9 tajni mame koji savladaju ravnotežu između rada i života | BA.centerar.org

9 tajni mame koji savladaju ravnotežu između rada i života

9 tajni mame koji savladaju ravnotežu između rada i života

Znaš one koji rade mamama koje uvijek izgledaju na vrhu svoje igre: nikada ne plače u konferencijskoj sali, nikada nije kasno za sastanke, uvijek sretni i odmorni i zadovoljni sa svojim mnogo u životu? Ispalo je, oni nisu toliko različit od ostatka nas. Oni samo slijede ovih devet jednostavnih pravila poslovnog i privatnog života ravnotežu.

Everett Collection

Oni compartmentalize

Da, svi znamo stereotip multitasking mama kucanje na svom laptopu dok dojenja i pasiranje svoje quinoa kaša - sve u isto vrijeme. Ali zapravo, najsretniji mame su oni koji znaju kako da segment njihove živote. Kada su kući, oni su u potpunosti kod kuće. Kada su na poslu, oni su fokusirani na posao. Kada su sa svojim prijateljima, oni ne osjeća krivim o nestalim spavanja.

Oni su Upfront O Kada su Isključite

Nemojte biti manično stres loptu na igralištu gori joj palac na nju iPhone. Reci svoje kolege svojim izvan-the-office dostupnost (i nedostupnost) i držati. Možda to znači da si na mreži od 5 do 9 pm, možda to znači da ide 100 posto tamne vikendom. Bez obzira na svoje granice, to je važno da ih osobno izvrši tako da drugi slijediti odijelo. (I iskreno, niko neće smetati.)

Oni nisu površni

Kada imate zakazano kod pedijatra, ne govori vaš šef imaš sastanak umrežavanje. Ako uhvati u laži, ona će definitivno se pitam šta još ti ne da joj je rekla.

OK, oni su malo nejasni

S druge strane, nema potrebe da daju Allthe detalje Stella stomačnog se poklapa sa svojim septičkom jamom u kvaru. Samo reci morate ostaviti da prisustvuju na porodična stvar, i praćenje kasnije da vidim da li mogu da se na vremenu koje ste propustili u uredu.

Smatraju da su kreativne načine da ide iznad i izvan

Možda ne možete prisustvovati svakog happy hour ili spali ponoći ulje sa svih 24-godišnjaka u. To ne znači da ne možete postati zaposlenik mjeseca. Brainstorm dodatni doprinos možete učiniti u granicama svoj raspored - recimo, pokretanje medijske kampanje socijalne mogli nadgledati od kauča ili mjesečnu ručak serije mogli ugostiti sa pripravnika - i da bude jasno da si za ekstra izazove.

Oni komuniciraju sa svojim starateljima

Bez obzira da li se oslanjaju na bračni drug, roditelj, dadilja ili u obdaništu usluga, ovo je vjerojatno najvažniji odnos ćete ikada imati za navigaciju. (Ajde, koliko drugi ljudi će vas pozvati u sredini u utorak kako bi razgovarali o pelenski osip?) Osnivanja očekivanja napred - recimo, dva tekstualne poruke ažurira dnevno - i imaju formalnu check-in jednom mjesečno kako bi bili sigurni da ne tiho dinstanje o načinu na svoju dadilju učitava za pranje posuđa.

Pričaju da svoju djecu o svojim poslovima

Ako malo Alfie ne zna šta mama radi cijeli dan (samo da je otišla za devet sati), ti si vezan za nezadovoljstvo. S druge strane, ako on razumije da radite važan posao izrade knjige / sadnju drveća / rade operacije na otvorenom srcu, on je mnogo više šanse da se ponose u svojoj karijeri, cijenimo svoje vrijeme zajedno i teže učiniti velike stvari sebe.

Oni ne se spustio o nestalim "noviteta"

Dakle, vaše dijete je svoje prve korake u dnevni boravak. Pogodi šta? Što se nas tiče, sve dok se ne dogodi u vašem prisustvu, to se nikada nije dogodilo. Uživajte u trenucima koje se odvijaju na vašem vremenu.

Domino

Pustili su stvari krenu

Ponekad će biti makarone goo na sofi. Ponekad ćete preskočiti PTA prikupljanje sredstava za gledanje Millionaire Matchmaker. Ponekad ćete se pojavio na sastanak odbora sa prstom boja na podlaktice. C'est la vie.

Povezane vijesti


Post Novac

Kako da pogoršate svoje finansije u 32 jednostavna koraka

Post Novac

Žene fudbaleri dobijaju 40 puta manje od muškaraca

Post Novac

6 savjeta za pretvaranje bočne vreve u karijeru (od nekoga ko je to uradio)

Post Novac

Vaš krajnji vodič za svadbene poklone: Koliko ćete dati za svaku situaciju

Post Novac

8 načina štednje na letnjim putnim putovanjima

Post Novac

4 najbolje stvari za kupovinu u junu (i 3 stvari koje mogu čekati)

Post Novac

10 skupih stvari koje su u januaru koštale mnogo manje

Post Novac

6 pametnih preduzetnika o tome kako su počeli

Post Novac

Kako podići netaknutu djecu

Post Novac

11 finansijske obaveze za očekivanje majki

Post Novac

6 znakova koji su vam potrebni za promjenu karijere

Post Novac

4 besplatne web stranice koje možete povjeriti brzo generirati svoj kreditni rezultat