Top 6 novca naglašava (i kako da se zaustavi od njih) | BA.centerar.org

Top 6 novca naglašava (i kako da se zaustavi od njih)

Top 6 novca naglašava (i kako da se zaustavi od njih)

Momci, novi studyreports taj novac stres zaista može ispasti do 10 godina starije nego što zapravo jesu. To je razlog zašto smo nule u na prvih šest novac brige-i kako ih presjeći u korijenu.

Twenty20

Imate Ton duga

Računi, računi, računi bilo da radite na isplatiti vaše kreditne kartice ili hipoteka, to je lako da se osjećaju preopterećeni. Najbolji pristup: Pogledajte veliku sliku i napravite spisak tačno koliko ti dugujem. (Nikada boli da zatraži kopiju kreditno izvješće.) Od tamo, možete doći do strategije za početak rušenje dugova. (Na primjer, možda ih možete konsolidirati sa bez naknade kreditnih kartica kao što su Chase Slateor pokušati grudve approachand isplatiti najmanji dug prvi.)

Twenty20

Ti ne znaš kako puno stvari u vanrednim o

Naravno, to je za crne dane, ali kako da znam da li ću postavili dovoljno gotovine u stranu kad si rekao kišni dan naiđe (recimo, prokišnjava krov ili popravka neočekivano auto)? Dobro pravilo: Cilj da imaju vrijednosti od osnovnih životnih troškova (smještaj, hrana, zdravstvena zaštita, komunalne usluge, transport) tri do šest mjeseci. Ako se čini nepremostiva, zapamtite: Nekoliko malih način života tweakova može dodati do ozbiljan gotovinu.

Twenty20

Ti si nervozan Retirement

Gah, vaše zlatne godine. Čak i ako se osjećaju zauvijek i jedan dan daleko, smisli koji procenat platu da izdvoje sa svojim 401 (k) može dokazati izazov. Online kalkulatori-ovako onefrom Bankrate-su tu da radimo matematiku za vas, ali ovdje je stvar: ono što je najvažnije je da ti doprinosi somethingeach mjesec dana, čak i ako je to kao malo kao 1 posto. (Izuzetak: Ako vaša kompanija nudi utakmice, dajte sve od sebe da to maksimalno.)

Twenty20

Ti si zabrinuti Troškovi Child Care - i College

Što prije počnete planiranje za ove stvari, to bolje. Što se tiče brige o djeci, faktor godišnji troškovi (recimo, 15.000 $ za dnevni boravak) u svoj godišnji budžet potrošnje i zatim tražiti načine da nadoknadi štetu (recimo, otkazivanje članstvo teretani). Onda saznati ako vaš kompanija omogućava postavljanje novca do $ 5,000-u fleksibilan potrošnje računa da plati za taj porez bez brige o djeci. Što se za koledž? Imate 18 godina da izdvoje sredstva. Najbolje je da se uspostavi 529 plan ASAP

Twenty20

Ne možete natjecati sa svojim Bogatije Prijatelji

Večera račun nećeš biti podijeljena ravnomjerno. Da, to je lako uzrujavati oko prijateljstva s novcem. Ali pokušajte zapamtiti da u korak s Joneses nije potrebna. To je u redu da se direktno o tome šta možete i ne mogu priuštiti-ili uzeti bika za rogove i predložiti načine da se družimo da ne razbiti banku. (Zdravo, knjiga klub.)

Twenty20

Nikada nećete biti u stanju da priušti House

Nikad ne reci nikad. Ali, ako je važno za vas kao vlasnik kuće, možda ćete morati da se jako i brzo pogled na svoj dohodak, trenutni hipoteka stope i gdje ste sa ciljem da se kupi. Ako si u stanju da izlažu fleksibilnost čak i prebacivanje iz jednog naselja na sljedeći u istom gradu-možda ćete moći dobiti takvo odobrenje prije nego što mislite. I ne zaboravite, razgovarali opcije s agent za nekretnine ili hipoteka brokera je besplatan.

Povezane vijesti


Post Novac

10 izvanrednih Odd poslova koja zapravo postoje

Post Novac

8 načina da se uštedite na vašem sledećem odmoru

Post Novac

8 iznenađujućih načina da ne potrošite milion dolara ove praznične sezone

Post Novac

5 tajni žena koje vole svoj posao

Post Novac

8 stvari koje prvi put kupuju kuće nikad ne shvataju

Post Novac

30 načina za uštedu novca za namirnice ovog mjeseca

Post Novac

5 stvari koje će uvek reći kada tražite povišicu

Post Novac

12 ne može propustiti cyber ponedjeljak poslove

Post Novac

7 načina da povećate svoju karijeru bez izgovaranja umrežavanja riječi

Post Novac

7 Greške ATM-a koje možete napraviti

Post Novac

Splurge ili scrimp: Kuhinjski alati

Post Novac

7 načina da izađete iz radne rute