Centri i senzibilitet | BA.centerar.org

Centri i senzibilitet

Centri i senzibilitet

Polarni vrtlog igra pustoš sa svojim mijenjati, vaš šef samo gurnuo do isteka roka na koji veliki projekat i Book Club Colleen neće zaustaviti šalje poruke o njoj nedavne randevu.

A odmor daleko od njega sve zvuči divno, zar ne?

Dobra vijest: Science samo dokazali da novac canbuy vam sreću. Happy Money: The Science of srećnije potrošnje, istraživači Elizabeth Dunn i Michael Norton razgovarati o tome kako trošenje novca mogu povećati serotonin. Tako je: Možete troše novac i žeti psihološke koristi.

Od rezervacije all-inclusive odmor na naređivanje gurmanski čokolade, pogledajte pet načina na koji otvara svoj novčanik dovodi do blaženstva.

Camille Styles

Kupiti Iskustva

Čuli ste to ranije: Iskustva su mnogo više zadovoljavajući od farmerice (osim, naravno, nosi traperice je iskustvo). Ispostavilo se da to nije samo zbog visoke ti dok parasailing. Prepuštajući se iskustvenog kupovine čini više simpatičan osoba. Cornell Universityresearchers su pokazali da su oni koji dothings umjesto samo getthings se gleda kao inteligentan, otvorenog uma, odlazeći pojedinaca. Huzzah!

Make It a Treat

Zahvaljujući tehnologiji, sve se može kupiti za nekoliko sekundi - što je zgodno kad ti treba toalet papir, kao što je jučer, ali ne i posebno nagrađivanje. Pa, vi dobijete ideju. Jedna studija je pokazala da kada su ljudi ponovo izvesti sa čokoladom iznova i iznova, oni su to uživali manje (znamo, teško povjerovati, ali to je znanstveno dokazano na stranicama društvenih Psychological and Personality Science). Umjesto da oseća krivim zbog noshing na Snickers svaki drugi dan, uštedjeti novac i uživajte u povremenim Vosges bar.

Luisa Brimble

Kupi Time

Ovo je jedan jednostavan: Ako ponovo osećaju prezasićeni, požurili i izuzetno zauzeti, velike su šanse da ponovo ne smejem mnogo?. Vaš mozak obrađuje pojmove vremena i novca sasvim drugačije, prema časopisu Journal of Consumer Research. Razmišljanje o vremenu je povezano sa našim osjećaj sebe, a novac priziva hladnoće i racionalnost. ? Ovdje je ono što ti se: Koristite novac da se fokusira na vrijeme, što će vam omogućiti da prioritet sreću i svoj društveni život. Samo naprijed i zaposliti čišćenje, tako da možete uživati ​​u prekrasnom vikend sa prijateljima.

Pay Now, Consume kasnije

Neuroeconomists na Stanfordu Universityhave dokaz da pretjerane cijene evociraju fizičku bol. S druge strane, na području mozga odgovoran za zadovoljstvo i nagradu gasi kada počnemo da predvidi velike stvari. Vaš cilj: Put koliko udaljenosti kao što možete između kupovine i uživanje u stream sreću hormona.

Investirajte u drugi

Zanimljiva činjenica: Donacije charityhas sličan odnos prema sreću kao udvostručenje svoj prihod domaćinstva. To je prilično ozbiljna matematika, ako nas pitate. Osim toga, studija u Scienceshowed da troše samo 5 $ na nekog drugog osjećat ćete se bolje nego još jedan latte volje.

Povezane vijesti


Post Novac

12 ne može propustiti cyber ponedjeljak poslove

Post Novac

8 puta treba tražiti povraćaj novca (i šta to reći)

Post Novac

6 stvari koje se uvek prodaju u decembru

Post Novac

8 finansijskih knjiga destilovanih u 50 reči ili manje

Post Novac

Sofi može pomoći da vam uštedi novac

Post Novac

Krivično pismo je to i ne

Post Novac

Dakle, koliko je bogat Kim Kardashian stvarno?

Post Novac

Kako posjetiti Pariz bez potrošnje milion dolara

Post Novac

8 stvari koje prvi put kupuju kuće nikad ne shvataju

Post Novac

Vaš krajnji vodič za svadbene poklone: Koliko ćete dati za svaku situaciju

Post Novac

18 stvari koje nikada ne bi trebalo da kažete na poslu

Post Novac

Koliko ovaj modni bloger provodi na njenoj garderobi (plus 7 drugih gorućih pitanja)