Kako žena iz Minnesote koji zarađuje 107 k EUR stvarno živi | BA.centerar.org

Kako žena iz Minnesote koji zarađuje 107 k EUR stvarno živi

Kako žena iz Minnesote koji zarađuje 107 k EUR stvarno živi

Naravno, znate točno koliko dobiva direktnim deponovan u svoj bankovni račun dva puta mjesečno, ali da li znam gdje svaki dolar ide? Mi tražimo pravi radnice za praćenje bitne stvari detaljima svoje navike potrošnje tokom mjesec dana. Ovaj put, malo smo sa 28-godišnji viši direktor umjetnosti, koja živi sa svojim verenikom u Minneapolis, Minnesota. Zavirite u kako ona provodi-i štedi-nju gotovinu.

Njena Godišnji Plaća: $ 97,000 (plus $ 10,000 od honorarni rad) njen Mjesečna Take-Home Pay: $ 4.820 (nakon što je njen 401 (k) prije oporezivanja odbitak) njen Slobodni Take-Home Pay: $ 330 Njegov godišnji Plaća: $ 90,000His Mjesečna Take-Home Pay: $ 4,800 (nakon što je 401 (k) prije oporezivanja odbitak)

Mjesečnih troškova:

Najam $ 775. Živim sa verenikom i mi podijeliti $ 1,550 najam kroz sredinu. Naša financije nisu u kombinaciji tako da smo zapravo koristimo Venmo puno za slanje jedni drugima novac za troškove domaćinstva kao što su najam i namirnice.

Komunalne $ 105. Ovo je moja polovina kabla, struje i plina račune.

Cell Phone $ 125. Ja sam i dalje na planu porodice, ali ne zadugo. (To je ono što se događa kad se udala!)

401 (k) $ 600. I automatski oduzeti ovo prije oporezivanja, tako da nije uključen u mom mjesečno take-home platiti.

Ušteda $ 1,250. Prije šest mjeseci, mi smo otvoren račun zajedničke uštede za učešće na buduće kuće. Oboje smo automatski doprinose 500 $ na to mjesečno. Takođe sam doprinijeti $ 750 mjesečno za ličnu tečnost ušteda / hitne fond.

Duga 400 $. Moja mjesečna uplata kola.

Side Hustle prihod $ 330. Ovaj prihod bonus dolazi od honorarni posao radim za neprofitne organizacije. Ja obično radim između 15 do 30 dodatnih sati mjesečno, prima oko $ 330, ali upravo sam dobio projekt za redizajn web stranice starog saradnika za $ 2,000. Dakle, to varira mjeseca u mjesec.

Side Hustle Porezi $ 100. Novac koji sam zaradio od honorarni posao ide ravno na moj tekući račun zajedno sa mojim zaradu od moj dan posao. Ali s obzirom da moram platiti porez na novac zarađen-plus 15 posto poreza sam samozapošljavanje imaju poseban tekući račun gdje sam izdvojila 30 posto svakog računa. Ne dirajte taj novac dok sam ga poslati na IRS.

Namirnice $ 175. Ovo je moja polovina našeg $ 350 mjesečno tab trgovina sa potrepštinama. Moj verenik voli kuhati, tako da je dobro potrošen novac. Također smo jesti puno ostataka. On će napraviti velike serije od tjestenine, salate, piletina i tacos i mi ćemo ih zagrijati na poslu sutradan.

Poneti $ 100. Pustio sam sebi ručak se jednom tjedno na poslu-stvari kao sendvič Deli ili Chipotle ali to je to. Mi ćemo povremeno naručiti u za vikend.

Izlazak na večeru $ 350. To uključuje puta kada sam podijeliti račun sa svojim verenikom, kao i vremena kada izađem nezavisno od njega. Ovaj trošak pokriva i hrane i alkohola.

Zabava $ 20. Troškovi Netflix i Spotify Premium.

Njega kose $ 100. Ja sredim kosu četiri puta godišnje i troše $ 50 na rez, $ 150 na ističe i oko 25 $ na proizvode kosu. Ukupno je $ 1.200 godišnje, što razlaže do $ 100 mjesečno.

Fitness $ 150. Ja pripadam butik teretanu to je definitivno na skuplji strani, ali idem četiri do pet puta tjedno, tako da smatram da dobijem vrijedan mog novac.

Odjeća $ 250. Ovo je moja Ahilova peta. U prošlosti, moja potrošnja je bio malo van kontrole u ovoj kategoriji. Nekada sam provesti bilo gdje od $ 300 do $ 700 mjesečno. Volim modu i shopping u cjelini, ali ja se obavezala da će zaista latiti o tome u 2017. I sada shvatiti da se to postigne dugoročne štednje ciljeve poput kapara na kuću-ja ne mogu provesti tako nedopustiv. E sad, ako odem u kupovinu, trudim se da budem siguran da imam diskreciono prihode provesti (na primjer, ako sam pokupio neočekivani slobodni projekta) i da imam stvarne potrebe.

Home Decor 100 $. Svaki drugi mjesec, ja ću pokupiti manje predmete kao umjetnička djela ili biljaka. Mi smo zadovoljni većinu naših namještaja za sada i ne žele kupiti ništa veliki dok ne saznamo koji tip kuće ćemo biti u. U prošlosti, za veće kupovine, otvorili smo kreditne kartice sa 12 mjeseci (i nula kamata) iz West Elm i naredio kauča i stolice kao način da se lako podijeliti te se u mjesečne isplate.

Putovati $ 300. Ovaj trošak varira, ali ove godine, ja sam proveo ukupno $ 3,500 na avionske karte i hotela za odmor na Costa Rica, put do San Franciska i četiri izvan grada vjenčanja. Za pokrivanje ovih troškova, trudim se da prilagoditi moje potrošnje na diskrecione stavke. Ipak, nekoliko mjeseci nalik kada ima obilje vjenčanja-moram da se smanji $ 750 ja obično volim da izdvoji štednje ori pokupiti dodatni posao honorarni.

Pokloni $ 50. Ovaj trošak varira, naravno, ali sa izuzetkom decembra, ja izdvojiti 50 $ mjesečno za poklone i donacije. Imam Google proračunske tablice koje sam postavljen da prati moj budžet i prognoze planiranih troškova u narednih nekoliko mjeseci, previše. Na primjer, ja znam da je u maju, julu, avgustu i oktobru, ja ću trebati kupiti $ 100 svadbeni poklon. To znači da ću morati prilagoditi koliko ja mogu provesti jedem ili na osobnu njegu.

MedicalIt varira. Kontakt dopunjavanja objektiva i $ 25 ko plaća su moji troškovi samo zdravstvenu zaštitu u vezi.

Wild-Card Splurge $ 400. Ovo je bilo za kontaktne leće i ispita-trošak nisam planirao. Ja ću morati da ih naručiti uz plaćanje za moju kontakt s pločicom. Ovaj trošak pokriva objektivi za cijelu godinu, ali to je malo teško progutati. To čini HSA zvuk mog poslodavca prilično privlačan.

Želim da se pomoću (anonimno) u ovoj koloni za PureWow? E-mail [email protected]

Povezane vijesti


Post Novac

11 kompanija Perks, koja u osnovi dodaje novac u džep

Post Novac

Evo spiska svih prodavnica koje nude besplatnu dostavu ovog rođendana

Post Novac

4 najbolje stvari za kupovinu u junu (i 3 stvari koje mogu čekati)

Post Novac

Kako staviti 500 EUR u džep svaki mjesec

Post Novac

4 razloga za iznajmljivanje automobila (i 4 razloga za posedovanje)

Post Novac

10 tajni ljudi koji imaju budžet

Post Novac

6 najboljih radnih mesta za rad od kuće

Post Novac

10 zbunjujuća objašnjenja o poreskim obrascima

Post Novac

6 savjeta za dobijanje najboljih ponuda za crni petak

Post Novac

To je i donacija odmora

Post Novac

Kako da pogoršate svoje finansije u 32 jednostavna koraka

Post Novac

Kako dodati 5.000 evra vašoj uštedi do kraja godine