prodaju u oktobru

Post Novac

Splurge ili scrimp: Kuhinjski alati

Post Novac

18 stvari koje nikada ne bi trebalo da kažete na poslu

Post Novac

8 novčanih rezolucija koje treba napraviti (i zapravo zadržati) 2018

Post Novac

5 tajni žena koje vole svoj posao

Post Novac

Centri i senzibilitet

Post Novac

6 stvari koje se uvek prodaju u maju