9 poreskih olakšica treba da znaju svaki vlasnici kuće | BA.centerar.org

9 poreskih olakšica treba da znaju svaki vlasnici kuće

9 poreskih olakšica treba da znaju svaki vlasnici kuće

Ogromna svijet odbitaka može imati čak i finansijski mudar među nama grebanje naše glave doći vrijeme poreza. Ali kada je riječ o kući vlasništva, vi ćete biti štedi velike, velike buckage ako znate šta imate pravo. Provjerili smo sa Lisa Greene-Lewis, CPA i TurboTax poreza Expert, za sve ključne mjestima bi trebalo biti usklađivanje Uncle Sam velikodušnosti na domaćem frontu.

Twenty20

Hipoteka Platni Biggie: možete odbiti iznos kamate na hipoteku. Ako ste prošle godine kupili svoj dom, ne bi trebalo biti primanje dokument pod nazivom obrazac 1098 od svog vjerovniku koji uključuje iznos kamate, kao i bodova koji ste platili, tako da možete maksimizirati svoj odbitke za veći povrat novca.

Slučajnog LossHere je nadao da zapravo ne tvrdi ovaj, koji mora biti rezultat iznenadne, neočekivane ili neobične događaja (kao što je oštećenje imovine kao rezultat prošlogodišnjeg užasne sezone uragana, na primjer). Ako vaš gubici iznose više od 10 posto svog prihoda, možete odbiti bez obzira na osiguranje ne pokriva.

Solarna energija Ako ste napravili bilo solarne poboljšanja u posljednje vrijeme (vidi: energija ploče), ti si pravo na kredit od 30 posto ukupnih troškova, uključujući instalaciju, bez limita. Imajte na umu da će stambeni energetski efikasnih nekretnina kredita pasti tijekom godina pod novim porezima, tako da ne čekati predugo ako noodling na izglede. (Kredit se smanjuje na 26 posto poreza na 2020. Godinu; 22 posto za porez 2021. Godine, a zatim ističe 31. Decembra 2021. Godine)

Twenty20

Istorijski Očuvanje Kupi stari na brzaka? Možda imate pravo na odbitak. Dok je istorijski očuvanje kreditnog uglavnom se odnosi isključivo na "ostvarivanja zarade" svojstva (kao što su poslovne zgrade), određene države imaju istorijsko očuvanje poreskih kredita za vlasnik-zauzete kuće. Da bi se kvalifikovali za njih, vaša kuća mora biti naveden na Nacionalni registar Povijesni Mjesta, i svaki rad mora preispitati kako bi se osiguralo da ispunjava zahtjeve očuvanja.

Iznajmljivanje Troškovi na sekundarnom Početna Za razliku od primarnog stanovanja (koji doesnotcount je iznajmljivanje kao oporezivi dohodak), ako ga iznajmiti svoj drugi dom za više od dvije sedmice u godini, morate ga prijaviti na svom povratku. Međutim, možete dobiti porezne olakšice u obliku troškova održavanja koji se odnose na iznajmljivanje troškove: što znači stvari kao što su zalihe, popravke i namještaj.

Kapitalnih dobitaka ExclusionThe većina poreskih obveznika ne treba da plati porez na prihod od prodaje svoj dom je, zahvaljujući ovog tipa. Suština: Ako vlasništvu i živio u glavnoj kući za dva od pet godina prije njegove prodaje, možete napraviti do $ 250,000 profita prilikom prodaje, a ne da ga tvrdite na poreze. Kao bračni par, možda ćete biti u mogućnosti da isključiti do 500.000 $ profita. S druge strane, ako ste u džep više od 250,000 $ (na svoju ruku) ili 500.000 $ (kao par), od vas će se oporezivati.

Twenty20

Početna OfficeIf ste legitimno koristiti svoj dom ured s punim radnim vremenom ( "redovno i isključivo" po smjernicama IRS-a), možete uzeti odbitak dom ured za postotak hipoteku interes, osiguranje i održavanje-koji se zasniva na postotak svoj kvadrature koristi za vaše poslovanje.

Nekretnine TaxesReminder: Ako po stavkama odbitaka, možete otpisati puni iznos poreza na imovinu vašeg doma. Ali, glavu gore: Od nextyear ovaj odbitak će biti ograničena na 10.000 $ ukupno (po novi porez kod).

Moving CostsDid kupite novi dom zbog posla? Ako ispunjavaju kriterije (aka radite puno radno vrijeme u trajanju od najmanje 39 tjedna unutar prvih 12 mjeseci nakon potez, i svoj novi nastup je najmanje 50 milja dalje od svog starog doma od svog starog radnom mjestu), možete možemo tvrditi vaše kretanje troškova-sve od pokretači u kutije za pohranu.

Povezane vijesti


Post Novac

6 tajni žena koje uvek promovišu

Post Novac

5 kreativnih načina da napravite dodatni novac (bez tona napora)

Post Novac

6 načina ocenjivanja kupoprodaje kada ste ostavili sve kupone kod kuće

Post Novac

Kako sačuvati 1.000 EUR ovog leta (i još uvijek idite na odmor)

Post Novac

Da li je stvarno pametno da se pridružite finansijama sa svojim partnerom?

Post Novac

Chrissy teigen i druge strašne žene prolaze svoje tajne na ovoj konferenciji u Los Angelesu

Post Novac

20 načina da sačuvamo 20 EUR ovog meseca

Post Novac

Kako žena koja ulaže 48k EUR troši svoj novac

Post Novac

4 najbolje kreditne kartice za ljude koji ozbiljno vole bodove po kreditnim karticama

Post Novac

7 parovi treba da imaju sve parove

Post Novac

7 pitanjima intervjua za intervju za posao sa kukavicom traže stvarni menadžeri

Post Novac

8 stvari koje nikad ne smete stavljati na leto