8 načina da se uštedite na odmoru | BA.centerar.org

8 načina da se uštedite na odmoru

8 načina da se uštedite na odmoru

Dan zahvalnosti i Božić se približava brzo. Evo, osam načina da se smanje troškovi putovanja u špicu sezone.

Twenty20

Kupiti Svaki avionsku kartu Odvojeno

Iako je logično da kupi sva mjesta u isto vrijeme (za sebe, vaš mužić i djecu), to je u osnovi garancija da ćete platiti isti skupe stopa za svaku od njih. Kupovine ih jednu po jednu a onda odmah prijavom na izaberete sjedišta-mogu vam pomoći da budete različite (čitaj: jeftiniji) brzine.

Twenty20

Koriste aplikacije koje (Precizno) Predvidite Fluktuacije leta

Zaboravite pravilo 47 dana (ili je to 56?). Aplikacije poput Hopperand Google Flightscan vam pomoći da predvidite fluktuacije avionske karte cijena sa preciznošću do 95 posto. Oni će vam i ping s obavijesti o cijeni kapi.

Twenty20

Koristite pametni telefon rezervirati Everything

Sve više i više putovanja (kao što su Travelocity i Avis) otkrivamo posebnu mobilne samo ponude i cijene preko svoje aplikacije za sve hotele, iznajmljivanje automobila. Već koristite vaš iPhone za sve ostalo-može i zaposliti ga rezervirati vaše putovanje odmor, previše.

Twenty20

Razgovarajte sa svojim kreditnim karticama Kompanija O Perks

Prije nego što uzmete bilo koji put, to je uvijek vrijedno da do brzine na svojim najnovijim ponudama kreditnih kartica i nagrade. Na primjer, možda Visa pokriva vašeg automobila osiguranje. Ili Platinum Amex ste dobiva $ 200 kredita prema naknade prtljaga. To je jednostavno kao pozivanje uslugu i govori kroz svoje putovanje.

Twenty20

Pregovara o Stopa Vaš Airbnb

Borave po Airbnb obično košta znatno manje nego u hotelu. Ali, ako je cijena po noći je još uvijek malo preko budžeta, nikad ne boli na poruke hostand saznati ima li fleksibilnost sa stopom. U nekim slučajevima, možda ćete biti u mogućnosti da knock troškove pad od čak 25 posto.

Twenty20

Ponovo u istom hotelu

Lojalnost plaća. Tako, na primjer, ako ostanete u hotelu Kimpton svaki put kada posjetite Boston-ili Austin ili Philly-možda, kao i prijaviti se za svoje nagrade programso možete iskoristiti besplatne nadogradnje i popusti sobu svaki put kad rezervirati.

Twenty20

Proširiti Dužina vašeg automobila

Zvuči nelogično, ali možda ćete moći jednostavno postići diskontna stopa povećanjem broja dana ste iznajmljivanja automobila. Recimo da je potrebno samo auto za Dan zahvalnosti vikend, ali Posuđivanje nudi 50 posto popusta na ako ga rezervirati za cijelu sedmicu. U zavisnosti od potrošnje u špici stope vikenda, moglo bi biti jeftinije rezervirati vozilo punih sedam dana. (Samo budite sigurni da pita da li postoje bilo kakve naknade za rani povratak.)

Twenty20

Pack Super Light

Uh, naknade prtljaga. Osim ako se nadoknadi preko povlastice kreditne kartice, najbolje je da se olakša tereta. Pro tip za putovanje odmor: Neka vaše poklone umotan i poslao ravno na adresu na kojoj ćete boraviti (blagoslovi, Amazon Prime). Od $ 3 do $ 5 troškove poklon-wrap će biti znatno manje od svih onih aerodromskih taksi. (Ili, u najgorem slučaju, možeš uvijek pokupiti rolnu papir za pakovanje kad sletite.)

Povezane vijesti


Post Novac

Whoop! Ikea je upravo povećala minimalnu platu

Post Novac

7 sneaky načina za uštedu na ljetnom putovanju

Post Novac

5 stvari koje će uvek reći kada tražite povišicu

Post Novac

7 načina da povećate svoju karijeru bez izgovaranja umrežavanja riječi

Post Novac

8 puta treba tražiti povraćaj novca (i šta to reći)

Post Novac

8 načina štednje na letnjim putnim putovanjima

Post Novac

Najmanji domovi za prodaju u Dalasu za manje od 500.000 EUR

Post Novac

9 načina za ocjenu jeftinijih hotelskih soba

Post Novac

7 stvari koje se uvek prodaju u aprilu

Post Novac

Koliko ovaj modni bloger provodi na njenoj garderobi (plus 7 drugih gorućih pitanja)

Post Novac

5 pametnih načina ulaganja 1.000 EUR

Post Novac

8 finansijskih knjiga destilovanih u 50 reči ili manje