15 tv emisija koje su bolje od knjige | BA.centerar.org

15 tv emisija koje su bolje od knjige

15 tv emisija koje su bolje od knjige

To je retko naći zaista očaravajući knjigu, pa čak i rjeđe naći TV adaptacija rekao je knjiga koja upravlja za održavanje oštrine svojih stranica. (Gledamo na vas, ostatke.) Iako nisu svi TV adaptacijama stvoreni jednaki, ponekad, samo ponekad, oni mogu ispasti da budemo bolji od svojih književnih inspiracija. Ovih 15 emisije razbio kalup i dokazao bolji od knjige oni na osnovu.

Melinda Sue Gordon / Netflix

'Kula od karata'

Kada Michael Dobbs je pisao House of Cards, da li je mislio da će to postati jedan od najpriznatijih televizijskih emisija? Možda. Predstava je zaglušujuća zemljište pletiva, izračunata odnosa i makijavelistički likovi su stubovi pravi uspjeh pijanka-gleda.

Ljubaznošću HBO

'Igra prijestolja'

George RR Martin je jebeni genije. Iako mu je pet knjiga Igra Thronesseries utro put za najsloženije, badass show ikada, tron ​​zaista pripada TV adaptacija HBO kulta-slijedi.

Hilary Bronwyn Gayle / HBO

'Big Little Lies'

Ovaj sedam epizoda ograničenoj seriji na osnovu Liane Moriarty romana Big Little Lies je postao jedan od najviše zanosan TV adaptacijama. Njegova Salacious trač, zvezde glumce i Murder Mystery su napustili gledaoci doslovno mole za još. Moriarty je rekao u emisiji proizvođača, Reese Witherspoon i Nicole Kidman, i član cast Laura Dern ukazuju na veliki interes za drugu sezonu i zamolio je da razmisle neke potencijalne ideje. Više Maddie cijeli dan, svaki dan.

James Devaney / Getty Images

'Seks i grad'

SATC možda bio zasnovan na iskustvu autora Candace Bushnell kao kolumnista The New York Observer, ali svojim TV tretman je ono što je zaista katapultirala je priča za zvijezde. Cipele, jaka prijateljstva i često upitna izbora o muškarcima zauvijek će obilježiti žene Sex and the City, kao neke od najvećih relatable i prekrasnih likova na televiziji.

@ Nbcfnl / Facebook

'Friday Night Lights'

Srednju školu fudbala nikada neće biti tako dobro kao što je na Friday Night Lights, zahvaljujući autoru HG "Buzz" Bissinger zvezdane izvorni materijal. Ali to je zaista stvari poput Tami Taylor kultni kosu i sunčane naočale i trener Taylor mudrost da pozdravili ovu predstavu u naše bistre oči i pune srca.

@ GossipGirl / Facebook

'Tračara'

Gossip Girl serije knjiga Cecily von Ziegesar je čisto zlato, ali to je TV adaptacija da je Upper East Side legenda je. U modi, Chuck i Blair saga i usamljeni dječak Dan Humphrey epa ruse i dalje nas oporavlja od konačnog epizoda emisije i Gossip Girl otkriti.

JoJo Whilden / Netflix

'Orange je novi Black'

Na svom vremenu provedenom u sve-ženski Connecticut popravnom domu na bazi, Piper Kerman memoare Orange je nova crna uzima ponekad smiješno, ponekad duboko tužnim izrazom na vrijeme provedeno iza rešetaka. Iako je knjiga baca svjetlo na unutrašnji rad zatvorskog sistema, predstava je savršenu ravnotežu drame i komedije, zajedno sa svojim predivno jedinstvene znakove i progresivno zaplet, je ono što nas vraća za više.

@ Justifiedfx / Instagram

'Justified'

Elmore Leonard kratke priče Fire in the Hole je nevjerojatna, ali je neo-Western adaptaciju u glavnoj ulozi Timothy Olyphant stvarno uzima tortu. Zamršene pisanje i pravac emisije učiniti čuda da se ukaže na brutalne borbe i autentične likove u središtu priče. I to samo tako se dogodilo da se nominiran za osam Emmy. Čak i kasno autor knjige kaže da je koncert bio bolji nego što bi on napisao.

@ PrettyLittleLiars / Facebook

'Slatke male laži'

Mi volimo dobar misterija-triler, i Pretty Little Liarsdoes neće razočarati. Labavo zasnovan na seriji Sara Shepard romana (sa istim naslovom), na PLLwe vidite na ekranu se izdvaja prvenstveno zbog blizine glavnih likova. Tajne drže zajedno vežu ih ne samo jedni drugima, ali i publici.

Macall B. Polay / HBO

'Boardwalk Empire'

Atlantic City je zabavno sada već daleke dane zabrane obuhvaćeni u Nelson Johnson knjizi Boardwalk Empire: The Birth, High Times, i korupciju Atlantic City, bilo je ravno Poppin '. To čini za savršeno televiziju stočne hrane. Pilot pismu Promenada Empirewas tako dobro, i sam Martin Scorsese odlučio da ga režirati. Treba nam više reći?

@ NBCHannibal / Facebook

'Hannibal'

Poetski proizvodnju i sjajan dijalog emisije daleko nadmašuje Thomas Harris knjige Crvena Dragonand Hannibal. Jesmo li spomenuti Mads Mikkelsen je u osnovi rođen da igra Hannibal? Mi smo dobili jeza od same pomisli na njega.

Ljubaznošću HBO

'Prava krv'

The Southern Vampire Mysteriesbook serija ima neke zube, ali bledi u odnosu na sparno HBO adaptacije koja je preimenovan True Blood. Predstava sija kao svetionik protiv drugih vampira temom adaptacije, jer pruža jedinstven pogled na kako je to biti vampir u svakodnevnom društvu. Također, Lafayette nikad nije bio glavni lik u knjizi seriji, ali u emisiji, on je zaista scena kraljica.

Warren Feldman / Showtime

"Masters of Sex"

Iako oba bookand ekran prikazima života William Masters i Virginia Johnson su relativno slične, predstava osvaja zbog pametan dijaloga i oh-tako-glatka način govori o seksu.

Michael Desmond / Showtime

'House of Lies "

House of Lies: Kako Management Consultants Steal sat i onda vam reći Timeis veliki naslov knjige, ali to je pokazuju da stvarno dobiva na posao. Ansambl cast, koji uključuje Don Cheadle i Kristen Bell, je previše zabavno reči. Ostavimo sve ove smicalice, i House of Lies zapravo izgleda kao obrazovno iskustvo o tome kako da biste dobili naprijed u poslovanju.

@ Thecwtvd / Instagram

'The Vampire Diaries'

Vampire Diariesseries pisac LJ Smith zna svoj teen drama, ali je TV inkarnacija emisije je tako bloodygood. Odnose koji su prikazani na ekranu su prevruće za rukovanje i tu je i sastavni osjećaj neposredne opasnosti koja ostavlja gledaoca žudnja više.

Povezane vijesti


Post Novosti

Emmys 2018: Prvi, slomljeni zapisi i neželjeni poljupci

Post Novosti

Bačelor: Rvanje, psi i puno izrade

Post Novosti

Underarm lipo i 6 drugih neverovatnih priznanja iz Chrissy teigen

Post Novosti

Nikad nećete pogađati zašto je Chrissy Teigen tražio navijača za 6 bananskih banana

Post Novosti

8 sličnih predloga za slavu

Post Novosti

Anna Faris uživo i tužna Chris pratt je jedina Twitter feed koja nam je potrebna

Post Novosti

Tony nominacije iz 2018. godine: Pogledajte kompletnu listu

Post Novosti

Veep: Srčani napadi i pravda za sve

Post Novosti

Sve što trebate znati pre gledanja premijere krune

Post Novosti

8 najposjećenijih grammy performansi svih vremena

Post Novosti

Veep: fotobomb epskog proporcija

Post Novosti

8 zvijezda koje su sjajno svetle kao dijamant u bljeskama na gramima od 2018. godine