Kako posjetiti Pariz bez potrošnje milion dolara | BA.centerar.org

Kako posjetiti Pariz bez potrošnje milion dolara

Kako posjetiti Pariz bez potrošnje milion dolara

Je t'aime, Pariz... Samo ako bi bilo lakše da se to uradi na jeftino. Dobra vijest: Malo potrošnje kreativnosti (i arondismanu praćenje tragova) ide dug put. Evo, sedam načina da sačuvate velike na vaše sljedeće putovanje u Grad svetlosti.

Janemill / Getty Images

Ostanite u Bastilji ili Montmartre za bolje stope Airbnb

Naravno, Saint-Germain-des-Prés je lijep-i centralnog ali možete dobiti mnogo bolje stopa ako ostanete negdje na periferiji grada. Bastilja i Montmartre i dalje nude sve suštinski Parizu stvari (prilično krovovima! Ukusan baget!), Ali tvoj smještaj, kao što je ova-bedroomor ovaj studio, ne moraju da raznese cijelu putovanje budžet. (Umjesto toga, možete očekivati ​​da će platiti $ 50 do $ 100 po noći.)

Tristanbm / Getty Images

.ili Travel u van sezone ako volite Hotel

Visoka sezona u Parizu je maja do kraja ljeta, pa ako datume su fleksibilni, na odmoru u kasnu jesen / početkom zime gotovo garantira da ćete biti u mogućnosti naći mnogo pristupačne stopa. Opet, odlučite se za butik hotela na vanjskim rubovima postići bolji dogovor. (Na primjer, Hotel Paradisis razumnim cijenama, divan i super blizu Gare du Nord.)

Halbergman / Getty Images

Kupiti Metro Ulaznice u Bulk

Taksi dodati gore, da ne govorimo o metrou Parizu će vas gdje god vam je potrebno ići. Ali ako ćeš uzimati sve po gradu iz Tour Eiffel na Champs-Élysées, to je mnogo ekonomičnije kupiti putovanja u rinfuzi. Slučaj u točki: Jedna vožnja će vas koštati 1,90 eura-oko $ 2 u odnosu na deset paket od metro vožnje, koji će vas koštati $ 15. (Hej, čak $ 5 spasio dodaje se.)

AndreyKrav / GettyImages

... I Počastite se Paris Museum Pass

Shvatili smo: Izgleda malo turističkom, ali ako planirate da plati svoj put u tonu muzeja ionako-kao što su Louvre i Musée d'Orsay-možda i platiti najveći stopa i spasiti sebe Oodles od gotovinu. Evo kako to radi: Cijena dvodnevne pass (oko $ 50) je dobio pristup na više od 60 muzeja i spomenika u gradu. Ako planirate ići u više od tri muzeja za vrijeme svoje putovanje, idu uz dodavanje. (Još bolje, možeš da preskočite sve linije. A vreme je novac, dušo.)

Olyniteowl / Getty Images

Pick Up Ručak na pijacama poljoprivrednika

Ozbiljno, to je gdje ćete pronaći neke od najbolje ponude na meso i baquettea i fromage. (Kolači, previše). Postoje različita tržišta otvoriti gotovo svakodnevno-samo provjeriti calendarto pronaći one koji se uklapaju u vaš raspored.

AlexKozlov / Getty Images

.Then Jedi otvorenom u jednom od (Mnogi) Parkovi

Područje ispred Tour Eiffel. Luxembourg Gardens. Tuileries. Postoji toliko šarene i trava punjene opcije posute Parizom. Preskočite skupi rezervacija ručak i tote svojim grickalica iz pijaci "umjesto. Ti ćeš biti baš kao i mještani, ali to je i jeftin i jednostavan način da vidite sve znamenitosti.

Twenty20

Naručite vina

Da, najbolji dio o Parizu je to, u većini mesta, vino je najjeftiniji stvar na meniju. Čaša crvenih ili ružičaste će vas koštati $ 4 do $ 5, u odnosu na skupe koktele ili uvezena piva. Dakle, dobra santé (aka Cheers!).

Povezane vijesti


Post Novac

4 najbolje kreditne kartice za ljude koji ozbiljno vole bodove po kreditnim karticama

Post Novac

8 novčanih rezolucija koje treba napraviti (i zapravo zadržati) 2018

Post Novac

Najbolja karijera za vašeg šefa

Post Novac

7 parovi treba da imaju sve parove

Post Novac

6 savjeta za dobijanje najboljih ponuda za crni petak

Post Novac

5 dobrotvornih donacija koje niste znali su odbijene od poreza

Post Novac

7 stvari koje radite pogrešno kada tražite povišicu

Post Novac

Samo tri puta za prenos bilansa kreditne kartice

Post Novac

7 Greške ATM-a koje možete napraviti

Post Novac

9 načina da uštedite novac na računu za električnu energiju

Post Novac

Kako žena iz New Yorka, koja iznosi 95.000 EUR, troši svoj novac

Post Novac

5 načina za pronalaženje mentora (koji se ne osećaju potpuno neugodno)