Kako žena koja ulaže 48k EUR troši svoj novac | BA.centerar.org

Kako žena koja ulaže 48k EUR troši svoj novac

Kako žena koja ulaže 48k EUR troši svoj novac

Budžetiranje nije lako, što je razlog zašto mi tražimo pravi zaposlene žene da razbije kako distribuirati svoje dolara tokom mjesec dana. Prvo, imamo u braku 33-godišnji mama dva ko radi kao digitalni inicijative bibliotekar u području Bostona. U nastavku pročitajte sve načine ona provodi u gotovini.

Godišnja zarada: $ 48,000Her mužić plata: $ 90,000Joint uzeti-home platiti svaki mjesec: $ 7.860

Mjesečnih troškova:

Hipoteka plaćanja $ 1.520. Obojica smo čip u da pokrije troškove ovoga.

401 (K) $ 157 u prosjeku.

Dug $ 1,100. Oboje smo išli u grad školu dok je živio u skup grad i zaradila potrošača dug na vrhu naše studentskih kredita. Sa dvoje djece u dnevni boravak, to je sada još teže otplatiti dug, ali smo odlučni i fokusiran na to - moj muž još više od mene.

Transport $ 420. Ovo pokriva troškove šine prigradskim za mog muža i plina troškove za mene. Imam oko deset milja mijenjati između rada i dnevni boravak, što nije loše. Imamo dva prilično starih automobila, i osiguranje nas pokreće 100 $ mjesečno.

Njega kose $ 60. Ja se šišao jedanput svaka tri do četiri mjeseca i potrošiti oko 180 $ svaki sastanak, koji razlaže na oko 60 $ mjesečno. Kosa proizvodi su prilično oskudni ovih dana. Bilo koji šampon kupujemo je uključena u troškove trgovina sa potrepštinama.

Namirnice 500 $. Iako smo se skoro sve naše obroke kod kuće, kupujemo mnogo organskih proizvoda i hrane. Tu smo izabrali da "razmetanje".

Medicinske $ 400 (sa $ 3,000 odbitna). Ja sam bio u mogućnosti da se upišu na račun zdravlja štednje, što pomaže jer sam u stanju staviti pretporeznih novac ka da odbijaju. To je nevjerojatno skupo, ali pristup dobre medicinske njege je važnije od novca u ovom trenutku.

Child Care $ 1,200. Ovo je trošak odmah za moje 2-godišnjeg, koji je u puno radno vrijeme za dnevni boravak. Mojih 5 mjeseci stara će biti kod kuće sa roditeljima do oktobra, koja nas štedi tonu novca. Jednom kada naša beba počinje dnevni boravak, naše troškove za brigu o djeci će se na oko 2.000 $ mjesečno.

Odjeća $ 100. Ovo uključuje kombinaciju impuls kupuje, Duds poseban događaj i odjeće za djecu. Imamo budžetska stavka za odjeću, ali ponekad moramo preći. Koji je znao kupaće kostime je bila jako skupa?

Poneti $ 40. Ovo pokriva troškove picu ili nešto drugo o dva puta mjesečno. To je spasilac - i razmetanje - kad smo super-iscrpljena!

Date Night $ 50. Mi nemamo redovan izlazak upravo sada, ali to je trošak koji smo budžet za jednom mjesečno, tako da imamo "novca u banci" za veliki datum noći ili godišnjice.

Putovati $ 0. Mi nismo bili na odmoru u gotovo četiri godine!

Cell Phone $ 120. Ovo pokriva mjesečni trošak naše porodice plana.

Zabava $ 150. To uključuje kabel i internet, Netflix i iTunes kupovine. Moraš voljeti one spontane Apple iznajmljivanje filmova za djecu!

Vino $ 40. Mi smo veliki ljubitelji Whole Foods "Tri želje, što je $ 3 boce.

Wild-Card Splurge 200 $. Ovaj mjesec mi je bio potreban neki novi radnu odjeću, pa sam otišao i utvrđenim oko 200 $. Ali veruj mi da je to rijetkost. Mi smo mnogo više o Toys "R" Us kosilice ovih dana!

Povezane vijesti


Post Novac

Pokrenite sopstveni posao

Post Novac

Ono što 2.500 EUR mesečno dobija u 8 naselja u Dalasu

Post Novac

Najbolji poslovi za ljude koji vole gledati televiziju

Post Novac

10 izvanrednih Odd poslova koja zapravo postoje

Post Novac

7 načina da izađete iz radne rute

Post Novac

Pravi žene na najvećoj finansijskoj lazi koju nikada nisu rekli svojim supružnicima

Post Novac

Evo koliko će svima u životu učiniti ovu prazničnu sezonu

Post Novac

Kako staviti 500 EUR u džep svaki mjesec

Post Novac

5 kreativnih načina da napravite dodatni novac (bez tona napora)

Post Novac

8 načina da se uštedite na odmoru

Post Novac

Kako baciti večeru za večeru za 100 EUR

Post Novac

6 stvari koje se uvek prodaju u maršu