Pokrenite sopstveni posao | BA.centerar.org

Pokrenite sopstveni posao

Pokrenite sopstveni posao

U savršenom svijetu, sva hrana biti sajam certificiranih i organski. Ali, kada imate budžet da odgovori, razmotrite što samo 65 posto sastojke organskog. Na taj način ćete proizvesti zdrav kolač koji ne košta 20 $. 

Da li za istraživanje

Velike su šanse da nemate diplomu u proizvodnji gurmanski Gelato, ali ono što imamo je Internet. Uzmite vremena da analizira kako biznisa divite "to uradio", proučavajući njihove izjave o misiji, saopštenja za javnost i društvenih medija aktivnost (sve obično dostupna preko O nama sekcija na sajtu firme). Jednom kada ste uradili svoj domaći, ne boj se za e-poštu od osnivača i pitati za savjet. Budite originalni, specifična i jezgrovit sa svojim zahtjev. To neće škoditi da ponudi nešto zauzvrat, kao što je Intel koji bi mogli pomoći u njihovom poslovanju. 

Leave Your Logo za profesionalce 

Čak i ako se sviđa Photoshop čarobnjak, smatraju zapošljavanje profesionalni dizajner i brendiranje stručnjak koji može stvoriti logo za vas na način koji predstavlja ono što vaš proizvod zaista predstavlja. Etiketa DIY-tražim lako može zadržati ciljanu publiku od pokušaja tvoje poslastice. Pokušajte Fiverr, a Craigslist poput usluga za kreativno i marketinških gurua.

Mreža, Mreža, Mreža 

Sajmovima, poput Summer Fancy Food Show, su mjesta gdje možete upoznati dobavljačima licem u lice, tako da se mogu formirati jake veze od samog početka. Plus ćete naučiti o tona novih sastojaka - zdravo, Hatch chile paprike - i obim konkurenciju. 

Kupiti u Bulk

Ne, ne mislim samo na Costco. Kontaktiranje dobavljača direktno može dati dodatni popust, pogotovo ako može koordinirati narudžbe sa drugim lokalnim zanatlija. Neki farmeri sada prodati količine male kao pet funti ako posrednika odlaskom pravo na ranč sebe. Nikad ne treba da plaćaju malo, čak i kada eksperimentisanje. 

Da li Math

Ako je vaš san je da stavite džem od jagoda na policama, bolje ti je da imaju najmanje $ 75.000 u banci da pokrije pravne troškove, opremu velikih razmjera i trade-šou štand. Dizajnerski brend sami mogu pokrenuti cool 10.000 $. A proizvodnja malih serija od kuće može vas koštati dosta novca, jer, pored kupovine sve sastojke i ambalaže, moraćete da refurb vaš prostor između propisa zdravstvenih propisa (neke države zahtijevaju sasvim drugu kuhinju ). 

Spread the Word

Stavi na majicu. Ne, stvarno. Tržištu što je više moguće. To znači da borave aktivan na društvenim mrežama, dajući uzorke, a možda čak i naređuje kutiju nalepnice. 

Tehnologija je tvoj prijatelj 

Možete ići lud - da ne spominjemo trošiti tonu vremena - ažuriranja svaki medij obzir socijalne za vaš brend. Krećite socijalne carstvo pametniji sa Hootsuite, društvene medije menadžer koji vam omogućuje da se bave svim računima na jednoj tabli. Bonus: Njegova strana analitika pokazuje svoj društveni ROI s jednostavnim za čitanje grafova podataka. Možda ćete također žele sat par sati sa fotografom hrane i rekvizit stilista da ima slika prilično dovoljno da napusti blogera hrane balavi. 

? Ste oduvek osećao kao kod kuće u kuhinji, a sada kada sam savladali umjetnost granola (? To je sve o miješajući svakih 15 minuta), možda s vremena da ga na viši nivo - ili bar na tržište svog lokalnog farmera.

Dok prodavci što vidite može izgledati kao oni? Ponovno prodaje na odrastao prodaje peći, trgovine specijalitet hrane je manje raiser fond trećeg razreda i više Top Chefmeets Shark Tank. ? Dakle, ako ponovno ne pupoljaka sa gospodinom Wonderful, možda želite pokupiti kopiju Good Food, Great Business: Kako Take Your Artisan hrane Ideja od koncepta do Marketplace.

Ovaj vodič udžbenik nalik, puna korisnih karata i kontrolne liste, je sve samo ne dosadna (u stvari, to nas je prilično gladni). Autor, Susie Wyshak, razgovarali više od 75 stručnjaka hrane-industrije na ono što je potrebno da bude uspješan poduzetnik.

Povezane vijesti


Post Novac

Sofi može pomoći da vam uštedi novac

Post Novac

Najbolja karijera za vašeg šefa

Post Novac

Ono što 2.500 EUR mesečno dobija u 8 naselja u Dalasu

Post Novac

7 neugodnih novčanih momenata i kako ih rešiti

Post Novac

6 cijene koje možete (i trebali) uvijek pregovarati

Post Novac

6 savršenih poslova za ljude koji vole da putuju

Post Novac

Evo šta bi izgledalo budžet za vjenčanje 25k EUR

Post Novac

8 stvari koje prvi put kupuju kuće nikad ne shvataju

Post Novac

6 tajni žena koje uvek promovišu

Post Novac

8 tajni genijalnih štediša

Post Novac

Evo spiska svih prodavnica koje nude besplatnu dostavu ovog rođendana

Post Novac

5 greške koje biste mogli tajno raditi na poslu