8 sneaky načina da postignete bolji ugovor na iznajmljivanju automobila | BA.centerar.org

8 sneaky načina da postignete bolji ugovor na iznajmljivanju automobila

8 sneaky načina da postignete bolji ugovor na iznajmljivanju automobila

Ti si Miami-vezan za nedelju dana odmora, a vi definitivno ne žele provesti malo bogatstvo na najam automobila samo da bi se oko grada. Evo, osam načina da majorly smanjiti troškove vašeg (tako da imaju više potrošiti na kišobran plutaju pića).

Americki ekspres

USE YOUR kreditne kartice COVER OSIGURANJA

Možda nećete morati da plati rent a car kompanija za osiguranje, ako imate kreditnu karticu koja već nudi ga (obično za pokrivanje krađe, oštećenja i vuče i gubitak-of-korištenje naknada) ili redovni plan osiguranja automobila koji se proteže na odmor. Pozovite ispred da bi bili sigurni, ali ti bi mogao spasiti sebe gore od $ 45 na dan.

POMINJAO Citat Another CAR kompanije za LEVERAGE

Malo pregovaranja može ići dug put kada je u pitanju osiguravanje bolji auto-najam dogovor. Ti bi biti iznenađeni: Agenti zapravo imaju dosta Wiggle prostorija za pružanje nižu stopu. Samo prvo uradi svoj domaći, tako da ste do brzine na prosječnih troškova u tom području i da ih baci nemarno u razgovor.

Produži dužinu NAJMA

Zvuči nelogično, ali možda ćete moći jednostavno mazne nižu stopu povećanjem broja dana ste iznajmljivanja automobila. To je sve o korištenju ponude i promocije u svoju korist. Na primjer, recimo da je potrebno samo auto za vikend, ali je iznajmljivanje mjesto nudi 50 posto popusta na ako ga rezervirati za cijelu sedmicu. U zavisnosti od potrošnje u špici stope vikend, mogao bi završiti trošenja mnogo manje Rezervirajte dana. (Samo pazite da agencija ne naplaćuje naknadu za rano povratak.)

Focus Features

SCOUT je u video sa najviše automobila u LOT

Agenti su pod pritiskom da iznajmim onoliko automobila koliko je to moguće. Ako si rezervacije iznajmljivanje last-minute i primijetiti tonu inventar vozila u Hertz parkirališnih mjesta u odnosu na one Avis, to je u vašem najboljem interesu da prvi prići da brojač i pregovaraju.

Saznati grejs perioda PRIJE NEGO ŠTO vožnje

Uh, te udario u saobraćaju / uzeo pogrešan izlaz / dobro čuo Google Maps dama i sad ćeš biti udario sa krajem naknade jer nema šanse da ćete dobiti auto nazad na vrijeme. Saznati prije nego što napustite puno ako ima bilo kakve grejs perioda sa drop-off. Neke agencije će vam dati 30-ak minuta (ili dva sata) prozor - ali samo ako pitate ispred.

NIKADA uplatiti avans

To je iskušenje da se osigura nešto jeftiniji stopa rano-ptica, ali onda gubite fleksibilnost treba bolji dogovor došao - ili još gore, ti ošamario sa naknade za otkazivanje ako vaši planovi iznenada promijeniti.

Paramount Pictures

Saznaju za pakete

Da je članstvo AAA ste plaćati za svaku godinu od kada ste napunili 25 godina? Oni nude popuste na iznajmljivanje automobila dok vi nazivate predanom liniju. Isto važi i za mnoge česte-letak programa. Pitati a vi će dobiti.

Universal Pictures

LAST RESORT: zatražite nadogradnju

Ako sve drugo propadne, možda kao i doći tamo i zamoli za besplatnu nadogradnju prije nego što se prijavite na točkasta linija. Ako ne mogu promijeniti svoj Kia kabriolet, super. Ako ne, nema štete, nema prekršaja.

Povezane vijesti


Post Novac

Ove će biti najtraženije poslove 2030. godine, prema istraživanjima

Post Novac

5 pitanja koja se uvek pojavljuju kada zaradite više od svog supružnika (i kako ih osvajati)

Post Novac

6 stvari koje se uvek prodaju u decembru

Post Novac

Ispao mi je kreditni rezultat od 590 do 815

Post Novac

Ono što 2.500 EUR mesečno dobija u 8 naselja u Dalasu

Post Novac

6 najboljih radnih mesta za rad od kuće

Post Novac

6 tajni ljudi koji svoj rođendan kupuju ranije

Post Novac

5 načina brzo poboljšati kreditni rezultat

Post Novac

Kako napraviti 500 EUR jednostavno čišćenjem ormara

Post Novac

Kako podići netaknutu djecu

Post Novac

Žene fudbaleri dobijaju 40 puta manje od muškaraca

Post Novac

7 stvari koje tajno spuštaju vrednost vaše kuće