8 novčanih rezolucija koje treba napraviti (i zapravo zadržati) 2018 | BA.centerar.org

8 novčanih rezolucija koje treba napraviti (i zapravo zadržati) 2018

8 novčanih rezolucija koje treba napraviti (i zapravo zadržati) 2018

Odluka (i zapravo čuvanje) rezolucije u Novoj godini je super teško, osim ako, naravno, one se odnose direktno na krajnji rezultat. Zato smo provjeriti u sa našim prijateljima preko na financijsko planiranje firmi Stash Wealthto saznati najvažnije rezolucije novca pratiti kroz u 2017. Godine.

Jacoblund / Getty Images

Rezervirajte svoj ljetni Najam u januaru

Nikad nije prerano za početak viri Airbnb-ili redovne hotel-dostupnost za svoj godišnji Vacay iz grada. Na kraju krajeva, popularne odmor lokalizacija napuniti brzo u očekivanju slavne toplim vremenskim mjeseci. Još bolje, ranih ptica ima bolje šanse da je maznuo dogovor. Su velika obitelj s tonu kalendara za koordinaciju? Odaslati doodle-a rok da se počini.

Twenty20

I počnite štedjeti za Božić 2017 Sada

Naravno, ti si još uvijek oporavlja od 2016. Godine, ali i dodao mjesečni budžet linija recimo $ 25 po platu-Mogu te kupanje u Božić gotovini ($ 600 da budemo precizni) do kraja iduće godine. Sve što trebate učiniti je nazvati svoju banku i uspostaviti poseban štedni račun s automatskim transferima ne morate dva puta razmisliti o. Gotovo.

Eva-Katalin / Getty Images

Posvete da nikad ne koristi izvan mreže bankomata

Kada happy hour zove-a ti si bez novca-sve pada u vodu. Ali, u $ 2 do $ 5 po transakciji, out-of-mreže naknada može ozbiljno vas koštati do kraja godine. A bolji plan: Smislite strategiju (na primjer, uvijek imati dva oštra $ 20-ih godina iz vida u novčaniku ili pretinac za rukavice) ili reskirati i prebaciti na banke bez naknade.

Twenty20

I Odustani Bilo Pretplate To Go Neiskorišteni

Bilo da je vaše članstvo teretani ili Netflix, to nije vrijedno mjesečne naknade ako rijetko koriste. Aplikacija poput Truebillcan zaista pomoći skenirati svoje kreditne i debitne kartice za ponavljaju optužbe, tako da možete dobiti stisak na (i otkazati) suvišne troškove.

Twenty20

Move Vaš nalog o bankom na mreži

Cigle i malter banke nisu ono što su nekad bile, i mnogo uglednih financijskih institucija niču s online samo usluge (kao što je ušteda visokog prinosa računi) koji su mnogo konkurentniji od onih koje nude fizičku banaka. Slučaj u točki: Ally Bankoffers godišnji prinos postotak od 1 posto. (Razmislite o tome: Ako imate $ 10K u štednju, da ćete napraviti još 100 $ tokom 2017. Godine) Worth prenošenju uštede? Mislimo da je tako.

Cabania / Getty Images

I Direct Deposit Vaš povraćaj poreza

Iskušenje je realno raznese cijelu povrat poreza na odeću ili toj kući ljetni odmor. Ali kada podnijeti poreza, možete da odaberete točnu lokaciju na kojoj svoj povrat novca ide. Dobro pravilo: Automatski put 60 posto negdje nećete vidjeti ili biti u iskušenju da ga potrošiti. (Na primjer, možda možete ga koristiti za pokretanje Roth IRA).

Twenty20

Pozovite vaše kreditne kartice tvrtke i saznajte sve o Sve Perks

Jednostavan telefonski poziv i mogli otkriti da je vaš Visa nudi osiguranje automobila, ističe za besplatnu hotelskom smještaju ili više. Napravite pakt sa sebe izdvojiti 20 do 30 minuta za pozivanje u toku radnog vremena, kada ćeš dobiti pravog osoba na telefonu. Uostalom, znanje je moć-one ne-financijske bonuse zaista mogu dodati gore.

Twenty20

Investirajte u vrhunski papir Shredder

Krađa identiteta je pravi. Ako ćeš se organizirati za novu godinu (čitaj: baci stari izjave kreditne kartice i ATM primanja), razmetanje na odgovarajuće alate poput ovog high-tech shredder-tako da smeće nije tuđe financijske blago.

Povezane vijesti


Post Novac

7 stvari koje tajno spuštaju vrednost vaše kuće

Post Novac

Evo koliko će svima u životu učiniti ovu prazničnu sezonu

Post Novac

5 grešaka koje možete napraviti kada podnesete svoje poreze

Post Novac

17 ponuda za crni petak nećete želeti propustiti

Post Novac

6 poteza koje svaka žena treba napraviti do 40 godina

Post Novac

8 stvari koje nikad ne smete stavljati na leto

Post Novac

Koji četvrti u Čikagu imaju najbolje ponude za iznajmljivanje?

Post Novac

3 puta je u redu da razgovarate sa tvrdim brojevima koji finansiraju sa svojim prijateljima

Post Novac

5 načina za pronalaženje mentora (koji se ne osećaju potpuno neugodno)

Post Novac

6 cijene koje možete (i trebali) uvijek pregovarati

Post Novac

10 zbunjujuća objašnjenja o poreskim obrascima

Post Novac

Žene fudbaleri dobijaju 40 puta manje od muškaraca