8 stvari koje prvi put kupuju kuće nikad ne shvataju | BA.centerar.org

8 stvari koje prvi put kupuju kuće nikad ne shvataju

8 stvari koje prvi put kupuju kuće nikad ne shvataju

Cue finansijske curveballs - ona su se očekuje čim ste odlučili da ste spremni kupiti svoj prvi dom. Zato smo se prijavili sa Gabrielle Daniels Henken, agent za nekretnine za Coldwell Banker, kako bi pripremimo vas za taj proces. Evo, kupci osam stvari prvi put često nikada shvatiti.

Universal Pictures

Možda će vam biti u mogućnosti da rade sa agentom BESPLATNO

Zakoni i procesi su različiti svuda, ali u većini država, naknade agent za nekretnine plaća prodavac, a ne kupac. To znači da možete zaista osloniti na stručnost profesionalca bez brige o previsoke troškove kada dođe vreme da povuče obarač.

Sony Pictures

ONLINE MORTGAGE kalkulatora lažni PRIJATELJ

Naravno, oni su odlična polazna točka, ali ćete morati razgovarati sa isproban-i-istinito hipoteka profesionalne da zaista imaju jasno razumijevanje onoga što možete kupiti i kakav stope možete očekivati. (Flush bankovni račun, na primjer, možda ćete dobiti bolju stopu; siromašne kreditne povijesti, međutim, da li pristati boda.) Zakažite sastanak i razgovarati ga sa renomiranim vjerovniku da biste saznali gdje se stvarno stoje.

Da je pametno da staviš KREDITNE KARTICE NA LEDU

Shvatili smo. To je super primamljivo eksplodirati svoj proračun na taj novi kauč od CB2. Ali bi trebalo da sačeka dok ste se uselili prije nego što počnete da smišlja potpuno novog duga. Evo i zašto: Kreditori imaju pravo da provjeri vašu kreditnu do dana zatvaranja. To znači da je najbolje da se drže podalje od neke velike vremenu kupovine koje mogu ding vaš krajnji rezultat.

Ti ćeš biti udaren sa puno skrivenih troškova

Beyond the avans (obično oko 20 posto od kupoprodajne cijene), prilično je standard koji ćete morati da depozite kada podnijeti svoju ponudu i kada se potpiše ugovor o kupovini i prodaji, a vi ćete morati da pokrije naknada za dom inspekcije (u rasponu od $ 300 do $ 500) i zatvaranja (obično 2 do 5 posto od kupoprodajne cijene). Plus ćete morati shell out za zastupnik ili advokat, gdje je to moguće. Suština: Cijena je u unaprijed i pobrinite se da imate neke dodatne gotovine u banci.

Universal Pictures

JEDINI NONNEGOTIABLES su stvari nikada ne možete PROMJENE

Zapamtite, možete zamijeniti pliša tepihe i boje boje. Ne možete promijeniti lokaciju, dvorištu ili tlocrtu (dobro, ne bez ozbiljnih dozvole).

PLAĆANJE NA Tražena cijena NE ZNAČI da si preplaćivanjem

A pametan prodavač poklanja pa`nju stručne savjete kada listing njihov dom. To je razlog zašto biste trebali fokusirati manje na dobivanje "deal" i više da se snađe na ono što osećate je fer tržišna vrijednost. Ako je tražena cijena je u rangu sa onim što ste očekivali, to je OK da ponudi.

VAŠA ponuda nije samo o novcu

Da, prodavatelj želi da znam da zapravo može platiti i da si možete priuštiti da pristojno kapara (viši, to bolje). Ali postoje i druge stvari koje faktor u njihovu odluku. Na primjer, fleksibilnost uz rok može biti vrednije od ponudu koja je $ 5K veća od tvoje. Takođe, ne boli poslati pismo komunicira koliko obožavaju kuću i onda biti super brzo potpisivanje sve papire i dokumente.

New Line Cinema

Ne postoji takva stvar kao što je "PERFECT" HOME

Mi znamo. Želiš ogradu, dvostruko-sudopere, lako mijenjati, pravo školski okrug i prekrasan pogled da ne gleda direktno u bližnjeg svog kuhinji. Ali zapamtite: Ne dom će provjeriti sve svoje kutije. Rangirati svoj must-have i funkcije san, a onda biti spremni na kompromis. Pravo Kuća je onaj koji vam dolazi u pravo vrijeme.

Povezane vijesti


Post Novac

Sofi može pomoći da vam uštedi novac

Post Novac

5 Čikago žene dele svoje najveće radne greške (kako biste ih izbjegli)

Post Novac

Dakle, koliko je bogat Kim Kardashian stvarno?

Post Novac

8 najvećih radnih trendova za 2018

Post Novac

8 radnih mesta u zahtevu i koliko plate

Post Novac

6 načina ocenjivanja kupoprodaje kada ste ostavili sve kupone kod kuće

Post Novac

5 razgovora koje morate imati s roditeljima o novcu

Post Novac

8 stvari koje nikad ne smete stavljati na leto

Post Novac

8 puta treba tražiti povraćaj novca (i šta to reći)

Post Novac

Kako napraviti 500 EUR jednostavno čišćenjem ormara

Post Novac

7 pitanjima intervjua za intervju za posao sa kukavicom traže stvarni menadžeri

Post Novac

6 Gotov novac greške dosta svako čini