Kako čikaka čine 47k EUR stvarno živi | BA.centerar.org

Kako čikaka čine 47k EUR stvarno živi

Kako čikaka čine 47k EUR stvarno živi

Vidi, mi smo nikada ne zanima u budžetima pogotovo drugih ljudi ako žive u skup grad na ograničenom plate. Ovaj put, proverili smo sa izvršnim je 26-godišnji račun u Čikagu marketing firma koja radi isključivo s neprofitnim organizacijama. U nastavku pročitajte sve načine ona provodi, čuva i suvlasnik kuće sa svojim dečkom. (Bonus:. Imamo Kelly Lannan, direktor žena i mladih investitora u Fidelity, odvagnuti u nekim budžetiranje savjet genije)

Godišnja zarada: $ 47,000Take-home platiti svaki mjesec: $ 2,874

Mjesečnih troškova:

Hipoteka $ 1,100. Naša hipoteka je $ 2,400 mjesec dana i moj dečko pokriva $ 1,300.

Komunalne $ 100. Dodam $ 100 na moju hipoteku plaćanja računa za komunalije svaki mjesec. Moj dečko stavlja u $ 150.

Porez na imovinu 200 $. Štedimo zajedno za našu dvogodišnja porez zakona, koji u našem susjedstvu je $ 4,500 dva puta godišnje.

Duga 800 $. Imam tri studentske kredite (jedna ima manje od 1.000 $ lijevo, tako da se nadam da ću ga isplatiti do kraja 2016. Godine) i oko 250 $ ide prema mojoj plaćanje kola. Kupio sam auto kad sam vozio na posao, ali sada smatram da je luksuz koji mogu voziti do dućana ili oko grada ako treba to.Kelly kaže: Dug je vrlo emotivan i stresan stvar. Ono što je važno je da ste prepoznali taj dug i ušteda idu ruku pod ruku. To se može i jedno i drugo. Nikada nije prioritet isplati duga na trošak štednje za svoju budućnost.

Transport $ 125. To je 90 $ mjesečno uzeti CTA [Čikagu Transportation Authority] na posao, a ja provesti ostatak na Ubers.Kelly kaže: Od Chicago je grad koji je lako dobiti oko koristeći javni prijevoz i spomenuti svoj auto je luksuz , to bi moglo biti vrijedno ga prodaju i stavljanje novca od prodaje prema studentske isplate kredita ili u investicije računa.

Manikura / pedikura $ 15 do 60. Ja sam strastveni trkač, i pedikure držati prste happy.Kelly kaže: Znam da je važnost očuvanja noge sretan, ali dobar izazov će biti da preskoči jedan mjesečni manikir ili pedikir i umjesto toga staviti taj novac u investicije računa. Više od 25 godina, da je $ 15 do $ 60 mjesec dana ima moć da izraste u $ 100,000 ulaganja.

Namirnice $ 150. Moj dečko i ja podijeliti naše troškove trgovina prehrambenim, tako da je u ukupnom mi plaćamo oko 300 $. Ponekad je malo više ako treba da zalihe o osnovama. Kuvamo kod kuće puno, tako da smo obično kupuju meso za četiri dana-ponekad na Costco za čuvanje novca, kao i jogurt, mlijeko, povrće i sir. Uzimamo salata za ručak svaki dan, a ponekad smo dobili svježi kruh i nove začine, ako želimo da razmetanje. Također nisu lojalni jedan poseban dućan. Na primjer, imamo novog koji upravo otvorio, što je kilometar dalje, ali oni nude 5 $ off $ 50 svake sedmice, tako da mi je, to je vrijedno ide tamo.

Poneti $ 25. Kuvamo mnogo. Ako ništa drugo, imamo tajlandski i koristiti kupone šalju u oglasima novca Mailer.

Medicinski $ 35. Kupujem kontrola rađanja tri mjeseca u vrijeme i izjednačava na taj trošak. Ako je moj inhalator-što mi je potrebno za pokretanje izvan-je zbog, to je $ 100 recept, čak i uz osiguranje.

401 (k) Ja stvarno nemam 401 (k) u ovom trenutku. Moja firma ima ESOP [zaposlenik plan zaliha vlasništva] tako da bolje radimo, to više su skloni za mene. Što duže ostanem, više novca ću imati sa mnom. To je rekao, ja spasiti i prevrtanja nagrade kreditnu karticu u svoju ušteđevinu (sve optužbe rad na kreditnoj kartici i gas-to je to). Uz moj dug, nisam u poziciji da se sklanjala dodatna sredstva dok mi studentskih kredita i auto-duga su paid.Kelly kaže: Retirement može izgledati kao daleko, posebno kada su suočeni s studentskih kredita i drugih dugova. Ali, čak i ako imate samo malo da doprinese, počevši od rane može napraviti veliki uticaj niz put. To je kao jednostavan kao otvaranje IRA i izradu automatske doprinosa. Samo budite sigurni da ih udariti se u pravilnim vremenskim razmacima svakih šest mjeseci ili godinu dana. Čak i dodatnih 1 posto može ići dug put.

ClothingIt ovisi. Ja sam samo kupiti odjeću kao što mi je potrebno, a ako ja kupim nešto, to ne više od 50 $. Nedavno sam morao kupiti haljinu i cipele za ceremoniju nagrada. Koji koštaju $ 110. Koristio sam Macy kreditne kartice uštedite 30 odsto u odnosu na sve i ja ću ga ovog mjeseca isplatiti u cijelosti. Za kupovinu tako, Macy je uvek čini mi lako da uštedi novac, a ja obećavam sebi da će ga isplatiti taj mjesec-inače, ne mogu kupiti.

Date Night $ 75-150 vikend za sebe (mi podijeliti obroke). Ako odemo u fensi restoran, mi ne jedemo van za ostatak vikenda. Koristili smo da izađemo Branč svaki vikend prije nego što smo živjeli zajedno, ali sada mi cenimo jesti jogurt i banane kod kuće i rasipanjem novca na vrhunsku kavu od na mjestima kao što su Bow Trussor Intelligentsia. Ja uvijek nosim svoju usput za 25 centi popusta. Koji dodaje se!

Izlazak sa prijateljima $ 30 do 50, ako i toliko. Moji prijatelji i ja na kafu termin, rade zajedno ili imaju nekoliko piva. Ponekad želimo da pokušamo novih restorana ili ići na koncert, ali to je obično posebna prilika i uvek sam donijeti gotovinu tako da ja ne besciljno punjenje stvari ili koristi moju debitnu karticu.

Pokloni $ 50 max. Počnem štedi novac u avgustu ili septembru za božićne darove. Na taj način, ja sam u stanju provesti $ 500 do $ 600 na Božić bez brige. Ja također uvijek izgledaju za kupone i bavi i pokušati pronaći jedinstvene darove bez pretjeranih cijena oznake.

TravelIt zavisi od mjesec dana. Putovala kući za odmor je oko 250 $ let. Trudim se da leti isključivo na Southwest tako da mogu zadržati poene visok i održim A-List status. Obično, ako je moj dečko i ja smo putovali, ja ću pokupiti najam automobila, cene sobe (sa Marriott poena) Par obroke i da bi mogao kupiti avionske karte.

Cell Phone $ 0. Ja nasledili u planu mojih roditelja i oni pokrivaju naknade $ 25 za mene-za now.Kelly kaže: S obzirom da si tehnički štedi 25 $ svaki mjesec, to bi mogla biti dobra ideja da se ovo stavi u hitnu fond ili prema penziju. Iako se čini da mala količina, može rasti tokom vremena, pružajući vam finansijski nogu na štednju.

Teretana $ 65. Vrijedan svaki peni. Imam bazen, klase, rock-zid za penjanje i zatvoreni biciklizam. To je zaista mnogo u odnosu na trošenje $ 25 na samo oneclass.

Wild-Card Splurges $ 50. Tretirana sam se na manikir na Ritz-Carlton, dok smo bili na odmoru. Imamo stopa konferenciju i odlučio napraviti vikend od toga. Još jedna razmetanje: 37 $ za dva akcenta jastuka na HomeGoods. Mi smo podijeliti sve naše kupovine kuće, tako da će kupiti tepih, ja ću kupiti komad umjetnosti. On će kupiti kauč, ja ću kupiti klupi. Trudimo se da ga zadržati čak i uvek koristimo Wayfair, HomeGoods ili Amazon da smanji troškove prijevoza, a maksimalno kupone i ušteda.

Želim da se pomoću (anonimno) u ovoj koloni za PureWow? E-mail [email protected]

Povezane vijesti


Post Novac

Kako naučnik na hranu u Chicagu podržava svog muža na platu od 65.000 EUR

Post Novac

Kako raditi od kuće bez gubitka uma (ili vašeg posla)

Post Novac

9 načina da uštedite novac na računu za električnu energiju

Post Novac

Najbolja karijera za vašeg šefa

Post Novac

Kako žena iz New Yorka, koja iznosi 95.000 EUR, troši svoj novac

Post Novac

8 radnih mesta u zahtevu i koliko plate

Post Novac

7 stvari koje radite to verovatno uznemiravaju šefa

Post Novac

5 sneaky Uber hacks koji će vam uštedjeti ozbiljan novac

Post Novac

7 stvari koje tajno spuštaju vrednost vaše kuće

Post Novac

6 kreativnih načina za uštedu novca u maršu

Post Novac

6 načina da povećate svoju karijeru (koja ne uključuje dosadne događaje umrežavanja)

Post Novac

9 žena u Njujorku dele savete za promenu igre koje su oblikovale svoju karijeru