Kako žena iz Bostona čini 65 k EUR stvarno živi | BA.centerar.org

Kako žena iz Bostona čini 65 k EUR stvarno živi

Kako žena iz Bostona čini 65 k EUR stvarno živi

Čak i ako izbalansirati svoj bankovni račun na regularnoj, oseća nemoguće pratiti gdje svaki dolar zaradio ide. Zato što mi tražimo pravi žene širom zemlje da dijele detalje svoje navike potrošnje tokom mjesec dana. Sledeći, govorimo sa nedavno udala menadžer 27-godišnji račun koji rade u Tech u području Bostona. (Jesmo li spomenuti da je i student sa skraćenim radnim vremenom i ona i njen muž upravo kupio svoju prvu kuću?) U nastavku pročitajte više o tome kako ona provodi u gotovini.

Njena Godišnji Plaća: $ 65,000 (plus, Komisija $ 165 do $ 1,600 mjesečno zasnovana na učinku) njen Prosečna mesečna Take-Home Pay: $ 4,500His Godišnji Plaća: $ 100,000His Prosečna mesečna Take-Home Pay: $ 9.000 (Njegov rad je komisija na bazi , tako da mu je take-home plate varira.)

Hipoteka $ 1,181. Ukupan trošak mjesečno je $ 2.362. Sve u svemu, delimo sve dijelimo kroz sredinu. Moj muž ima veći komisija jastuk od mene, tako da je plaća kako bi se osiguralo da nismo kasno i onda sam ga vratiti.

Privatne kuće i popravke $ 1,000. Preselili smo se u staroj kući koja je prevrnuo, tako da se očekuje da imamo veoma mali troškovi renoviranja. Međutim, imali smo puno neočekivanih pitanja. Na primjer, mi je ponestalo propan na dan dva u pokretu, naše cijevi zamrznula na tri dana, imali smo točenje vode iz zidova mjesec dana kasnije iz nepravilne instalacije. Lista se nastavlja. Mi smo definitivno spasio mnogo radeći stvari sami (moj muž je jako zgodan) i određivanje prioriteta ono što nam je potrebno da uradim sada. Također smo spusti manji kapara kada smo kupili naš dom i držao jastuk od 10.000 $, što smo mislili da ćemo staviti prema dekor i zabava poboljšanja. Jednog dana, kada imamo više novca, mi ćemo učiniti "bi bilo lijepo da to" renoviranja.

Home Decor 100 $. Otkako smo preselili smo "proveli" oko $ 5,000 opremanje naše mjesto, ali mnogo toga se finansira. Na primjer, Jordan je Furnitureoffers pet godina, nula posto financiranja na kupovinu. Također smo spasili poklon kartica koje su dobili na našu svadbu, što je pomoglo puno. Ipak, postavljanje budžet mjesečno je bilo važno. Uvijek sam se u nevolje na mjestima kao što su HomeGoods, gde je sve tako jeftino. Najteža stvar o kupovini dom je da odmah želite da ga popuni i da izgleda kao Pinterest odbor pred prijateljima doći ali to je nevjerojatno skupo.

Komunalne $ 125. Ukupan trošak je 250 $ za nas dvoje, ali to varira u zavisnosti od toga koliko propan koristimo. Voleli bi da se preseli u solarne u nekom trenutku, ali ne mogu priuštiti trošak up-front odmah.

Prijevoz 200 $. Oboje smo voziti na posao, tako da je ovaj novac ide prema gasa. (400 smo budžet oko $ ukupno samo da budemo sigurni.) Ni jedan od naših automobila posebno su štedljivi, i svako od nas potroši između dva do tri sata dnevno razmjena stanovništva, tako da punimo barem jednom tjedno.

Duga 500 $. Srećom, niko od nas ima neki dug kreditne kartice, ali imam oko 40.000 $ u studentske kredite. Ja sam u školi, tako da tehnički to su u odlaganje, što pomaže. Ja platiti oko 400 $ mjesec dana prema tom i drugi $ 100 ide prema mom auto kredita.

Ušteda $ 0. Na žalost, ništa sada. Pokušavam da plati niz moj kredit što brže mogu i držati glavu iznad vode.

Njega kose $ 250. Ali, ja sam poznat da se šest mjeseci bez frizura ili boja jednostavno zato što ne mogu priuštiti da odustane od nekoliko stotina dolara na sebi.

401 (k) $ 450. Ovo dolazi direktno iz moje plate.

Namirnice $ 300. Mi budžet oko 150 $ nedeljno, tako da je ukupna proveo između nas dvoje je $ 600.

Medicinske troškove $ 125. Ovo pokriva mjesečno osiguranje i copays.

Odjeća $ 0. Ne mogu se sjetiti kada sam zadnji put išli u kupovinu bez određenog događaja da ide u. Kada imam razlog da kupuju na primer, veliki put, rade odjeću za novi posao, itd-bicu potroši između $ 300 do 500 $.

Pet Care $ 375. (Ukupno proveo je $ 750.) O moj bože, allof naš novac ide na brigu našeg psa. On je laboratoriju i on jede sve, tako da smo potrošiti puno vremena kod veterinara, koji nas može pokrenuti $ 65 do $ 750. (To je bio posebno loš dan.) Smo potrošiti oko 45 $ mesečno na njegovom osiguranju, $ 50 mjesec dana na hranu, a oko 30 $ mesečno na poslastice i igračke. (On ih je tako brzo uništava.) Također smo potrošiti 400 $ mesečno na dnevni boravak i poznato je da potrošiti dodatni novac na stvari kao što su grooming i leptir-mašne. Samo gledajući ovih troškova sada čini da se osećam kao da ću imati napad panike oko toga koliko trošimo na njega!

Pokloni $ 100. Kupujemo samo za naše uže porodice, jedni druge i prijateljima kada imaju svadbe ili velikih događaja. (Na primjer, kupili su kuću ili dobio promociju.) U prosjeku, trošimo 50 $ za prijatelje, $ 100 za članove porodice i bilo gdje od 200 do $ 500 $ jedni na druge za nešto kao što je Božić.

Poneti $ 400. Ja potrošiti oko 100 (dnevno 10 $) $ nedeljno između ručak na poslu, Starbucks i dobivanje večeru i grickalice tokom klase. Moj suprug i ja također imaju tendenciju da se brze hrane jednom vikend.

Date Night $ 0. Mi smo vrlo rijetko izlaze na večeru-možda nekoliko puta godišnje. Kada radimo, trošimo oko 150 $ do $ 200, ali smo skloni da naručiti u više nego što smo izaći zbog psa. Kao rezultat toga, trošimo oko 30 $ na poneti vikenda.

Putuje 500 $. Imamo puno putovanja dolazi, ali smo držali ga uglavnom Stateside zadržati svakog pojedinca puta jeftiniji. 500 $ pokriva moje avionske karte i pola hotel, onda ćemo budžet $ 100 na dan za sve što radimo.

Cell Phone $ 50. Moj suprug i ja smo se na obiteljskom planu sa svojom porodicom. Svako od nas doprinese 50 $ mesečno na to.

Zabava $ 20. Ovo je moja polovina troškova za pokrivanje naših Netflix, Spotify Premium i Audible računa. (Trošimo $ 40 ukupno mjesec dana.)

Vino $ 75. (Ukupno potrošio je 150 $). Trudim se da ne ikada potrošiti više od 10 $ po boci. Idem do 13 $, ako znam da je za večeru. Mi smo u fazi u životu, gdje smo skloni da imamo ljude preko puno vina i aplikacije (kao što je fensi sirevi) ili čak večeru, pa vino je uvijek uključen.

Dobrotvorne Davanje $ 25. Redovna potrošnja na ovo sada, ali ja ću donirati uzrok prijatelja kada je moguće.

Neočekivani trošak Mjesec $ 114. Naša pas je bio bolestan bez ikakvog razloga cijeli dan u nedjelju. Veterinar je bio zatvoren, pa smo morali da ga odvedu u hitnu veterinara. Zakon je $ 479, ali osiguranje pokriveno $ 251 za to. Delimo ostatak.

Wild-Card Splurge $ 150. Bila mi je potrebna nova pranje lice i šminke, pa udario sam Sephora. Volim da se pretvarati da je investicija u mojoj koži.

Želim da se pomoću (anonimno) u ovoj koloni za PureWow? E-mail [email protected]

Povezane vijesti


Post Novac

6 znakova koji su vam potrebni za promjenu karijere

Post Novac

9 načina da štedite još više novca na Amazon

Post Novac

Evo šta bi izgledalo budžet za vjenčanje 25k EUR

Post Novac

8 puta treba tražiti povraćaj novca (i šta to reći)

Post Novac

7 aplikacija za brzu hranu koja vas nagrađuju besplatnom hranom

Post Novac

Splurge ili scrimp: Kuhinjski alati

Post Novac

8 radnih mesta u zahtevu i koliko plate

Post Novac

Kako da pogoršate svoje finansije u 32 jednostavna koraka

Post Novac

Kako podići netaknutu djecu

Post Novac

Kako stvarno živi profesor u Los Angelesu koji iznosi 61k EUR (i podržava njenog muža)

Post Novac

5 kreativnih načina da napravite dodatni novac (bez tona napora)

Post Novac

Koji četvrti u Čikagu imaju najbolje ponude za iznajmljivanje?