Konačno smo kombinovali naše bankovne račune i evo šta je učinio za naš brak | BA.centerar.org

Konačno smo kombinovali naše bankovne račune i evo šta je učinio za naš brak

Konačno smo kombinovali naše bankovne račune i evo šta je učinio za naš brak

Prije nego što sam se oženio, bio sam nepopustljiv o jednoj stvari: odvojene bankovne račune. Roditelji su me savjetovao drugačije. Tako je i nekoliko prijatelja. Ali moj sada muž i ja smo živjeli zajedno za nekoliko godina unaprijed braka i nikada nije imala problem oslanjajući se na aplikacije kao što su Venmo na kvadrat se o zajedničkim troškove kao svoju polovinu stanarine ili njegovog pola računa kabla. Plus, IMO, to je značilo da bismo mogli nastaviti održavati privid svoje samostalnosti. (On zapravo ne treba da znate koliko sam provesti na J.Crew, zar ne?) Pogrešno. Nakon financijske planer remont naše navike potrošnje, našli smo se mijenja taktiku. Prvi korak: Postavljanje zajednički tekući račun (koji je bez naknade), a zatim zajednički račun štednje (yep, mi smo ranije držali one odvojene, takođe). Također smo otvorili zajedničku kreditnu karticu za gotovo sve slučajne kupovine. Evo kako naš odnos poboljšati.

Twenty20

Zaustavili smo Nikl i Diming jedni druge

Prije nego što u kombinaciji bankovnih računa, Venmo pravio dogovorili da podelimo troškove prilično lako. Ali, to je značilo da je drugi smo stigli kući iz zajedničke večere ili film van, bili smo usmeno tabelarno koliko druga osoba duguje. (Ozbiljno jednom platio moj muž $ 26 za cacio e pepe i čašu vina.) Još jedna prepreka-i uvijek sam bio najgori počinilac u ovom-ako ne plaćaju jedni druge natrag u ovom trenutku, to je lako izgubiti trag ko duguje šta. I znaš šta je emotivno iscrpljujuće? Potrebe da uključujete svaki treći razgovor sa svojim mužem u ekvivalent stavkama prijema. Suština: A zajednički račun znači da, za zajedničke troškove, jednu karticu ide prema dole i jedna transakcija je napravljena, što smanjuje količinu vremena moramo provesti dlaku u jajetu raspravlja račune.

Twenty20

Zapravo smo se držimo potrošnji domaćinstava

Zvuči ludo i neodgovorno, ali kada je novac bio samo moj, mi je bilo potpuno ugodno razbijanje moje budžet za pokrivanje impuls potrošnje-recimo, povratno putovanje avionske karte da posjetite moj najbolji prijatelj iz hira. ( "To je ono što kreditne kartice su za", ja bih reći sebi, ili "Ja ću pokriti razliku sljedećeg mjeseca. To će biti u redu.") Sada, s našim bankovnim računima-i kućni budžet-spojeni, osećam mnogo veću odgovornost kada je u pitanju neplaniranog razmetanje. Slučaj u točki: Hteo sam novi laptop. Kupovina nije bila hitna potreba, ali stari mi je samo bi ga kupio sa kreditnim. Novi ja-sada crtež iz našeg zajedničkog računa-ispruži dok sam dobro čuvaju i proračunom za potrošnjom. (Zdravo, rast.)

Twenty20

Moj dug je postao njegov dug

Potpuno otkrivanje: Prije nego što smo se uzeli, imao sam dosta kreditne kartice duga. (U iznosu od $ 7.000 EEP.) Svakog mjeseca, ja bih promiješati račune-i mog budžeta za smještaj minimalna uplata zbog. Moj suprug je znao o tome, ali on nije obraćao pažnju na moj dug strategije otplate. Ne dok u kombinaciji smo račune. Imao je mali iznos duga, previše, tako da kada smo spojili naš novac, postalo je manje o ispunjavanju minimalnih plaćanja i više o paušalnog iznosa i kako bismo mogli strategiju (i prilagoditi naš budžet domaćinstva) da ga vrati brzo. Bilo je odlično imati jedinstveni front gdje smo koristili naše zajedničke prihode načeo našeg kolektivnog duga, u odnosu na mene ide sam i jedva sastavlja udubljenje uplatom minimum. Cilj? Finansijska nezavisnost, ironično ali je jedini način da se ovaj put je da se udruži.

Twenty20

I Moje putnika postao njegov putnika

Uvijek sam bio bolji čuvar od mog supruga. (Da, čak i bez obzira na moj dug kreditne kartice.) A kada smo spojili naše račune, spojili smo uštede, previše što je za mene bila teška pilula jer bih uvijek vidi da je novac kao moj lični sigurnost net- tu za hitne slučajeve, ali i improvizovane kupovine. Davao pristup supružnik osjetio strašno, ali čim smo to radili, bilo je to pametno. Ide se na to cijelu stvar povjerenja. Kada smo spojili moje ušteđevine sa naše zajedničke štednje (uglavnom vjenčanje gotovina) i ušteđevinu, takođe, izgledalo je kao da je iznenada imao sigurnosnu mrežu za našu zajedničku budućnost. I onaj koji smo mogli rasuti zajedno.

Povezane vijesti


Post Novac

7 načina da smanjite troškove vašeg računa mobilnog telefona

Post Novac

6 stvari koje mi je finansijski planer rekao da sam pogrešio

Post Novac

5 grešaka koje možete napraviti kada podnesete svoje poreze

Post Novac

Pravi žene na najvećoj finansijskoj lazi koju nikada nisu rekli svojim supružnicima

Post Novac

5 savjeta za uštedu novca dok jedete

Post Novac

Evo koliko će svima u životu učiniti ovu prazničnu sezonu

Post Novac

Kako staviti 500 EUR u džep svaki mjesec

Post Novac

Chrissy teigen i druge strašne žene prolaze svoje tajne na ovoj konferenciji u Los Angelesu

Post Novac

8 načina da se uštedite na vašem sledećem odmoru

Post Novac

8 iznenađujućih načina da ne potrošite milion dolara ove praznične sezone

Post Novac

Kako uštedjeti 500 evra za zahvalnicu

Post Novac

3 puta je u redu da razgovarate sa tvrdim brojevima koji finansiraju sa svojim prijateljima