Kako raditi od kuće bez gubitka uma (ili vašeg posla) | BA.centerar.org

Kako raditi od kuće bez gubitka uma (ili vašeg posla)

Kako raditi od kuće bez gubitka uma (ili vašeg posla)

Ahh, pj je cijeli dan, svoj privatni kuhinju i savršenu količinu AC. Rad od kuće je u osnovi živi san, zar ne? Plus, uz sve to vrijeme da si uštede na vašem putuje ćete konačno moći da napiše svoj roman / re-organizirati svoj ormar / dobiti šest-paket. Ali istina je da rade na daljinu bez odlaska potpuno promiješati-lud (ili još gore, dobiti otkaz) zahtijeva organizaciju, disciplinu i nekoliko pametnih trikova. Unesite ovih osam radno-from-home savete koji će vam pomoći da uspjeti kao šef (istovremeno impresionirao tvoj šef).

Julia_Sudnitskaya / Getty Images

Napraviti posebnu Office Space

To je primamljivo da ostanu u krevetu sa laptopom cijeli dan, ali vjeruj nam: Ti ćeš biti mnogo produktivniji ako imate predanog rada području. Očigledno preuređenom potkrovlje sa otvorenim pogledom bi bilo idealno, ali čak i kuhinjskom stolu će učiniti trik. (Ali definitivno razmetanje na ergonomski office chair. Vaša leđa i vrat će vam zahvaliti.)

Izusek / Getty Images

Set Radno vrijeme

Samo zato što si smanjenje na vrijeme odlaska na posao ne znači da možete spavati u do podneva. Ne tako zabavne stvari: Možete zapravo dobiti toomuch zatvoriti oči, koje se nadovezuje na čitav niz zdravstvenih problema (očito postaje jedan sat ili dva na vikend se ne računa). Držite tijelo sat pod kontrolom držeći se normalnom rasporedu radnog vremena što je više moguće.

Twenty20

Obući se

U svakom slučaju, zamijeniti pete za nešto udobnije. Ali korak dalje od trenerku. Radiš, sjećaš se? Nije Netflix i hlađenje. U stvari, nauka nam govori da bi stavljanje na više formalne ruhu povećava samopouzdanje, a može čak i povećati apstraktno mišljenje (tj "širu sliku" perspektive to je tipično među liderima i direktorima). Pretpostavljam da je to zbog toga zovu dressing za uspjeh.

Twenty20

Da li rad, a ne Chores

Počinje sa samo brzo veša... I prije nego što ti to znaš, ti si proveo cijeli dan odleđivanje zamrzivača i boja koordinaciju policu. Učini sebi uslugu i sačuvati sve i sve aktivnosti koje nisu u vezi sa poslom za večeras ili vikend. Ili hej, sačuvajte je za djecu-istraživanje sa Univerziteta Mississippishows da djeca koja rade poslove prerasti u uspješne odrasle. Žiri je još nešto o prednostima ostavljajući sve poslove u domaćinstvu sa svojim partnerom.

DragonImages / Getty Images

Take Breaks

Korak dalje od ekrana računara za neke svježem zraku svakih par sati, čak i ako je to samo brzo putovanje na vašem lokalnom kafiću. Zaobilazeći ured politika je lijepo, ali nemojte potcenjivati ​​važnost dnevne ljudske interakcije (i ne, gledanje Ellen se ne računa). Za ruku pomoći, pogledajte besplatne aplikacije poput Stand Up !, koji vas ohrabruje da češće protegnuti noge, ili Focus Keeper, koji će zakazati u mini mozgu pauza.

Dean Mitchell / Getty Images

Postaviti ciljeve

Bez menadžera oko na check-in na vaš napredak, postavljanje neke dugoročne i kratkoročne ciljeve za sebe je ključ. Ne samo da će ovo pomoći da budete produktivniji, ali to je također odličan način da se osigura da vaša karijera se kreće u pravom smjeru. (I to je, naravno.) Svaki dan započnite sa listom zadataka (pokušati Ivy Lee Način kako bi se povećala efikasnost) i zakazati sastanak napredak sa sobom jednom mjesečno za dugoročne ciljeve.

Twenty20

Snack Smart

Čuvajte se mamac doma frižider. Nema ništa loše u zastajući rad prezalogajiš, ali ako ne bi proždrijeti pola litre sladoleda u kancelariji, onda ne radi to kod kuće. Umjesto toga, držati izbor zdravih ugriza na standbyfor kada žudi užinu.

Asbe / Getty Images

Ostavite Rad u kancelariji

Jedna od prednosti rada od kuće je fleksibilnost, ali pokušati zadržati posao i zadovoljstvo kao odvojene moguće. To znači gašenje računara i sređivanja vaš radni prostor na kraju dana. To je od vitalnog značaja za svoj razum, ali i izbjegava bilo koji potencijalni vino izlivanja o važnim dokumentima. Živjeli, radiš-od-home mogul, ti.

Povezane vijesti


Post Novac

5 stvari koje uvek idu na prodaju u oktobru

Post Novac

9 načina za ocjenu jeftinijih hotelskih soba

Post Novac

Kako podići netaknutu djecu

Post Novac

Najbolja karijera za tvoj horoskopski znak

Post Novac

5 razgovora koje morate imati s roditeljima o novcu

Post Novac

Kako sačuvati 1.000 EUR ovog leta (i još uvijek idite na odmor)

Post Novac

5 Čikago žene dele svoje najveće radne greške (kako biste ih izbjegli)

Post Novac

8 sneaky načina da postignete bolji ugovor na iznajmljivanju automobila

Post Novac

Splurge ili scrimp: Kuhinjski alati

Post Novac

8 stvari koje prvi put kupuju kuće nikad ne shvataju

Post Novac

6 pametnih preduzetnika o tome kako su počeli

Post Novac

11 kompanija Perks, koja u osnovi dodaje novac u džep