Evo šta bi izgledalo budžet za vjenčanje 25k EUR | BA.centerar.org

Evo šta bi izgledalo budžet za vjenčanje 25k EUR

Evo šta bi izgledalo budžet za vjenčanje 25k EUR

Sekundi nakon što se uključe u pitanju stvarnost sve mladenke na licu: šok. Jer su prilično (i Pinterest-dostojan) božuri su skupi... I tako su Crafting zalihe ste morali da granatiraju se za da vam usluge od nule. Zato smo sastavili budžet koji će vam pomoći planirati vjenčanje za 100 ljudi bez odlaska preko $ 25,000. (Da, to se može učiniti.)

Twenty20

Venue: $ 2,500

Ako želite ceremoniju sa pogledom, ti ćeš morati platiti za to. Ali, ovisno o tome gdje živite, to može biti područje gdje možete trim troškova, pod uslovom da se ne bojiš da budete kreativni. (Parkovi i javne površine će obično raditi vam manje od tradicionalnih banket sale.) Jedan od naših omiljenih 100-person-friendly mjesta je CL Prostor u Tampi, na Floridi, koji košta oko $ 2,000 za najam i ima tona izložena opeke savršeno show off one romantične vila svjetla. Druga opcija: Odgovor Javna prostor- Salt Lake City, Utah, je dva-priča kavana prvobitno izgrađena u 1940-ih sa cijenama struktura koja lebdi oko 2.500 $ za 100 gostiju.

Twenty20

Hrana i piće: $ 10,000

U idealnom slučaju, možete pronaći mjesto koje ste još dogovora ili bolje nudi paket, omogućava vam da dovede svoju ugostitelj. Ali, ne bojte se da pregovaraju. Da se držimo našeg budžeta $ 25K, potrebna vam je hrana i karticu alkohol na sat u na $ 100 po glavi (ili manje). Nekoliko iznenađujuće načine da će smanjiti troškove? Pa sve-veggie sa svojim koktelom predjela ili se opredjeljuju za vino i pivo u odnosu na top-polica alkohol.

Twenty20

Tvoja haljina: $ 2,000

Cijena je strma, jer to je nekako glavni događaj, zar ne? Ali, iznenadio bi se koliko razumnim cijenama (i dizajner) dostupne su na sajtovima kao Bhldnand čak Zappos opcije. Samo zapamtite da ćete morati da faktor u troškovima izmjene (obično oko $ 300) i veo, cipele i nakit, previše.

Twenty20

Frizuru i šminku: $ 1,000

$ 1,000 smo se citirali pokriven svadbeni frizuru i šminku (probni uključen), plus podignute frizure za tri djeveruše. Ali, to bi mogao biti čak i jeftinije, ako vam ne smeta dolazak i odlazak iz salona, ​​a ne čineći stilist doći do vas.

Twenty20

Pozivnice: $ 500

DJ je MC cijelog vašeg noćnog i obično dolazi u prilično razumnu cijenu. Samo budite sigurni da pronađu tip ličnosti želite. (I pitam nikakve naknade za prekovremeni rad treba svoj prijem nenamjerno pokretanje dugo.)

Jonah_Photos / Getty Images

Tortu: $ 500

Znamo, znamo: To je skupo. Ali razmisli koliko bi trebalo da spremi je ombré ili geode dizajn.

Twenty20

The Flowers: $ 2,500

Ako želite božur središtem ili svadba i djeveruša buketi, ti ćeš morati iskašljati neke ozbiljne gotovine - obično oko 2000 $. Ako ste spremni da ide više osnovnih (mislim tratinčice ili hortenzije), verovatno možete izvući s bliže $ 1,500.

Twenty20

Photographer: $ 3,000

Osim ako imate amater (ali super-talentirani) fotograf prijatelja u zadnjem džepu, ovo je jedna od oblasti u kojoj ne želite da jeftino van. Razmisli o tome: Ti ćeš biti dijeljenje ove slike decenijama koje dolaze. Zapošljavanje profesionalac je u osnovi garancija da ćete izgledati zapanjujuće.

Twenty20

Burme: $ 1,000

Većina zlatara će biti u mogućnosti da rade s vama da vam pomoći pronaći razumnu stopu. Samo nemojte biti iznenađeni ako bend mladoženje košta više nego svoje.

Bootsie322 / Getty Images

Usluge i pokloni: $ 500

Čak i ako se odlučite za DIY cjepanje poklon, crafting zalihe ne dolazi jeftino. Takođe bi trebalo da izdvoji sredstva za djeveruša i mladoženjine (i cvijet girl) poklone.

Twenty20

Ostalo: $ 500

Shoot-ste zaboravili ćete morati pokriti prijevoz do i od lokacija za svoj svadbeni party. I prskalice za to end-of-noć ispraćaj ste oduvijek sanjali. Izdvojiti crnog fonda za troškove vjenčanja koji su još uvijek TBD-nikada ne znate šta bi moglo doći do (i razbijaju banke).

Povezane vijesti


Post Novac

8 iznenađujućih načina da ne potrošite milion dolara ove praznične sezone

Post Novac

Kako stvarno živi profesor u Los Angelesu koji iznosi 61k EUR (i podržava njenog muža)

Post Novac

Konačno smo kombinovali naše bankovne račune i evo šta je učinio za naš brak

Post Novac

7 načina da povećate svoju karijeru bez izgovaranja umrežavanja riječi

Post Novac

To je i donacija odmora

Post Novac

7 ciljeva u karijeri treba da se usredsredite na 2018

Post Novac

9 žena u Njujorku dele savete za promenu igre koje su oblikovale svoju karijeru

Post Novac

Evo spiska svih prodavnica koje nude besplatnu dostavu ovog rođendana

Post Novac

5 stvari koje treba kupiti u crnom petak (i 5 stvari koje treba preskočiti)

Post Novac

5 pametnih načina ulaganja 1.000 EUR

Post Novac

Bonkers satovi, fancy dartboards i druge cool ideje poklona koje će voleti

Post Novac

4 se bore za sve parove kada kupuju svoj prvi dom