7 Porezne odbitke koje niste znali da možete uzeti | BA.centerar.org

7 Porezne odbitke koje niste znali da možete uzeti

7 Porezne odbitke koje niste znali da možete uzeti

Momci, rok za podnošenje svoj 2015 poreze Bliži se super brzo. (Save datum:. To je produžen do 18. Aprila ove godine) nisu ni počeo pregledate W-2s i 1099s i, gah, toliko primanja? To nije sve loše. Evo, sedam iznenađujuće odbitke koji bi mogao spasiti ozbiljan gotovinu.

RSUM PAPIR

Dokle god je posao koji tražite u vašem trenutnom poslu, to je A-OK na odbitak troškova intervjua - sve od rezime papira i tinte pisač na Cabs i parking primanja. (Hej, pokušao da nađeš na ulici parking za, recimo, cijeli četiri minuta.)

Indie Wire

Članarine

Saveza za Žene u medijima, Pet Sitters International, Američko udruženje školskih bibliotekara... Ako spadate u profesionalne organizacije, vaše godišnje članarine i bilo koji drugi razni troškovi članstva (kao naknadu da prisustvuju kilometraža ručak) mogu sve pisati isključeno.

Film Komentar

Francuskog jezika

Hajde, činjenica da sada parle français potpuno pomogao svoju sposobnost da komuniciraju s klijentima u inostranstvu. A tu je još jedna isplata obrazovanje fokusirane: Možete dobiti djelomičan kredit na poreze za svaku novac koji ste stavili prema napredne učenje i poboljšanje vještina vezanih za posao.

Modern Farmer

ZELENI

Avaj, tu više nije poreski kredit za instaliranje oluja prozore ili izolaciju, ali postoji porezni kredit za dodavanje velike slike eco-friendly stvari kao što su solarni bojleri, vjetroturbina i više u vaš dom (nevjerovatnih 30 posto od ukupnog broja troškova).

My Life Through Filmovi

PRTLJAG NAKNADE

To samofinansirajućih put te je u Akron, Ohio, za freelance zadatak svog života? Start itemizing vaše izjave kreditne kartice. Putnih troškova koje ostvarite kada samozaposleni posjeta kao poreske olakšice. (Razgovarajte o prednosti bavljenja svoj gazda.)

Keaton Filmovi

LJETNI KAMP

Naravno, znate sve o porez na brigu o djeci kredita, ali da li ste znali da je logor (dokle god? A ne preko noći) u potpunosti se računa prema odbitak? Huzzah!

Movieweb

Izviđačica KOLAČIĆI

OK, a ne one koje zapravo jeo. Ali, ako ste kupili bilo kutije da donira hranu disk ili organizacije u potrebi, imate slobodan prolaz do otpisao trošak. Dokaz da ne dobrotvorna donacija je premala.

Povezane vijesti


Post Novac

Žene fudbaleri dobijaju 40 puta manje od muškaraca

Post Novac

Top 6 novca naglašava (i kako da se zaustavi od njih)

Post Novac

Da li je stvarno pametno da se pridružite finansijama sa svojim partnerom?

Post Novac

8 stvari koje prvi put kupuju kuće nikad ne shvataju

Post Novac

8 puta treba tražiti povraćaj novca (i šta to reći)

Post Novac

Evo koliko će svima u životu učiniti ovu prazničnu sezonu

Post Novac

5 stvari koje nikada ne treba da šaljete ili pošaljete putem emaila

Post Novac

7 neugodnih novčanih momenata i kako ih rešiti

Post Novac

4 najbolje stvari za kupovinu u junu (i 3 stvari koje mogu čekati)

Post Novac

Najbolja karijera za tvoj horoskopski znak

Post Novac

6 savjeta za pretvaranje bočne vreve u karijeru (od nekoga ko je to uradio)

Post Novac

Kako žena iz Bostona čini 65 k EUR stvarno živi