Splurge ili scrimp: Kuhinjski alati | BA.centerar.org

Splurge ili scrimp: Kuhinjski alati

Splurge ili scrimp: Kuhinjski alati

Bilo koja vještina nož moraš ići će trošiti ako ne stežući oštrim nožem. A tupi oštrica ne samo da će vas trapavije već je i opasno. (Ne paprikaš vrijedi prst.) Investirajte u karbon-čelika JA Henckels International Classic 8 "Chef nož ($ 55). To nije jeftin, ali možete pretvarati da si na vrhu Chefnext put si sjeckanje cilantro. Ne zaboravite da zadrži nož oštar prema honovanja to svakih šest mjeseci.

Štedi: Svi ostali noževi

Nemojte da nas pogrešno, oštre noževe su od vitalnog značaja, ali možete imate ugledan noževa bez prošao vaš novčanik. Japanski noževe, posebno su najbolja vrijednost za kvalitetu. Za svakodnevne potrebe, ne možete pogriješiti s nehrđajućeg čelika Opinel ljuštenje Nož (11 $).

Razmetanje: Blender

Ako ste čezne za $ 400 Vitamix, imate naš blagoslov da kupi jedan. Naravno, cijena je šokantno, ali ako mislite o sav novac koji ste predali Jamba Juice, to stvarno nije tako loše. Svaka ozbiljna kuhinja potreban jedan, jer je više od 45 sekundi-smoothie-miješanje stroja. Koristite ga kako bi pesto i impresionirati prijatelje baršun kukuruz juha. Sljedeći up: domaće bademovo mlijeko.

Štedi: Oštrilo

Vaš noževi će biti dobro ako koristite oštrenje stonethat košta manje od 15 $. Nema potrebe da poludi sa skupim električni rezač nož koji će vas lako koštati četiri puta više. Oni često skinem previše metala u svakom slučaju.

Splurge: KitchenAid Stand Mixer

Pult mixerhas pet-pošteda stajao test vremena od svojih 1919 debi. Priča se da veslo prilog, obično se koristi za miješanje tijesta cookie, je super za sjeckanje piletine. Ako vam je potrebna dodatna gurkanje da odustane od $ 350, razmislite o ovome: Julia Child, rekao joj je teget je jedan bio "apsolutno predivno."

Štedi: teflonski Pans

A sredinom cijeni teflonski tiganj je très bienfor francuski omlet i palačinke. Nema potrebe da se za skupi Pan i žive u stalnom strahu od grebanja sa viljuškom. U Oneida 10-inčni Non-stick Platinum Fry Pan ($ 30) obavlja posao i je lako za čišćenje.

Splurge: od nehrđajućeg čelika ili bakra lonce i tave

Pan s teškim dno je od suštinskog značaja za umake i Braising jer provodi toplotu ravnomjerno, tako da ti nije ostavio sa spaljene balsamico glazuru. Grow svoju kolekciju od nehrđajućeg čelika i teže da se ruke na bakreni lonac - komad de otpor. Dok je sve obučene nehrđajući čelik Skillet ($ 100) i Mauviel bakra Šerpa ($ 190) ne dolaze jeftini, svako ko uđe u vašoj kuhinji će znati misliš posao.

Štedi: Measuring Cups

Mjerenje pehari su imperativ, ali osnovni su u redu, dokle god oprati lako. OXO nehrđajućeg čelika Measuring Cups (15 $ za set od četiri) su samo dandy sljedeći put vam je potrebno za mjerenje riže za paella. Korak dalje od $ 30 nasleđe inspirisan keramičke set od Anthropologie.

Razmetanje: Digitalni termometar

Baci meso termometar stare škole. Isplati se ići digitalne. Nekoliko stupnjeva zaista može napraviti razliku kada ste trudi preko pečenje u protekle tri sata. Pozdravite vaš novi najbolji prijatelj: Svi presvučeni Instant Read Digitalni termometar ($ 40).

Štedi: Vadičep

Corkscrewwill jeftin konobara rade. One velike fancy one mogu koštati malo bogatstvo i zauzimaju previše ladici prostora.

Splurge: daska za rezanje

Ćete želite nešto čvrst koje možete koristiti za bilo šta. Kvalitetan drveni rezanje odbora vredi razmetanje i da će trajati mnogo duže od plastičnih jedan ako se pobrinuti za to treba. Vi ne želite da se odvoji od ovog Bagrem Crate & Barrel Kraj Grain odbora ($ 140).

Štedi: Spatulas

Rezoluciju Novogodišnja kuhati još ove godine te je služio našu začinjena prženim Briselu sproutsand vaskrsava cijenjeni porodice recepata. Kudos!

Povezane vijesti


Post Novac

5 dobrotvornih donacija koje niste znali su odbijene od poreza

Post Novac

5 stvari koje nikada ne treba da šaljete ili pošaljete putem emaila

Post Novac

7 pitanjima intervjua za intervju za posao sa kukavicom traže stvarni menadžeri

Post Novac

Najmanji domovi za prodaju u Dalasu za manje od 500.000 EUR

Post Novac

4 besplatne web stranice koje možete povjeriti brzo generirati svoj kreditni rezultat

Post Novac

5 stvari koje će uvek reći kada tražite povišicu

Post Novac

6 najboljih radnih mesta za rad od kuće

Post Novac

Evo koliko će svima u životu učiniti ovu prazničnu sezonu

Post Novac

5 načina brzo poboljšati kreditni rezultat

Post Novac

Koliko se savladati u nezgodnim situacijama

Post Novac

Top 6 novca naglašava (i kako da se zaustavi od njih)

Post Novac

Konačno smo kombinovali naše bankovne račune i evo šta je učinio za naš brak