Ispao mi je kreditni rezultat od 590 do 815 | BA.centerar.org

Ispao mi je kreditni rezultat od 590 do 815

Ispao mi je kreditni rezultat od 590 do 815

Jednom davno, imao sam finebut ne super kredit. (To je bilo 720, FYI). Platio sam na vrijeme i imao sam više kartica koje sam koristio za namirnice, moj račune za komunalne usluge i putovanja. OK, nije baš isplatio puni iznos svaki mjesec, ali sam bio u potpunu kontrolu nad svoj dug (mislio sam).

Zatim, iz vedra neba, moja kreditna kartica tvrtke je odlučio da otkaže dva moja kartica, jer sam "nije ih dovoljno koristi," smanjuje moja kreditni limit na gotovo ništa. Moje kreditne rezultat je veliki hit (do 590, EEK), a ja sam imao problema uzimajući odobren za više kartica. Tako sam napravio da je moja misija da se preko mog kredita, a pet godina kasnije, moj rezultat je gotovo savršen 815. Evo kako sam to uradio.

1. Platio sam se koliko sam mogao, zar ne awayYour kreditne rezultat se računa, u dijelu, vaš stopa iskorištenja: odnos ukupnog duga kreditnu karticu da si na koliko visoko svoj kreditni limit je. Dakle, ako ste 3.000 $ u dugovima, ali tvoj ukupni limit potrošnje je 5.000 $, možda imaju nižu ocjenu nego neko ko je 10.000 $ duga, ali ima limit potrošnje od 50.000 $. Pa sam preskočila brze hrane, napravio kafu kod kuće i učinio sve što sam mogao da se taj dug dole. (Ovdje su neke više genije načina da se spasi.)

2. Tražio sam kredit povećanje svaki yearAn jednostavan način da poveća svoj rezultat? Ispunite taj mali obrazac na web stranici vaše kreditne kartice traži više kredita. Loša strana: Na taj će pokrenuti ono što se zove "teško povući" na Vaše kreditne povijesti, što može negativno utjecati na vaš rezultat, ako vaš zahtjev je odbijen. Da joj daju najbolje šanse za odobrenje, obično čekati dok ne dobijem povišicu na poslu, moj kreditne rezultat je nedavno poboljšan, ili sam imao novu kreditnu karticu za oko godinu dana (dakle izgradnju dovoljno dobru reputaciju opravdati povećanje). Da $ 10,000 neravnina može napraviti veliku razliku, iako nikada nisam planiram da zapravo koristiti.

3. Postavio sam automatizirani minimum paymentEven iako ja obično ne isplati isti iznos svaki mjesec, postavio sam se plaćanje od 15 $ koji je automatski povučen iz mog bankovnog računa svaki mjesec, kako bi bili sigurni da neće biti dinged ako slučajno sam zaboravio da je plaćanje kreditnom karticom. To nije sve radim otplatiti svoj dug, ali to je velika sigurnosna mreža.

4. Plaćam mjesečno komunalije na kredit Cardif kreditorima vidim da uspostavljanje mogućnosti za "kruži kredit", aka pomoću kartice često i na redovnoj osnovi, oni mogu biti veće šanse da se limit potrošnje i podići svoj rezultat. Najlakši način da se ovo? Stavio sam trošak Znam da ću morati svakog mjeseca, moj račun za struju, na moju karticu. To je kao Crock-Pot kreditno-samo postavite ga i zaboraviti.

5. Otvorio sam više kredita cardsWhen pokušavate dobiti handle na kredit, može izgledati nelogično dodati još jednu karticu na četiri već si žongliranje. Ali, ako ste odobrena za drugu karticu, to će povećati svoj limit potrošnje sa relativno bez rizika, dok god ste u mogućnosti da redovno ga koristim (i plati ga). Jednom, da junk mail na kuhinjskom stolu je zapravo dobar za nešto. Strava.

Povezane vijesti


Post Novac

Najbolja karijera za vašeg šefa

Post Novac

Ovi gradovi u SAD imaju najbolji stambeni fond

Post Novac

Kako dodati 5.000 evra vašoj uštedi do kraja godine

Post Novac

4 najbolje kreditne kartice za ljude koji ozbiljno vole bodove po kreditnim karticama

Post Novac

5 Čikago žene dele svoje najveće radne greške (kako biste ih izbjegli)

Post Novac

8 stvari koje nikad ne smete stavljati na leto

Post Novac

6 načina da povećate svoju karijeru (koja ne uključuje dosadne događaje umrežavanja)

Post Novac

Najbolja karijera za tvoj horoskopski znak

Post Novac

Konačno smo kombinovali naše bankovne račune i evo šta je učinio za naš brak

Post Novac

8 tajni genijalnih štediša

Post Novac

6 stvari koje se uvek prodaju u novembru

Post Novac

Pokrenite sopstveni posao