Samo tri puta za prenos bilansa kreditne kartice | BA.centerar.org

Samo tri puta za prenos bilansa kreditne kartice

Samo tri puta za prenos bilansa kreditne kartice

Nošenje balans 10.000 $ kreditnu karticu potpuno sranje. Što je još gore: Making ogromne mjesečne uplate samo da ostvarite svoje kamatne stope je toliko visoka da ni ne čineći prokleti trag. Obično, to je put previše-dobar-to-biti ponuda istina balance transfer pojavljuje u pošti. Ali bi trebalo da vas mamac? Pitali smo stručnjake na financijsko planiranje firmi Stash bogatstvo. Evo, tri puta kada ste dobro ide.

TRANSFERA PONUDA je u osnovi bez naknade

Ako kartica nema godišnju naknadu, daje na least12 mjeseci nula posto kamata (tj ćete imati jastuk vremena da plati svoj dug) i ne naplaćuje naknadu za balance transfer, to je vjerojatno dobar ideja za pomicanje svoj dug. NerdWalletis veliki resurs za pronalaženje kartice balance transfer ponude koji će raditi za vas. Na primjer, u ovom trenutku, Chase Slate Carddoesn't naplatiti naknadu za balance transfer ako se preselite svoj dug u prvih 60 dana od otvaranja računa. Ona također nudi nula posto April 15 mjeseci.

TI SI 100 POSTO sigurni da neće propustiti plaćanje

Prilično je jedini razlog za prenos duga, jer znate da imate gotovinu početi plaćati ga. Ako ste zabrinuti (i malo teeny-tiny) da ćete propustiti ni jedan mjesečnog plaćanja, pad. Evo zašto: Nedostaje plaćanje će otkazati posto ponuda nula i odmah ćete se vratiti na plaćanje veći od uobičajene kamatne stope na ravnotežu.

Uradio si matematiku

Jedini način da se zna da li je ponuda balance transfer je isplativ je da sredim neke brojeve (Uh, znamo). Što je najvažnije, morat ćete procijeniti dužinu promotivne April (uz Chase Slate karticu, to je 15 mjeseci), ali i ono koje April skače na ako ne platite isključuje u potpunosti u to vreme. Na primjer, recimo da je u roku od 15 mjeseci, plaćate 500 $ mjesečno whittle niz $ 10,000 stanje na nula posto april Nakon 15 mjeseci, i dalje ćete dugujete $ 2.500 - a vi ćete morati da isplati na redovnim (i potencijalno do neba) kamatne stope na nove kartice.

Povezane vijesti


Post Novac

7 stvari koje se uvek prodaju u julu

Post Novac

5 Čikago žene dele svoje najveće radne greške (kako biste ih izbjegli)

Post Novac

Ove će biti najtraženije poslove 2030. godine, prema istraživanjima

Post Novac

5 jednostavnih načina da se vrate tokom praznika

Post Novac

5 stvari koje treba kupiti u crnom petak (i 5 stvari koje treba preskočiti)

Post Novac

6 stvari koje se uvek prodaju u decembru

Post Novac

Krivično pismo je to i ne

Post Novac

Uštedite novac sa ovim 9 aplikacija

Post Novac

Kako stvarno živi profesor u Los Angelesu koji iznosi 61k EUR (i podržava njenog muža)

Post Novac

7 sneaky načina za uštedu na ljetnom putovanju

Post Novac

4 najbolje stvari za kupovinu u junu (i 3 stvari koje mogu čekati)

Post Novac

9 poreskih olakšica treba da znaju svaki vlasnici kuće