9 načina da uštedite novac na računu za električnu energiju | BA.centerar.org

9 načina da uštedite novac na računu za električnu energiju

9 načina da uštedite novac na računu za električnu energiju

Isključite sva svjetla, kad izađete iz kuće. Uzmete sedam minuta tuš a. Nikada ne spava sa TV (dobro, skoro nikad, ali svi znaju Empireis samo bolji u krevetu).

Dakle, zašto je vaš račun za struju tako prokleto visok?

Čak i ako ne i potpuno gubljenje energije, šanse su da koristite više nego što mislite. U stvari, vaš hladnjak se šibaju energije u pravu ovog drugog.

Pratite ovih devet koraka i da ćete ove godine uštedjeti tisuće dolara. Provedite ga na nekim novim maxi haljine.

Danas je mama

Postavite svoje centrifugu na hladnoću

Kada radite rublja, nevjerovatnih 90 posto energije koristi se samo da bi se toplom vodom. Zabrinuti odjeću neće dobiti kao čisti? Nemoj biti. Deterdženti super-napredne su danas, što ga čini NBD da opere odjeću na hladno.

Moje Domaine

Otvaranje i zatvaranje VAŠE zavese i WINDOWS

To suncu je jak, yo. Prilagodite zavese u svoju korist. Kad je hladno, otvorite ih pustiti sve to prirodno suncu potok u. Ali kada je toplo, zadržati ih isključite. Dodatni hlad će pomoći sobe u vašem domu ostati cool. I ne zaboravite na prozorima: Na dan kad je hladnije napolju nego u, otvorite dole prozora na tamnu stranu kuće i gore prozora na sunčanoj strani kuće. Voilà - prirodni povjetarac.

TW Home Show

INSTALL Senzori pokreta na unutrašnjim LIGHTS

Ne, oni nisu samo za svoj dvorištu: Dodavanje senzori pokreta (kao što je ovaj jedan od Amazon) u spavaću sobu, kupaonicu, pa čak i podrum svjetla garantira automatsko isključivanje (možete podesiti broj minuta sebe), nešto što će vam uštedjeti novac i vremena. A pošto zaboravljajući samo jedan prekidač za svjetlo može dodati do koliko $ 21 godišnje, to je vrijedno nadogradnju.

Bojiti ROOFTOP WHITE

Uzmite štap od onih raskošnih grčke krovovima: Ako živite u toploj klimi, sloj bijele boje će pomoći odražavati suncu dalje od krova tako da upija manje toplote od standardne crna, koja može pogoditi 150 stupnjeva na sunčanoj dan. (Hm, zdravo vrtoglavi klima-uređaj račune.)

Huffington Post

Investirati u SOLAR KROVU

Solarni paneli su skupi (između $ 10,000 i $ 30,000 za instalaciju), ali će smanjiti svoj komunalne račune do 200 $ mjesečno, tako da oni mogu platiti za sebe u oko pet godina. I kao bonus, dobićete gomilu poreznih kredita. Win-win.

Očistite frižider

Vaš neorganizovano hladnjak ne samo izgledati bruto i miris čudno - čuvanje stvari koje nikada ne namjeravate koristiti vi također košta. Baci ti stari senf boce i poluprazna boca vina (Sauvignon Blanc zapravo traje samo tri dana nakon što je otvoren, u svakom slučaju), pa je potrebno manje energije za hlađenje frižider.

PROMJENA filtere za vazduh

Čekaj, vi i dalje koristi filter vašeg klima uređaj došao? To je vrijeme da se napravi Home Depot staze. Začepljen filter može zezati sa efikasnost AC, tako da čisto za višekratnu upotrebu filtera i promijeniti jednokratnu one jednom mjesečno.

Reci Ne VAMPIRES

Čak i ako vaš TV, Roku i Blu-ray player nisu u upotrebi, oni smatraju "energetski vampiri", jer oni crpe energiju samo tako što priključen u. Držite elektronike na traci za napajanje tako da ih možete lako isključiti kada ti ih ne koristite.

SET UP PAMETNA TERMOSTAT

FYI, vaš termostat kontrolira pola svog energiju. Instalirajte programabilne sistem kao što Nest, koja vam omogućava da daljinsko upravljanje temperature u Vašem domu preko aplikacije. Korisnici uštedi oko 12 posto u odnosu na grijanje i 15 posto na hlađenje po dana-- novac koji je mnogo bolje proveo na put na Karibe, ako nas pitate.

Povezane vijesti


Post Novac

7 milionskih novina morate sada da prestanete da verujete

Post Novac

10 skupih stvari koje su mnogo koštale u padu

Post Novac

10 izvanrednih Odd poslova koja zapravo postoje

Post Novac

6 tajni žena koje uvek promovišu

Post Novac

Ispao mi je kreditni rezultat od 590 do 815

Post Novac

5 pitanja za intervjue, uvek bi trebali biti spremni odgovoriti

Post Novac

7 savjeta za intervju koji svaki introvert treba da zna

Post Novac

4 najbolje stvari za kupovinu u junu (i 3 stvari koje mogu čekati)

Post Novac

5 kreativnih načina da napravite dodatni novac (bez tona napora)

Post Novac

18 stvari koje nikada ne bi trebalo da kažete na poslu

Post Novac

7 stvari koje radite to verovatno uznemiravaju šefa

Post Novac

Splurge ili scrimp: Muški poklon vodič