Kako podići netaknutu djecu | BA.centerar.org

Kako podići netaknutu djecu

Kako podići netaknutu djecu

Vaše dijete je jasno savršen anđeo... Dok ide psiho sredinom Toys "R" Us zahtijevajući Dora ranac Ovog momenta.

Prije nego što podnese ostavku sebe doživotnu podizanja malo Veruka Salt, duboko udahnite i pročitajte je suprotno Razmažena: Podizanje Deca koja su osnovana, velikodušan i Smart O Moneyby New York Timesfinancial kolumnist Ron Lieber. Evo, nekoliko naših omiljenih Takeaways iz knjige koja će prilično platiti za sebe.

Demonetizuje the Tooth Fairy

Novčanicu ispod jastuka je tako 1984. Ovih dana, zub vila računa za inflaciju, ostavljajući $ 4.36, u prosjeku. Ali djecu govoriti, a kada Joey dobiva 20 $ račun, vaš Tyke može očekivati ​​isto. Lieber podstiče roditelje da se ne igraju podudaranje igra. Umjesto toga, budite kreativni uručivanjem od međunarodnih ili zlatnika dolara, ili ostavljajući mali poklon kao što je mama-kolače.

Nix kasicu

Bacanje sve pare vaše dijete u jednu lonac, teško je pratiti i lako provesti. Umjesto toga, razbiti ga u tri kontejneri sa oznakom "provesti", "save" i "dati" - kojim se uvodi ideju budžeta. Neki roditelji čak stvoriti poticaj da sačuvate podudaranje iznos skloni, sve dok stoji netaknut za određenu količinu vremena. Mislite o tome kao 401 (k) junior.

Ne plaćaju Chores

Džeparac nije zarada. Deca treba da se bacanje u pomoći porodici, jer to je ono što porodice rade. Ako vaš Između takmičenja ovo, napunite joj ide Uber ocijeniti sljedeći put joj treba prevoz do centra. Poenta džeparac, s druge strane, je naučiti djecu howmoney radova. Krenuti sa 50 centi na $ 1 nedeljno za djecu ispod 10, a zatim dati malu povišicu na svakom rođendan.

Naučite ih o nekim stvarima

Usaditi u svoju djecu na zahvalnost za društvene odnose nad stvarima. To znači da ohrabruje vaše malo dijete da svoja omiljena igračka kamion ili davanje djecu iskustvena - radije nego fizičko - poklone.

Nagrada poduzetništvo

Ako Bobby volonteri oprati Honda, platiti mu ono što bi inače provesti u autopraonici. Ako vaš 5-godišnjak želi da isječak kupone za smetlar lov namirnicama-store, neka zadrži razliku u štednju. Ćete imati poslovno-pamet dodavai na rukama ni u vremenu.

Stop Podna Money Talk

Vela finansije u tajnosti uči samo djecu da je novac tabu. Sljedeći put malo Lucy traži još Shopkins PLAY SET joj ne iščetkajte sa "To je previše novca." Umjesto toga, objasni šta je još 20 $ mogao da kupi. Obraćajući gdje platu ide-hipoteka, trgovine račune, tenisa - pokazuje svoju djecu da je biti financijski pametan razlikuje od toga da je veliki stari zloći.

Povezane vijesti


Post Novac

6 Gotov novac greške dosta svako čini

Post Novac

6 poteza koje svaka žena treba napraviti do 40 godina

Post Novac

5 tajni žena koje vole svoj posao

Post Novac

Evo koliko će svima u životu učiniti ovu prazničnu sezonu

Post Novac

9 divno uspješnih ljudi koji nikada nisu završili fakultet

Post Novac

6 najboljih saveta za svakodnevnu uštedu

Post Novac

Kako čikaka čine 47k EUR stvarno živi

Post Novac

Ove će biti najtraženije poslove 2030. godine, prema istraživanjima

Post Novac

7 stvari koje se uvek prodaju u septembru

Post Novac

5 pametnih načina ulaganja 1.000 EUR

Post Novac

9 poreskih olakšica treba da znaju svaki vlasnici kuće

Post Novac

5 Čikago žene dele svoje najveće radne greške (kako biste ih izbjegli)