7 stvari koje tajno spuštaju vrednost vaše kuće | BA.centerar.org

7 stvari koje tajno spuštaju vrednost vaše kuće

7 stvari koje tajno spuštaju vrednost vaše kuće

Ti sprema prodati svoju kuću, ali hej... Tvoj agent je upravo javio da je vaš cijenu pitam zapravo bi trebao biti mnogo manje. Ovdje su sedam stvari koje bi se mogle obaranje vrijednost vašeg poboljšanja domaće i kako početi što sada.

Twenty20

Vašeg komšije Overgrown Lawn

To može smanjiti vrijednost u Vašem domu za čak 5 do 10 posto. Zašto? Početna kupci obično tražiti nekretnina na lokacijama koje su polirani i dobro čuva. Počnite tako što ćete u razgovoru sa svojim susjeda-možeš čak ponuditi čip da pomogne pokriti troškove dobivanja travnjaka pokošena. Ako to ne radi, obratite se lokalnom kućevlasnika udruženje ili gradskog vijeća da biste saznali svoju zakonskih mogućnosti. To je vrijedno vremena, ako to može se vrijednost vašeg doma.

Twenty20

The Giant Pothole na kraju vašeg bloka

Evo problema: Ako ne može dovesti do oštećenja vozila, to bi moglo odvratiti buduće kupce. Obratite se svom uredu-ili lokalne vlasti na državnom Department of Transportation-da vidimo šta se može učiniti i koji će pokriti troškove.

Twenty20

Datirane Parovi u kupatilu

To je zapravo prilično jednostavan (i jeftin) za zamjenu stvari kao sudoperu slavina i ručke na medicini kabinet i taštine. Imajte na umu: Odgovor jednostavniji dizajn, to bolje. Ništa previše trendi da se ističu i isključiti potencijalni kupac.

Twenty20

Datirane aparati naše kuhinje

Mnoge kuće kupci oklijevaju da se prijavite na točkasta linija znajući da su sve glavne kuhinjski aparati moraju biti zamijenjeni. Ako vaš pećnica je klasičan, to je jedna stvar. Ali ako je to zarđali do tačke u kojoj se nikada ne izgleda čisto, uzeti u obzir ulaganje u novi da se vaše mjesto prodati brže.

Twenty20

Jedan Eksterijer Paint Job To je malo Out There

Voleo si ideju slikanja svojoj kući briljantan magenta, ali ako to viri kao bolni palac pored druge imovine na ulici, možda želite uzeti u obzir ulaganja u više prigušeni (čitaj: nula) ton. Zapamtite, estetika stvar-to je sve o žalbi ivičnjaka.

Twenty20

A Painted-Over Kamin

Naravno, u 2007. Godini, da si potpuno bolestan od izložena opeke, ali to klasični strukturni detalj je glavna prodajna točka za potencijalnim kupcima. Poneti: Budite oprezni o svim promjenama koje bi mogle zauvijek mijenjaju najšarmantnijih dijelova vašeg doma.

Twenty20

A Prednji vrata koja se ne zaključava

To je manje o zaključavanja ne radi (na kraju krajeva, koji se može pričvrstiti na jeftin) i više o tome da domaći kupci mogli ovo vide kao otvoren znak zanemarivanja. Razmisli o tome: Ako ne briga što ulazna zaključavanje doordoesn't, što drugim elementima vašeg doma si pustiti? Zamijeniti dijelove i više vaše vrijednosti. To je tako jednostavno.

Povezane vijesti


Post Novac

6 savršenih poslova za ljude koji vole da putuju

Post Novac

9 divno uspješnih ljudi koji nikada nisu završili fakultet

Post Novac

Uštedite novac sa ovim 9 aplikacija

Post Novac

Kako raditi od kuće bez gubitka uma (ili vašeg posla)

Post Novac

Koji četvrti u Čikagu imaju najbolje ponude za iznajmljivanje?

Post Novac

8 stvari koje nikad ne smete stavljati na leto

Post Novac

Kako sačuvati 1.000 EUR ovog leta (i još uvijek idite na odmor)

Post Novac

5 načina za pronalaženje mentora (koji se ne osećaju potpuno neugodno)

Post Novac

5 jednostavnih načina da se vrate tokom praznika

Post Novac

5 stvari koje nikada ne treba da šaljete ili pošaljete putem emaila

Post Novac

6 najboljih radnih mesta za rad od kuće

Post Novac

Kako žena koja ulaže 48k EUR troši svoj novac