Kako stvarno živi profesor u Los Angelesu koji iznosi 61k EUR (i podržava njenog muža) | BA.centerar.org

Kako stvarno živi profesor u Los Angelesu koji iznosi 61k EUR (i podržava njenog muža)

Kako stvarno živi profesor u Los Angelesu koji iznosi 61k EUR (i podržava njenog muža)

To nije lako pratiti svaki dolar koji zaradite (i provesti, uh). Zato što mi tražimo pravi dame širom zemlje da dijele detalje svoje navike potrošnje tokom mjesec dana. Ovaj put, pratili smo 35-godišnji srednje škole učitelj koji radi u Los Angelesu i podržava njen muž s punim radnim vremenom. (On je ratni vojni invalid.) Evo, kako provode-i spasiti-svaki mjesec.

Njena godišnja zarada: $ 61,000Her Prosečna mesečna Take-Home Pay: $ 3,500 (nakon poreza i medicinske / penzije odbitaka) svom godišnjem invalidsku penziju: $ 1.300 (ne oporezuje)

Najam $ 1,800. Živimo u 2-sobni stan na odličnoj, prohodan susjedstvu. To je oko 620 kvadratnih metara.

Komunalne $ 75. Plaćamo samo za naš račun za struju, koji varira. (To može ići do $ 135 u ljeto, ali ostaje na $ 75 oktobra do maja.)

Transport $ 450. Ovo pokriva troškove plina, održavanje i osiguranje i registracija za moj automobil i motocikl mog muža. On rijetko ima potrebu da ide bilo gdje izvan grada, tako da on koristi motocikl da se gdje je treba ići, a ne auto. To rezultira u hugesavings za nas na gore navedene troškove.

Duga 200 $. Ovo ide u pravcu plaćanja studentski kredit mog muža. Kada smo dobili naš povratak poreza u februaru sledeće godine, to će biti u potpunosti isplatilo! Nakon toga bih da počnem ulagati novac smo potrošnja na studentske kredite u fond izvršiti uplatu na dole na novi auto. Moja vožnja je 60 milja povratno putovanje dnevno ponekad više-i mog trenutnog vozila je 13 godina i ima 215.000 milja na njemu.

Ušteda $ 300. Mi smo prilično odustali od ideje ikad ima imovinu u ovoj državi, osim ako jedan od nas je iznenađenje dobitnik masovnog nasljeđivanja od nekog nikad nismo upoznali. Upravo sada, bilo bi gotovo nemoguće spasiti dovoljno za učešće andpay najam na našem području, gdje kuće 2-sobni idu za bilo gdje od $ 750K do 1 milion $. Možemo na kraju biti u stanju da spasi dovoljno da se povuče u drugoj državi u kojoj će naši penziju dolara ide dalje i imovine je jeftiniji, ali mi smo sadržaj iznajmiti za sada. To također znači da svaki dom popravke su problem nekog drugog.

Roth IRA $ 100. Kao što sam izgraditi moje godine sa školskog okruga, moj prihod će se povećati godišnje. Na kraju, želim koristiti taj dodatni novac na max moju IRA doprinos. Takođe sam platiti u mirovinski fond, ali ko zna da li će i dalje biti otapala kada sam ga okolo zapravo je potrebno 25 godina od sada.

Medicinski $ 0. Medicinski Moj muž je pokriveno VA i imam HMO kroz školski distrikt koji se automatski odbija od moje plate. Nemamo djecu-i planiraju da to tako i ostane. U stvari, moj muž dobio vazektomiju kroz VA, koji također pomaže u smanjenju moje medicinske troškove. (Nema više kontrole rađanja recept ovdje.)

Home Supplies and Personal Care 200 $. Moj suprug ide u frizer na 20 $ po komadu svaki mjesec i ja obično šišao svaka tri mjeseca, a na kraju se troši oko 45 $ svaki put, koji radi od oko 15 $ mjesečno. (Ne dobijem moju kosu u boji.) Ostatak novca ide u svakodnevne predmete što nam treba. Stvari kao što su sapun, šampon, britve, toaletni papir, sredstva za čišćenje-iako radimo većina naših čišćenje sa bijelim octom i sodom bikarbonom ovih dana.

Namirnice $ 510. Stavili smo skoro sve naše troškove domaćinstva na kreditne kartice s nagradnim bodovima: triple za namirnice, na primjer. Plaćamo cijelu grafičku karticu na kraju mjeseca i iskupi one bodove za poklon kartice kino, što nam pomaže da održimo zabavu budžet niskim bez osjećaj kao najdosadniji ljudi na svijetu. Također smo platiti 10 $ mjesečno za članstvo u Costco.

Odjeća $ 40. Nedavno sam kupio novu haljinu na Target, ali iskreno ne sjećam se kada sam zadnji put kupio novu odjeću u bilo velike količine. To je verovatno prije tri godine. Moja težina ne osciliraju puno, a od predajem u srednjoj školi, ne mogu izvući s poslovnim casual odjeću većinu dana.

Poklona i dobrotvorne donacije $ 50. I postavite ovu stranu svaki mjesec za rođendane i donacija, ali ne uvijek koriste. Moji roditelji i sestre svi imaju rođendana roku od mjesec dana jedan od drugog, tako da je većina da bude proveo sve odjednom. Ponekad idemo tamo na ovaj budžet ako postoji niz uzroka koje smatramo da bi trebalo da doniraju.

Teretana članstvo $ 65. Ovo pokriva troškove za mog muža. Ja više nemam članstvo teretanu jer sam pokrenuti izvan kada što je vrijeme je dobro, većinu dana u SoCal. Ja ću morati zamijeniti moje patike i šorc uskoro ipak!

Laundromat i hemijsko čišćenje $ 30. Suve čišćenje je uglavnom odijela mog supruga, jer on se dešava na razgovor za posao u posljednje vrijeme. Ja uglavnom ne kupuju ništa ne mogu baciti u stroj za pranje rublja, jer sam lijen.

Kućni ljubimci $ 25. Imamo mačka, tako da kupujemo legla i hrane oko svaki drugi mjesec. On je zatvoreni mačka, a mi da ga odvedem veterinaru o jednom godišnje za pregled, ali sve u svemu on nema nikakve zdravstvene probleme i da nas ne košta mnogo.

Eating Out $ 400. Ovo pokriva troškove restorana brze hrane, kave i odlazak u kafiće tokom mjeseca.

Profesionalni Članarina $ 15. Ovo pokriva troškove profesionalne organizacije članstva koji su neophodni za moj rad.

Putovati $ 150 ili šta je ostalo više ako postoje nepredviđene troškove za mjesec dana. Izlazak iz grada na nedeljno tokom ljetnog odmora je ono radujem se cele godine. Putovanje je nešto što radije potrošiti novac na sada kada smo mladi i dovoljno zdrav da uživaju rade stvari poput ronjenje na dah u blizini obale Aljaske ili planinarenje Grand Canyon.

Mobilne telefonije i interneta $ 120. Ovo pokriva troškove dvije linije na odvojenim nosačima, plus internet za naš stan. Oboje smo dobili osloboditi naše iPhone i uključen u bazu nivou Android pametnih telefona i ja sam izabrao nosilac (Republika Wireless) s vrlo niskim troškovima, jer mi ne treba veliku količinu podataka.

Zabava $ 125. To se prvenstveno odnosi Kindle knjige, povremeno koncert i naš akvarijum članstvo. Također, Netflix i Amazon Prime. Izdvojilo smo naše usluge i otarasila kabla i naše fiksne, tako da plaćamo samo za internetsku vezu sada.

Wild-Card Splurge $ 170. Splurged smo na prijemu u lokalnom muzičkom festivalu-karte su $ 70, završili smo kupnje festival hrane (oko $ 50) i sam dobio kane ruke tetovirane (još $ 50).

Povezane vijesti


Post Novac

7 stvari koje se uvek prodaju u aprilu

Post Novac

Da li je stvarno pametno da se pridružite finansijama sa svojim partnerom?

Post Novac

Kako čikaka čine 47k EUR stvarno živi

Post Novac

7 načina da izađete iz radne rute

Post Novac

Koliko se savladati u nezgodnim situacijama

Post Novac

8 radnih mesta u zahtevu i koliko plate

Post Novac

Top 6 novca naglašava (i kako da se zaustavi od njih)

Post Novac

8 najvećih radnih trendova za 2018

Post Novac

5 greške koje biste mogli tajno raditi na poslu

Post Novac

Cela hrana, trgovac Joes, Aldi: Ovde su sve kupovine koje trebate znati

Post Novac

Vodič za Bitcoin: Sve što vam treba znati o kriptocurrency-u koja uzima oštar svet

Post Novac

6 savjeta za dobijanje najboljih ponuda za crni petak