Kako dodati 5.000 evra vašoj uštedi do kraja godine | BA.centerar.org

Kako dodati 5.000 evra vašoj uštedi do kraja godine

Kako dodati 5.000 evra vašoj uštedi do kraja godine

Vaš cilj: razviti svoje crnog fonda od $ 5.000 do kraja godine. Naravno, može se kao težak zadatak, ali uz nekoliko manjih načina života podešavanja, možete ozbiljno se iznos gotovine si odvoji za narednih šest mjeseci. Evo, devet načina da se spasi.

Twenty20

Fond za vašu štednju kao da je to Bill: $ 1,500 SAVED

Već si auto-platite račune za komunalne usluge i najam. Jednom mjesečno, automatizirati vaš bankovni račun tako da $ 250 je direktno uplaćen na račun uštedu. Mislim da je to zakon ste i sami duguju. Postavite ga i zaboraviti, a do kraja godine, da ćete imati dodatnih $ 1,500 u hitnim fonda.

Twenty20

Pregovarati o kabel i izdvojiti višak CASH: $ 240 SAVED

Zvuči nemoguće, ali možete pozvati kablovske kompanije da traže bolje uslove. Danas postoji toliko TV alternative (Netflix, Hulu, Amazon Prime) da zapravo imaju prednost kada je u pitanju pregovaranje za bolje stope. Izaberite broj i ne miče, a zatim uzeti iznos ste obrijao svoj račun (recimo $ 40 mjesečno) i usmjeriti ga prema uštedu umjesto.

Foto: Liz Andrew / Styling: Erin MacDowell

TURN ostatke U RUČAK: $ 910 SAVED

Ručali van (čak i ako se provesti samo $ 7 dnevno) ozbiljno dodaje se. Umjesto toga, strategiju kada radite svoj obrok pripreme tako da vam tijekom tjedna večere (tako ukusna cacio e pepe) sve radi kao tjedne ručkove, previše. Onda stavio $ 35 nedeljno prema svojim kraja godine cilj.

SET UP IZAZOVI NEDJELJNI ušteda: $ 585 SAVED

Aplikacije poput Qapital čine ga činč za postavljanje nedeljni uštede izazove i preusmjeriti novac bi inače potrošiti na neozbiljnim stvarima. Na primjer, ako se smanji na nedeljnom Starbucks (dva $ 4.50 late nedeljno umesto sedam), aplikacija će prebaciti iznos koji bi inače iz džepa, uzimajući iz vašeg provjere računa i deponovanje ga u svoje štednje.

Twenty20

COOL ga na Boja kose: $ 400 SAVED

Ne kažemo da morate potpuno budem bez. Ali ako ćete dobiti svoj korijene dotakao se svakih osam tjedana (šest ili sedam puta godišnje), mogao bi definitivno stajati smanjiti. Pokušati će svaka tri ili četiri mjeseca umjesto toga, a ove godine možete dodati dodatnih $ 400 do uštedu.

Twenty20

SKIP pedikura TOKU hladnijim mjesecima: $ 325 SAVED

Oktobra do decembra niko ne vidi prste u svakom slučaju. Smatraj to je prilika da iznesu svoje noge pauzu i dodajte novca (oko $ 25 svake nedelje) na uštedu umjesto toga.

Twenty20

Započnite Wine Club umesto udarca HAPPY HOUR: $ 540 SPASEN

Ne postoji ništa što i tvoji prijatelji mama voli više od udaranja se happy hour dva puta mjesečno. Ali, umjesto granatiranja iz $ 50 svaki put za nekoliko čaša Chardonnay i predjela, okrenite hostesa dužnosti za BYO klub kod kuće. Na kraju večeri, postavite popustu kalendar staviti gotovinu ste sačuvali pravo u štednju.

Uber / Facebook

Oduprite se porivu da Uber: $ 360 SPASEN

Surge cijena je najgore. Ponekad, cabbing to dom je jedina opcija, ali ako možete pronaći načine kako ne bi (uzeti javni prijevoz ili, znate, hoda), bio bi zapanjen koliko gotovine možete spasiti. Uzima samo dva Ubers mjesec dana možete postaviti natrag onoliko koliko $ 60... Ili $ 360 za ostatak godine.

Atlantic-Pacific

Prenamjena STARA outfit za veliki događaj: $ 140 SAVED

Samo zato što imate vjenčanje da prisustvuju ne znači da treba da se počastiti novu haljinu. Napravite pakt sa sebe da kupuju svoj ormar umjesto. Nešto kao jednostavan kao uzimanje full-length haljina kod krojača i Hemming ga u koktel haljinu znači više novca u novčaniku - i na vašem hitne fond.

Povezane vijesti


Post Novac

9 načina da štedite još više novca na Amazon

Post Novac

4 besplatne web stranice koje možete povjeriti brzo generirati svoj kreditni rezultat

Post Novac

8 najvećih radnih trendova za 2018

Post Novac

Pacijenti, sobe za meditaciju i besplatan doručak: Najbolji (i najgori) 7 radna mesta u Los Angelesu

Post Novac

9 ozbiljno cool radovi Perks koje ćete pronaći kod najzahtjevnijih start-upa

Post Novac

Kako čikaka čine 47k EUR stvarno živi

Post Novac

Krivično pismo je to i ne

Post Novac

7 pitanjima intervjua za intervju za posao sa kukavicom traže stvarni menadžeri

Post Novac

6 neradnih novca govori o rasporedu za januar

Post Novac

5 stvari koje treba kupiti u crnom petak (i 5 stvari koje treba preskočiti)

Post Novac

Ove će biti najtraženije poslove 2030. godine, prema istraživanjima

Post Novac

7 savjeta za intervju koji svaki introvert treba da zna