Da li je stvarno pametno da se pridružite finansijama sa svojim partnerom? | BA.centerar.org

Da li je stvarno pametno da se pridružite finansijama sa svojim partnerom?

Da li je stvarno pametno da se pridružite finansijama sa svojim partnerom?

Možete se smenjuju punjenje frižidera i udružili su snage kako preurediti u dnevnu sobu. Ali, kada je u pitanju vaše financije, da li samostalan ili United? Evo, prednosti i mane kombiniranja bankovnih računa.

Slučaj za pridruživanje Up

Ćete dobiti da vidi svoju financijsku krajolika u full.Combining bankovnim računima vam daje jasniju sliku vaših ukupnih prihoda i ukupne uštede - posebno korisno ako ste sprema napraviti veliku kupovinu, recimo novi auto ili kuću. Bonus: Možda dva puta razmisliti prije nego što rasipanjem novca na štiklama ne možete hodati u.

Vi ćete učiniti jednostavne matematičke bolje investments.It je: što više možete investirati, što više možete diverzificirati, veće su šanse ste zaraditi veći povrat na investiciju.

Nivoa to field.One igranje studyshowed da su ljudi koji su se pridružili financijske snage bile veće šanse da vide svoje partnere kao doprinos odnosa. Šta više, novca neće biti nešto će se koristiti kao emocionalni prednost. Obojica ste dobili jednako pravo u svim odlukama, jer sva sredstva pripadaju svima.

Slučaj za Going Solo

Upravo si se zajedno. Nema potrebe za skok pištolj. Umjesto toga, da ugledaju ovog norveškog studyand krenuti sa "kohabitacija novac", sistem koji čuva vaše dolara odvojene, ali vas podstiče razmjenu roba na tržištu poput odnosa. (Možete dionica frižider, on plaća za komunalije.)

Ti si dio "Modern Family". Možda (ili vaš partner) ima dijete iz prethodne veze, ili možda ste domar za člana porodice. U tom slučaju, posebne račune se pobrinuti za one odgovornosti bez dodavanja budžetiranje složenosti.

Ste guilt.More od 30 posto onih koji kombinuju finansije su bili podlo o novcu, prema nedavnoj anketi. Ako se nađete potrebe za reći nešto laž o tome malu crnu haljinu, možda je to znak da ne bi trebalo da stavlja sebe u toj poziciji za početak. Držite ga odvojiti i zadržati krivice na odstojanju.

The Verdict

Imaju tortu i jesti previše. Dobre vijesti! Pitanje ne mora biti crno-bijele. Idi sredini puta uspostavljanjem zajedničkog računa za velike troškove i zadržavanje dijela uštedu sve za sebe. Jer ponekad Žena treba kupiti štikle ona ne može da hoda u, prokletstvo.

Povezane vijesti


Post Novac

Ono što 2.500 EUR mesečno dobija u 8 naselja u Dalasu

Post Novac

Ovi gradovi u SAD imaju najbolji stambeni fond

Post Novac

Kako raditi od kuće bez gubitka uma (ili vašeg posla)

Post Novac

6 kreativnih načina za uštedu novca u maršu

Post Novac

6 stvari koje se uvek prodaju u decembru

Post Novac

Najbolja karijera za vašeg šefa

Post Novac

Kako dodati 5.000 evra vašoj uštedi do kraja godine

Post Novac

5 načina brzo poboljšati kreditni rezultat

Post Novac

4 besplatne web stranice koje možete povjeriti brzo generirati svoj kreditni rezultat

Post Novac

4 najbolje kreditne kartice za ljude koji ozbiljno vole bodove po kreditnim karticama

Post Novac

17 ponuda za crni petak nećete želeti propustiti

Post Novac

3 puta je u redu da razgovarate sa tvrdim brojevima koji finansiraju sa svojim prijateljima