Kako pobjeći ubistvom | BA.centerar.org

Kako pobjeći ubistvom

Kako pobjeći ubistvom

Ah, life.it je sve dobro i dobro dok neko bude tužio. U današnjem brakorazvodne društvo, ti si sve više meta za to nešto što ne mogu biti svjesni je nezakonit. Prikupljenim smo sledeće savete fromOn vaš slučaj: A Comprehensive, suosjećajan (i samo malo Bossy) Pravni vodič za svaku fazu života žena. Mi nismo advokata, ali ova knjiga, koju je napisao pravnik i televizijskih pravne komentator Lisa Green, nam je dao neke dobre savjete.

Razmislite o potpisivanju No Nup

Useljenje sa nekim bez braka? Green predlaže oboje potpisati sporazum suživot, što je u osnovi ugovor navodeći kako ćete, kao par, koordinirati na troškove, dugove, imovina, podršku, planiranje prostora i roditeljstva. Kao i kod svojih u braku-ljudi analogni, a Ne Nup mora imati obje strane potpišu - nakon advokat svake osobe pregled ugovora.

Pripazi na Teens

Više od polovine američkih država drži roditelja / vlasnika kuća odgovoran, ponekad kriminalno, ako maloljetnom pijem imbibes (čak i tajno) u vašem domu. Zelena predlaže pažljivo prate sve teen okupljanja u vašem domu.

Pažljivo razmotriti Elder Care

Kada jedan stariji relativne ide u jedan pomoć dnevni objekta, ako su navedeni kao njihov "odgovorne stranke", to može značiti više nego što si kontakt za hitne slučajeve - možda si stavio na udici za bilo koje troškove ne mogu platiti. Ima advokata komentar vašeg ugovora prije nego što se prijavite.

Grantland

Nađi stanje stručnosti

Da biste pronašli advokata, Green preporučuje prvo pitaju svoje prijatelje ili terapeut za upućivanje. Pobrinite se da provjeriti da li je advokat ima iskustva u državnoj stvar dogodila u, jer su i krivični i građanski zakoni variraju od države do države.

Platiti za socijalnu sigurnost vašeg kućepazitelja

Ako plaćate nekoga više od $ 1.800 godišnje za čišćenje ili čuvati, vi ste odgovorni za izdvajanje socijalne sigurnosti, Medicare, a možda čak i osiguranja za slučaj nezaposlenosti - kao i podnošenje oblik osigurava da su zakoniti stanovnici SAD-a. Green kaže da počne tako što svoju poslodavca ID broj (EIN) online, a zatim čitajući IRS publikacija 926 i 15.

Povezane vijesti


Post Novac

5 stvari koje će uvek reći kada tražite povišicu

Post Novac

Žene fudbaleri dobijaju 40 puta manje od muškaraca

Post Novac

5 pitanja za intervjue, uvek bi trebali biti spremni odgovoriti

Post Novac

Možete pismeno izvoditi klasu duševnog ciklusa (plus 5 drugih poreskih odbitaka koje možete preuzeti ove godine)

Post Novac

6 najboljih poslova za introverte

Post Novac

6 stvari koje se uvek prodaju u decembru

Post Novac

Kako stvarno živi profesor u Los Angelesu koji iznosi 61k EUR (i podržava njenog muža)

Post Novac

8 stvari koje nikad ne smete stavljati na leto

Post Novac

20 načina da sačuvamo 20 EUR ovog meseca

Post Novac

Najbolja karijera za tvoj horoskopski znak

Post Novac

5 savjeta za uštedu novca dok jedete

Post Novac

7 pitanjima intervjua za intervju za posao sa kukavicom traže stvarni menadžeri