Život je dobar kada ste bez kreditne kartice | BA.centerar.org

Život je dobar kada ste bez kreditne kartice

Život je dobar kada ste bez kreditne kartice

Uzmi kartu, bilo karticu - to je kako se osjećate kad god dobije platu i da vam je potrebna da se posvetite pozamašnu dio ga struganjem, niz dug kreditne kartice.

Ali postoje dvije strategije za razmatranje: u "Snowball", u kojoj se isplatiti manje dugove kreditne kartice prvi, i "lavina", u kojoj počnete sa karticom koja ima najvišu kamatnu stopu i otići odatle.

Provjerili smo sa našim prijateljima na financijsko-planiranje firma Stash Wealthto dobiti istinu o svakoj metodi, tako da možete odabrati onaj koji će raditi najbolje za vas.

Profesionalci u Snowball Pristup:

To je sve o zamah. S obzirom da je ideja je da se prvo fokusirati većinu svog plaćanja na najmanji dug (na primjer, 700 $ ste nakupili na J.Crew kartici), osjećat ćete se kao da pobjede sa svakom karticom vam se isplati.

Možete smanjiti broj računa brže. Razmislite o tome na ovaj način: Nakon što se isplati da J.Crew kartica, to je iz svog života za dobro. I jedna manje minimalne mjesečne isplate znači da si jedan korak bliže finansijsku slobodu.

Ti si više vjerojatno ostati disciplinovan. To je stvar povjerenja. Kada ste prvi put start lakše kartice, osjećat ćete se kao da se postiže napredak, koji pomaže pumpa te da se suoči veće dugove.

Pros od metoda Avalanche:

To je više isplativo na duge staze. Visoke kamatne stope su najgori. Ako tier svoje obaveze duga od najvišeg (tvoj 21.99% Travanj Visa kartice) u najniži (tvoj 3% studentski kredit), bit ćete na kraju izaći pred dolar mudar

Ćete dobiti iz duga brže. To je jednostavno: Kartice sa višim kamatnim stopama brže akumulirati dug od kartice sa nižim. Što prije riješi visoke kamate bilansa, brže ćete početi pravi trag.

Vi ćete imati više novca u džepu. Samo drži oči na nagradu.

PRESUDE:

Metoda lavina je najbolje ako je vaš prioritet uštedu novca. Ali, ako male pobede su jedini način na koji ću ostati motivirani, svim sredstvima ići snowball. Koji god da odaberete, posvećenost biti bez duga je majorly pohvalu.

Povezane vijesti


Post Novac

Pokrenite sopstveni posao

Post Novac

Kako baciti večeru za večeru za 100 EUR

Post Novac

8 stvari koje prvi put kupuju kuće nikad ne shvataju

Post Novac

Chrissy teigen i druge strašne žene prolaze svoje tajne na ovoj konferenciji u Los Angelesu

Post Novac

10 skupih stvari koje su mnogo koštale u padu

Post Novac

Cela hrana, trgovac Joes, Aldi: Ovde su sve kupovine koje trebate znati

Post Novac

6 poteza koje svaka žena treba napraviti do 40 godina

Post Novac

Ispao mi je kreditni rezultat od 590 do 815

Post Novac

6 najboljih poslova za introverte

Post Novac

8 najvećih radnih trendova za 2018

Post Novac

Ono što 2.500 EUR mesečno dobija u 8 naselja u Dalasu

Post Novac

8 tajni genijalnih štediša