7 savjeta za intervju koji svaki introvert treba da zna | BA.centerar.org

7 savjeta za intervju koji svaki introvert treba da zna

7 savjeta za intervju koji svaki introvert treba da zna

Razgovor za posao može biti blago zastrašujući za svakoga, ali oni su ekstra-ekstra-zastrašujuće za introverti. (Divlje hvaliti o mom prednosti? Ne, hvala.) Evo, nekoliko savjeta za davanje sjajan prvi dojam, čak i ako svojim instinktima su da se sakriti u korner.

Twenty20

Praksa, praksa, praksa "Ja ću samo krilo ga" ne bi trebalo biti linija u bilo kojem introvert arsenalu-to posebno važi za intervjue. Da li angažovati drug proći kroz pitanja sa sobom ispred vremena ili samo se pojavi pred ogledalo, proći kroz cijeli lažni intervju naglas dok se čini prirodno.

Know Your Prednosti Introverts nisu naturals na samopromociju, pa uzeti zaliha od stvari koje si najbolji i smisliti ne-gluposti način da se o njima govori. Smatramo da je lakše mjerljiv pričati ( "Na moj zadnji kompanija, moj press materijala doveo 12 novih klijenata"), a ne sa razmetanje ( "Ja sam sjajan pisac. Svi to znaju.").

Twenty20

Predvidite Off-the-usputni komentari i slobodno teku razgovori nisu obično gdje introverti sijaju, pa umjesto da stvari slučaju, razmisle popis svih pitanja mislite da je vaš intervju će se pitam i pripremiti vaše odgovore u skladu s tim.

Canvass Mi ne kažem da treba staviti na kapu i par onih lažnih brkova čaše, ali ispituju okolinu gdje intervju će biti dokaz majorly utješno dolaze idu vremena. Mapira svoju rutu (ili čak i pokušati ga dan ranije) kako bi se smanjila stres u vezi sa putovanjima i triple-provjerite na vrijeme kako bi bili sigurni da si obučen na odgovarajući način. (Ne introvert želi pokazati se jednog vrućeg nered.)

Twenty20

Twenty20

Razgovarajte Up Your Introvert osobine u danima do intervjua, introverti bi mogao početi da se osjećaju nesigurno o svojim unutra okrenuta kvalitetama. Nemoj! Umjesto toga, pokušajte govori svoj pozitivan introvertni tendencije tamo u intervjuu. Na primjer, mnogi introverti su detaljno orijentirani, promišljeno, kreativne i ozbiljne samo-motivacija.

Twenty20

Dajte sebi vremena da se opustite Ako može pomoći, ne zakaže back-to-back intervjue. Dozvolite sebi da se pregrupišu nakon svakog od rezervacije masaža, izdvajanje vremena za pročitati dobru knjigu ili obavljanje omiljeno jelo za večeru-bilo šta što predstavlja brigu o sebi.

Povezane vijesti


Post Novac

6 tajni ljudi koji svoj rođendan kupuju ranije

Post Novac

10 skupih stvari koje su mnogo koštale u padu

Post Novac

8 stvari koje se uvek prodaju u februaru

Post Novac

5 pitanja koja se uvek pojavljuju kada zaradite više od svog supružnika (i kako ih osvajati)

Post Novac

Ono što 2.500 EUR mesečno dobija u 8 naselja u Dalasu

Post Novac

4 najbolje kreditne kartice za ljude koji ozbiljno vole bodove po kreditnim karticama

Post Novac

Samo tri puta za prenos bilansa kreditne kartice

Post Novac

4 najbolje stvari za kupovinu u junu (i 3 stvari koje mogu čekati)

Post Novac

3 puta je u redu da razgovarate sa tvrdim brojevima koji finansiraju sa svojim prijateljima

Post Novac

7 Porezne odbitke koje niste znali da možete uzeti

Post Novac

7 stvari koje radite to verovatno uznemiravaju šefa

Post Novac

6 načina da povećate svoju karijeru (koja ne uključuje dosadne događaje umrežavanja)